Brustet hjärta dessert..

Hej Hej..
Då var det min tur att bli sjuk och man känner sig helt off. Så det är därför man inte har kunnat lägga ut receptet eller svarat på inlägg. Men nu är det höstlov för barnen och det är rätt skönt. Så det får bli en lugn vecka och försöka bli frisk. Självklart ska man försöka hitta nån extra kraft för bakningen i veckan.

Brustet hjärta dessert...
Denna veckan är det HALLOWEEN🧟‍♀️
Tankarna flyger fram på vad man ska baka för något gott eller vidrigt. Så varför inte servera en bärpannacotta hjärta med hallongelé inuti och täck med en härlig choklad. Toppa med ätbart blod och njut av den kusliga dessert på ditt sätt.🤪P,st jag hoppas på att man inte ger nån mardrömmar i natt. Eller att man kommer tappa en massa följare efter detta inlägget!🧛🏻‍♀️#halloween2019

Facebook....
La ut min bild med text på olika grupper på Facebook, kan säga att nästan alla tog bort min bild. Ja, så tydligen så vart det många som inte tyckte att det man bakade var en höjdare! På halloween ska det finnas läskiga bakverk/dessert och m.m på bordet! Annars så är det väl ingen ide att baka något sånt här och ge andra idéer på vad man kan göra på halloween!

TÄVLING med dr oetker.....
dr oetker
har en tävling på Instagram och tar min chans att vara med. Tyvärr är man dålig på att skriva med dr oetker produkter i alla mina recept som är med i tävligen. Men kan säga så här, jag använder stort sätt bara dr oetker produkter. För behöver man ha något NU så finns det alltid i affären och man behöver inte beställa och vänta i dagar! Men vill man testa något nytt så beställer man självklart hem det och provar det.🍂
Mera info om tävlingen kommer längst ner i receptet. Så kan ni också vara med och tävla! #droetkersverige

Hallongelé kupoler:
100 gram hallon
1/2 dl vatten
3 dl gelésocker
1 st silikonfrom kupol (storlek form: 30 x 17,5 cm, Diameter, grop: 3 cm, Djup, grop: 1,5 cm)

Gör så här:

Ta fram en kastrull och häll ner hallonen tillsamman med vatten. Låt allt koka upp i några minuter, passera sen hallonmassan igenom en trådsil i en skål. Häll sen tillbaka den silade hallonmassan i kastrullen och tillsätt gelésockret låt allt koka upp under omrörning i 1/2 min. Dra av kastrullen från plattan och häll sen hallongelén i silikonformen. Låt hallongelén svalna av helt och ställ in formen i kylen tills hallongelén kupolerna har stelna helt.

🧟‍♀️

Bärpannacotta, 6 portioner:
5 dl grädde
2 st gelatinblad dr oetker
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker dr oetker
1 dl bärmix

Gör så här:
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten i 5min.
Ta fram en kastrull och tillsätt grädden, strösocker, vaniljsocker, bärmix och rör om. Koka upp allt på svag värme i några minuter. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och krama ut vattnet i gelatinbladen och lägg dom sen i gräddblandningen. Ta kastrullen från plattan och rör runt tills gelatinbladen har smält. Ställ bärpannacotta åt sidan för avsvalning.

🧛🏻‍♀️

Chokladhjärtan, 6st:
200 gram vit choklad dr oetker
15 gram kokosfett
1 tsk rosa glitterpulver dr oetker
3-6 st droppar röd karamellfärg/geléfärg dr oetker
6 st 3d silikon hjärtan (halloween) finns på wish

Gör så här:
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad och lyft bort skålen när allt har smält. Tillsätt sen glitterpulver och blanda tills du har fått en härlig färg. Tillsätt nu den röda karamellfärg/pastafärgen och blanda tills du har fått nästan samma färg på ett riktigt hjärta. Häll upp chokladen i silikonformarna ända upp till kanten. Vänta i 2-3 min innan du hälla tillbaka chokladen i skålen igen. Se till att du får ett jämt och tunt lager med choklad i silikonformen. Ställ in silikonformarna i frysen i 20min tills chokladen har fått stelna helt.

🧟‍♀️

Montering:
Ta ut silikonformarna ut från frysen och fyll upp dom till hälften med bärpannacottan. Ta sen ut hallongelé kupolerna från kylen och tryck ner en kupol i mitten på pannacottan i varje silikonform. Fortsätt sen att fylla med bärpannacottan upp till kanten. Ställ sen in silikonformar i frysen i 2-3 timmar tills bärpannacottan har stelna till helt. Smält chokladen som blev över i skålen i mikron eller i vattenbad. Ta ut silikonformarna från frysen och dra ett jämt lager med choklad så du täcker över pannacottan i botten. Det gör inget om du får ett ojämt lager för ingen kommer se det ändå.

Kladdigt blod (Ätbart blod):
4 dl glykos dr oetker
8 msk vatten
Några droppar röd karamellfärg/geléfärg dr oetker
4 tsk chokladsås dr oetker
En nypa med gelatinpulver dr oetker
Glasburk med lock

Gör så här:
Blanda allt i en skål och tillsätt mera rödfärg/chokladsås efter hur du vill ha blodet. Skulle det stelna så är det bara att värma det i 2-3 sekunder i mikron.

🧛🏻‍♀️

Verklighetstroget blod som stelnar (Ätbart också):
2 msk gelatinpulver dr oetker
8 msk kokande vatten
8 tsk röd karamellfärg/geléfärg dr oetker
4 tsk kakao
4 tsk ljus sirap
Några droppar med chokladsås dr oetker
1 glasburk med lock

♨️Tänk på att detta blir väldigt varm, så låt det svalna av något innan du häller det på huden!

Gör så här:
Häll gelatinpulvret i en bakbunke och häll sen ner det kokande vattnet och rör om snabbt. Tillsätt röd karamellfärg, kakao, sirap och rör eller vispa ihop allt. Nu ska vi tillsätta försiktigt med några droppar chokladsås och få till den verklighetstrogna blodet. Tänk nu på att det behövs ytters lite, så här man får testa sig fram och droppa lite på huden tills du känner dig nöjd. Blodet kommer att stelna efter som vi har gelatin i recept. Men det är bara att värma det i 3-6 sekunder i mikron tills det blir rinnande igen!

💯Fake blodet som vi har gjort, håller sig på plats och kladdar inte. Bäst av allt är att du kan återanvända blodet igen, pilla bort blodet försiktigt från huden när det har stelnat. Det går dessutom att återanvända det. Pilla bara bort det försiktigt från huden när det stelnat och lägg det i burken. Sen är det bara att värma blodet i 3-6 sekunder i mikron och använda det igen.

🧟‍♀️

Servering:
Ta nu ut dina silikonformar ut från frysen och ta sen försiktigt ut dina hjärtan från silikonformarna. Häll verklighetsblodet i händerna eller på tallriken och lägg hjärtan i mitten, ta nu det kladdiga blodet och häll det försiktigt på hjärtat. Servera nu din kusliga dessert till gästerna och njut av den härliga dessert.

OBS, hur läskigt vill du ha det? Servera din dessert efter hur du vill ha det och vad gästerna klarar av!!

🧟‍♀️Tävla och Vinn med Dr oetker🧟‍♀️
#droetker #instagram
⬇️

  • 266 visningar

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Wow, vad duktig du är 😃nouw.com/emmaakarlegrund
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Åhh tack så mkt 😁✨nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229