Hej Hej..
🍂Hösten Ă€r hĂ€r, sĂ„ mysigt med stormvindar, ösregn, Ă€ven om temperaturen inte kan bestĂ€mma sig. Allt detta gör att man börjar lĂ€ngta Ă€nnu mera till HALLOWEEN. Ja det Ă€r ju bara 50 dagar kvar tills det Ă€r dags och spöka runt. Men vem orkar att vĂ€nta tills dessa med att baka?? Det gör INTE jag, mina halloween idĂ©er bara ploppar upp för fullt.. Hehehe

Blodigt hjÀrta dessert..
Gjorde en smygstart pĂ„ halloween. TĂ€nk att du gĂ„r i skogen och hittar ett blodigt hjĂ€rta. Åhhh vad gott, fylld med skogens pannacotta, vit choklad som Ă€r fĂ€rgad. Smulig crunch, Ă€tbar blodig sĂ„s och pannacotta droppar. Vem skulle bli din gĂ€st till middagen under halloween??đŸ€€đŸ˜łđŸ‚

Chokladen/skalet, 3-4st:
300 gram vit choklad (laktosfri)
10 gram kakaosmör
RödfÀrg (för choklad, gör Àven bra med pastafÀrg)

Gör sÄ hÀr:
SmÀlt chokladen, kakaosmöret över vattenbad, tillsÀtt sen fÀrgen och blanda tills du fÄr rÀtt fÀrg pÄ chokladen. Du ska fÄ typ blodröd fÀrg, men det gÄr Àven bra om den skulle bli ljusare. HÀll chokladen i silikonformen och hÀll hela vÀgen upp till kanten. LÄt stÄ i nÄgra minuter, hÀll tillbaka chokladen i skÄlen och stÀll sen in formen i frysen sÄ chokladen fÄr stelna helt. (Spara chokladen)

🎃

Skogens pannacotta, 3 portioner:
1 st gelatinblad
100 gram blandade bÀr (hallon, blÄbÀr, röda vinbÀr, hjortron, björnbÀr, jordgubbar)
3 st droppar röd pastafÀrg/karamellfÀrg
2,5 dl vispgrÀdde (laktosfri)
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Stavmixer
(Spara 1-2 msk pannacotta)

Gör sÄ hÀr:
LÀgg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grÀdde, strösocker, vaniljsocker och bÀren i en kastrull och sjud allt pÄ medelhög vÀrme i 5-7 minuter. Ta fram en stavmixer och mixa allt till en slÀtt pannacotta. Sila av pannacottan och stÀll Ät sidan för avsvalning. (Ta sen ut silikonformen och hÀll i pannacottan, se till att pannacottan har svalnat av helt. För chokladen fÄr inte smÀlta, stÀll in pannacottan i frysen i 1-2 timmar.

đŸ‘»

Ätbart blod:
1 dl glykos
2 msk vatten
NÄgra droppar röd karamellfÀrg / pastafÀrg
1 tsk chokladsÄs (laktosfri)
En nypa gelatin/pektin

Gör sÄ hÀr:
Blanda allt i en skĂ„l och tillsĂ€tt mera rödfĂ€rg/chokladsĂ„s efter hur du vill ha blodet. Servera till maten, tĂ„rtor, dessert, glass och m.m đŸ˜đŸ‘ŒđŸ»

🎃

Smul crunch, 4 portioner:
1 dl vetemjöl (glutenfri)
1/2 dl havregryn (glutenfri)
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
80 gram smör/margarin (laktosfri)
4-8 droppar karamellfÀrg/pastafÀrg

Gör sÄ hÀr:
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 175°C grader. KlÀ en plÄt med bakplÄtspapper, blanda ihop alla ingredienser utan den gröna karamellfÀrg/pastafÀrg & kakaon i en bunke. Dela sen upp smulmassan och blanda ner kakaon i ena halvan och den gröna karamellfÀrg/pastafÀrg i den andra halvan. Smula sen ut smul crunchen pÄ bakplÄtspapper och grÀdda i mitten pÄ ugnen i 10-13 minuter. LÄt sen smul crunchen svalna av helt i en skÄl och stÀll Ät sidan.

đŸ‘»

Pannacotta droppar:
1-2 msk pannacotta
1 st engÄngsspruta
1 bakplÄtspapper/silikonmatta

Gör sÄ hÀr:
Fyll sprutan med pannacottan och droppa sen smÄ/mellan stora droppar pÄ bakplÄtspapper/silikonmatta. StÀll in i frysen sÄ pannacotta dropparna fÄr stelna helt.

Silikonform:
Jag har inte gjort silikonformen, utan jag köpte min pÄ wish. DÀr hittar jag nÀst intill alla mina formar.

🎃Montering🎃
Ta fram tallrikar/skÄlar som du vill servera din dessert i. Strö ut lagom mycket med smul crunch, ta sen fram pannacottan frÄn frysen. SmÀlt chokladen lite snabbt i mikron och dra ett tunt lager med chokladen i botten pÄ silikonformarna sÄ du gömmer pannacottan helt. Ta sen försiktigt ut choklad/pannacotta hjÀrtat ur silikonformarna och placera dom i mitten pÄ tallriken. Sen tar du den Àtbara blodet och ringa över choklad/pannacotta hjÀrtat sÄ det hamnar över allt och ser verkligt ut. Placera sen ut dina pannacotta dropparna lite hÀr och dÀr, stÀnk sen lite mera Àtbart blod i tallriken/skÄlen. Servera din kusliga dessert till gÀsterna och njut av hjÀrtat. Mums mums..

Gillar

Kommentarer

bergstrandanna
,
Wow va duktig du Àr!nouw.com/bergstrandanna
Fikamedhanna
,
Ă„hh tack sĂ„ mkt.🌾nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229