Det har inte blivit så mycket bloggande, jag vet. men det kommer inte bli så mycket i fortsättningen häller. anledningen är att jag fick säga hej då till Fanny för snart en vecka sen efter en tids sjukdom. cancer va boven och mitt liv suger just nu. Dessutom vet jag inte ens om jag får ut livförsäkring då hon hade reservationer... så är hästlös just nu... kan hända att det kommer något inlägg ibland. annars är planen att jag ska skaffa mig ett kallblod! Eller rättare sagt, en nordsvensk! har egentligen inga krav mer än att den ska ha gröna papper och inkörd... ja... Men Ha det så bra till nästa gång ❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blev inte mycket till uppdatering... Anledningen är att jag fick ställa av Fanny då hon har varit vrålbrunstig.... skänkeldöv och seg. Detta ihop med det sista av fällningen gjorde att jag kände mig taskig.
Men igår började vi lite igen med en barbackatur. Jag rider ofta på hacket när jag inte ska kräva något av henne, men fröken va pigg så hon fick jogga lite i både trav och galopp. Och hör och häpna! fröken jobbade riktigt fint och stressade inget. Inte häller stretade hon emot eller blev tung och stark. :) tror att allt jobb jag lagt ner på att stärka baken har gjort stor nytta ihop med drygt en veckas vila. Det ska bil riktigt roligt att komma igång igen :) Men vi hörs framöver ;)

Likes

Comments

haha jag är verkligen helkass på det här med att skriva! Har inget att skylla på mer än att jag är jäkligt glömsk och lat!

Fanny går riktigt bra just nu. Har drillat mycket bågar, volter och bommar den sista tiden, självklart varvat med uteritter. Hade en kortare vilopaus då fröken ryckte av sig en dojja, men den är tillbaka på och vi är igång igen :)

har inga direkta tävlinhsplaner nu i vår faktiskt då jag vill lägga tid på grundarbetet i stället. Så vi har faktiskt bara hoppat 3-4 gånger än så länge i år.
Har förhoppningar på att nästa lön blir en bra en och att det blir goa pengar tillbaka på skatten, då blir det iallafall dag att boka tid för en ny sadel då den Fanny har ligger helt kasst på henne. Rider just nu med dubbla paddlar! En tjock fårskinn och en gelepadd. Kanalen i sadeln är alldeles för trång och trycker på manken.

nu ska jag iallafall till stallet för ett kvällspass i paddocken. vi ska jobba vidare på galoppombytena. De sitter faktiskt över hjälpbom nu så allt vi gör nu är att stärka och göra det lätt innan vi plockar bort bommen :)

ska försöka komma ihåg att utvärdera passet senare :)

Likes

Comments

peppar mig själv till att skriva något fullkomligt ointressant! ;) Har slappat hela förmiddagen och vill egentligen fortsätta slappa men kroppen börjar protestera mot soffan och allt stillasittande. Så nästa på schemat blir en promenad upp till stallet och fota lite grejer som ska säljas. och sen ska mamma knäppa några bilder på mig och fanny under ridpasset :)

så tills vi hörs nästa gång! Ha de bra <3

Likes

Comments

bam! nu kanske det är dag att ta tag i bloggen igen då! har varit allmänt seg och samtidigt väldigt stressad... men nu mår jag bra och fanny är igång ordentligt, och går dessutom ruskigt bra just nu!
Vi har varit iväg på en tvådagars träning med inomhusterräng på grevagården för Elin Göransdotter. Dag ett stannade hon en gång på varenda hinder för att kolla så de inte skulle bita henne. Dag två gick mycket bättre, hon hoppade ärligt och avslappnat vilket va jätteroligt! så planen för våren är att träna vidare på terrängen fast då på Elins egna terrängbana :D

sen lovar jag att del två från silverfallen kommer så fort jag får igång mitt internet :)


Likes

Comments

här kommer fortsättningen på bilder med Mysan.

Dessa är tagna vid Silverfallet i Lerdala, och det är Hanna och hennes syster Elin som fotat. :)

Fortsättning följer med del två från Silverfallet.​

Likes

Comments

Sitter och käkar lunch på jobbet och dras med en hemsk huvudvärk som vägrar släppa. Gissar att den kommer ifrån en senknut i nacken så längtar tills jag kommer hem och kan ta hand om den...

Fanny fick vila igår då det blivit kallare och jag hade glömt kjolen hemma :(
Men idag ska vi iaf stretcha lite i paddocken och fortsätta avdramatisera det livsfarliga lika krysset och sockerbitarna...
I helgen väntas det långa uteritter med mycket galopp så jag kan få göra av med lite av den energin som Fanny samlar på sig...

pappa pratade även om att vi skulle börja måla och tapetsera i min lägenhet vilket blir jättekul :)

men nu är min lunch Slut så ska klippa lite kor...

senare i eftermiddag kommer fortsättningen på bildbomben :)

puss ♡

Likes

Comments

Kullingshagens My

Varmblodssto född -99

E: Speedy Tomali U: Florida Flame


Detta är ifrån första gången Hanna Kero fotade oss.

fortsättning följer ;) <3​

Likes

Comments

Ja frånvaron har varit stor här inne. Men det har kommenterats lite här inne och statistiken har stigit lite. kommentarerna har främst gällt bilderna som ja la upp på Sia.
Jag som person hatar verkligen att stå framför kameran, tycker att bilder på mig blir vedervärdiga då ja alltid ser så tillgjord ut. Men ihop med mina hästar faller det sig mer naturligt och jag blir alltid nöjd! En av mina närmaste vänner, Hanna Kero (som jag träffar alldeles för sällan) är jätteduktig bakom kameran och även hennes syster Elin. (Hanna har tyvärr stängt sin blogg men Elin har en. nevnarien.se) jag kallar dom magikersystrana då båda är fantastiska men kameran :D


Iaf. tänkt lägga upp lite olika delar med mina favoritbilder på mig och mina hästar (har inte fotat med fanny än med det väntas till våren/sommaren när de börjar bli grönt ute. )
Men här kommer ett smakprov så börjar jag med ordentliga inlägg när jag kommer hem ikväll :)

Likes

Comments

Presentation: Walensia (aka Sia)

Sia var ett svenskt halvblodssto född 2000.

E: Trombon U: Weronica

EE: Utrillo UE: Weinstern


Jag Köpte Sia 2012 med tankarna att komma ut och tävla. Vilket vi gjorde, en halv säsong.

I slutet på sommaren 2013 så vrickade hon sig och blev stående på box i en månad. började sätta igång lite försiktigt och allt gick bra. Sen vrickade hon sig igen, och igen och igen... så från mitten på juli till augusti 2014 (alltså drygt ett år) så va hon halt. Hon blev behandlad första gången i februari. vilade lite till, blev nästan haltfri och jag började skritta. men det blev inte bra. Bokade då tid hos min gamla veterinär i slutet på maj/början på juni. vi röntgade och hittade att Sia hade artros i framkotan. ganska rejäl sådan och då hade hon så pass ont så vi tog beslutet att hon skulle få somna in om försäkringsbolaget gick med på det, annars skulle hon opereras för att kanske få en framtid som avelssto. Men som "tur" va så va det inga problem med avlivning från försäkringsbolaget, tyvärr så va det "ett nerprioriterat ärende" då de va semestertider så det dröjde två månader innan jag fick något svar. Under de två månaderna stod Sia på box med en överskriden maxdos med Metacam (vet. ordination) men det märktes att hon trots det kände av de onda ganska mycket.

Så den 15 Augusti 2014 somnade min vackra springare in ❤

Likes

Comments