År 2016 har det hänt väldigt mycket för min del, det har varit positiva och negativa saker. Jag har både hittat kärleken och fått hjärtat krossat, men det sägs ju att tiden läker alla sår - får hoppas att det stämmer denna gång med.

Jag har gått från ett jobb där jag jobbade med psykiskt sjuka människor till ett jobb där jag tar hand om äldre - älskar verkligen mitt jobb inom hemtjänsten! Att få komma hem till äldre personer som ofta sitter hemma ensam utan sällskap, och sen som undersköterska få komma dit och ge brukarna ett socialt umgänge, bland annat. Tacksamheten som dom flesta visar är ofta oslagbart!

Jag har fått många nya bekantskaper på mitt nya jobb, många som jag kan kalla vänner som jag faktiskt trivs bra ihop med och som jag kan ha roligt med.

Jag har i år flyttat från Hudiksvall till Söderhamn. Som dom flesta vet så slår jag nästan rekord i att flytta, nu när jag flyttade till Söderhamn så har jag flyttat 6 gånger på 7 år. Det känns som att det får räcka nu, jag ska försöka hålla mig till samma ställe ett tag nu - det är trots allt tröttsamt att flytta!

Nästa år kommer det bli en stor förändring i mitt liv, något som inte alla vet om. Det är något som jag kommer berätta om senare. Måste iaf säga att jag är glad över allt stöd som jag får.

Nej nu får det räcka, det är säkert mer som har hänt men man kan ju inte komma ihåg allt 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var jag på julfest med jobbet och det var väldigt roligt och bra mat. Chefen och hennes man stod för underhållningen (dom va riktigt bra på att sjunga!) och det blev många sång lekar inspirerat av Så ska det låta. Laget Underground Bitches som jag var med i vann såklart 😉 tyvärr var väl inte belöningen den vi hade hoppats på - vi skulle tänka ut en jul låt som vi skulle framföra inför resten av alla kollegor. Vi valde att framföra låten Tänd ett ljus, vilket gick sådär eftersom inte alla kunde texten - men sjukt roligt var det! Hoppas att vi har en personalfest snart igen 😊

Jag har dom bästa kollegorna 👌

​Detta är mitt lilla busfrö Signe 

Likes

Comments

Idag är det äntligen 1 december och det är bara 23 dagar kvar till julafton - som jag längtar! Jag älskar verkligen allt runt julen, de är så mysigt med alla ljusstakar och ljus i alla slag. Köpte en ny julgran (plast) förra veckan och jag hoppas på att jag kommer få ha den ifred denna gång, förra året klättrade Signe i granen som jag hade då och det slutade så klart med att alla grenar sjönk ihop så de var bara att kasta den till slut.

Ikväll ska jag på julbord med jobbet och det är något som jag har längtat efter länge. Roligt att hitta på något med kollegorna privat och jag har aldrig varit bjuden på ett julbord av ett jobb någon gång så det här ska bli spännande och roligt.​

Likes

Comments

Ja nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen igen, vilket inte var meningen. Ibland går livet före helt enkelt. 

Igår var jag på en väldigt givande utbildning om Första hjälpen i psykisk ohälsa ​med inriktning mot äldre personer. Även fast jag har jobbat inom psykiatrin i 2.5 år så är det bra att uppdatera sig lite, speciellt när det just handlar om äldre då jag arbetar inom hemtjänsten nu. Nästa vecka blir det fortsättning på utbildningen och det ser jag fram emot. Dessutom så är det viktigt att fler får kunskap inom psykisk ohälsa då det är något som alla kan råka ut för - oavsett ålder. Man kan ju inte förneka att det fortfarande är väldigt tabubelagt även fast det är slutet av år 2016, och det är något man måste försöka få bort.

Snart är det helg igen och jag ska vara ledig, tror jag ska börja julpynta redan på lördag då det är första advent på söndag. Gud vad jag längtar till jul, finns det något mer mysigare än när det går närmare jul? Tända ljus, lyssna på julmusik och dricka julmust 👌. 

Nu ska jag fortsätta sticka mössan som jag har börjat med, gammeltanten som jag är 😊

Ha de bra!

Likes

Comments

Om det är något som jag är less på så är det då migrän. Första gången som jag fick det var jag vid 9-10 års åldern, läkarna sa då att det skulle försvinna när jag skulle komma in i puberteten - i år fyller jag 26 år men än har det inte försvunnit.. Förra året gjorde jag en magnetröntgen på skallen men läkarna kunde inte hitta något avvikande och efter det började jag äta medicin varje dag för att förebygga anfallen (äter den medicinen fortfarande), visst det har väl hjälpt lite då jag kunde få migrän varje dag i en vecka innan jag började äta medicinen. Numera får jag migrän kanske 1-2 gånger i månaden bara men det är fortfarande jobbigt och det känns även lite handikappande då jag inte kan jobba när jag får mina migränanfall.. Läkarna har nu sagt att migränen kan försvinna när jag kommer i klimakteriet, får hoppas på det då..
Igår hade jag migrän två gånger vilket slutade i att jag fick vara hemma från jobbet idag, och jag har inte orkat göra något annat än att sova och kolla på tv.

Hoppas att morgondagen blir mycket bättre så att jag kan jobba igen, jag tycker ju att det är roligt att jobba nu och tycker inte om att vara borta från jobbet..


Likes

Comments

Ni vet dom där dagarna när det känns som att allt går emot en och man bara vill gå och lägga sig igen? Precis en sån dag har jag haft idag.. Jag har bland annat lyckats sladda av vägen med en av bilarna på jobbet, jag snurrade några varv innan jag hamnade med bakändan av bilen i diket. Som tur var så hade jag en kollega som var en liten bit bort som jag ringde och han kunde dra upp mig från diket med sin bil. Det är okej med mig och med bilen som jag körde. Men jag kan inte förstå varför vi inte kan få byta ut vissa bilar (bland annat den som jag hade idag) som inte alls är anpassade till där vi är och kör, ute på landet och i skogen. Aja jag får hoppas att dom blir utbytta snart. Jag hoppas även på att dom kommer börja sanda vägarna snart med då det är snöigt och riktigt halt, till och med blank is på vissa ställen.

Imorgon är jag ledig, och förhoppningsvis kommer det vara lite bättre väder då så att det går och göra något annat än att sitta hemma. Jag ska fortsätta måla mitt vitrinskåp, de är så kul att göra om saker som man inte är helt nöjd med. Så mitt mörkbruna vitrinskåp ska nu bli vitt 👍

Ha en fortsatt bra kväll alla!

Likes

Comments

Ja idag är det fredag och det har snöat nästan hela dagen. Har tänt lite ljus här hemma så jag och katterna har det lite mysigt såhär på kvällen. I helgen blir det att jobba och de känns ganska okej, lite halvt tråkigt att köra en massa bil nu när det är så halt ute, tur att det är vinterdäck på alla bilar på jobbet.

Folk frågar om jag trivs här i Söderhamn nu när jag har bott här ett tag. Det är lite både och måste jag säga. Jag är en sån person som har svårt för att lära känna nya människor då jag är så fruktansvärt blyg (det kanske inte syns på utsidan men det gnager inom mig). Jag vill fråga folk på till exempel jobbet om dom vill hitta på något efter jobbet eller någon helg, men jag kommer aldrig så långt.. Aja det kommer väl någon gång det med. Annars känns det väl rätt så okej att bo här i Söderhamn, jag kommer väl bo in mig här snart. Men fint här är det i alla fall.

Ja nu ska jag kolla om det är något på tvn som det går att kolla på.


En fin bild på ett snöigt Söderhamn 👌

Likes

Comments

Ja då var det dags igen, den första snön faller nu ner från himmelen. Jag tycker att vintern är lite underskattad ändå. Många klagar på att det är kallt och att snön bara är i vägen. Tänk såhär istället - vad ljust det kommer bli av snön och vad mycket aktiviteter det finns som är kopplat till snö. Men de är väl bara jag som tänker så?

Imorgon är det torsdag och jag har min lediga dag för denna vecka. Antar väl att den kommer bestå av däckbyte på bilen och städning av lägenheten, packa upp det sista skulle jag ha gjort med. Det är mycket man skulle ha gjort egentligen men det är mycket som ändå inte blir av.

Nu ska jag göra mig i ordning för snart är det dags för mig att bege mig mot jobbet för ett kvällspass. Hoppas att jag tar mig dit nu då när jag fortfarande har sommardäcken kvar på bilen, bara jag inte åker ner i diket på vägen till jobbet så är jag nöjd. 

Likes

Comments

Jag trodde aldrig att jag skulle börja blogga igen då det aldrig riktigt har varit min grej. Men nu gör jag ett försök igen och jag kanske tycker att det är roligare denna gång - vem vet?

Jag har precis flyttat till en ny kommun några mil hemifrån och jag trodde inte att jag skulle våga ta det steget. Jag är en sån person som har ganska lätt kan få hemlängtan och det brukar sedan sluta med att jag ger upp för att sen komma hem till mitt Hudiksvall igen, men denna gång tänker jag inte ge mig! Jag har fått ett bra jobb där jag trivs väldigt bra med och mina kollegor på nya jobbet har tagit in mig med öppna armar vilket gör att jag vågar vara mig själv även på jobbet - vilket är något som jag kan ha väldigt svårt med annars. Så jag antar att det är ett bra tecken och jag hoppas att det kommer fortsätta vara såhär.

Katterna verkar trivas här med, och de är väl ändå rätt så viktigt det med. Dom har gjort det bra med att finna sig tillrätta här i den nya lägenheten även fast det har varit ett väldans flyttkaos, dom tycker ju att det är roligt med nya saker.

Nåja, nu ska jag kolla lite på serier innan det är dags för att bädda ner sig. Hoppas att jag kan sova fast det är oväder ute - en av nackdelarna med att ha tunna väggar..

Likes

Comments