​Hej hej! Det var ett tag sen jag lade ut ett inlägg, har hänt mycket sen dess. Trump har blivit president i USA... Inga framsteg i detta ämne där inte. 

Men väldigt bra organisation som har uppkommit under den tiden jag inte bloggat heter 4Ocean, de plockar upp plast från stränder och hav och gör sedan väldigt snygga armband av detta som de sedan säljer, alla pengarna går till att fortsätta med detta eftersom det är ett volontärarbete. Googla gärna och se efter själva! Jag skulle köpa ett armband men det fungerade inte den dagen så får pröva en annan dag! Bättre lycka till er!

Stor applåd från mig till 4Ocean!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag förstår inte hur vi kan hålla på såhär, döda hur många djur som helst. Detta gäller inte bara hajar utan alla (stora) djur som har dödat nån människa, då är dem hemska blodtörstiga varelser, fast dem trodde egentligen att vi var mat (vilket vi faktiskt är, kött är kött) eftersom dem inte riktigt kan se skillnad. Men vi människor är ju inte hemska när vi dödar flera 100 000 av dem för att dem "blev för många". Detta är en bra bild, inte min egen dock.

Likes

Comments

Detta händer verkligen och det är såhär det ser ut! Fast mycket mer och mycker stötte ytor...
Jag gör detta och bryr mig för att jag älskar naturen och älskar djuren ofantligt mycket! Jag värde sätter det högt.
En av personerna som inspirerar mig väldigt mycket är Ian Somerhalder (Damon i TVD för er som kollar på den serien)! Han är en riktigt inspirerande person! För er som vill kan kolla på hans hemsida och se vad han gör och vad ni kan göra! http://www.isfoundation.com/welcome en sida värd att kolla på!❤️❤️


Likes

Comments


Vill ni verkligen behöva gå runt såhär på stan bland folk? Hade det verkligen varit roligt? Hade det känts bra?

Det är såhär framtida generationer kommer behöva gå runt för att kunna leva, om vi inte gör något åt det nu! Det går inte säga "jag tar det sen..." Eller "Äh det kan vänta, det finns viktigare saker" ...finns det verkligen viktigare saker än att få mänskligheten att leva vidare, jag vet att många presidenter/kungar/högt uppsatta personer pratar mycket om att vi människor kommer leva flera generationer fram, men jag vet att vi inte kommer det om vi inte gör något åt vår vackra och livfulla planet nu! Planeten klarar faktiskt inte att återvinna allt skräp vi slänger som vi har kokat ihop till något helt onaturligt som gjorden vår jord inte känner till. Vill ni att människor och annat liv på jorden ska försvinna på grund av att vi inte orkade/tyckte inte att det var viktigt att ta hand om vår planet?

" Tänk er att ni har ett riktigt fint och rent hus, med vackra växter och allt är helt perfekt... Tills det flyttar in någon, denna person är först snäll, trevlig och gör ingen skada och sedan börjar personen bli mer och mer bekväm i ditt hus och börja styra upp saker på sitt eget vis och slänger skräp överallt, blir kaxig mot dig och säger emot, förstör dina växter eftersom du frågade om personen kunde vattna dem men sen orkade personen inte för hen hade annat "viktigare" för sig."
Hade det varit roligt? Hade DU velat det?
Det är precis såhär vi behandlar våran planet och alla växter och djur som vi lever med och måste samarbeta med för att allt ska fungera.

AGERA NU OCH INTE FÖRSENT!!

Likes

Comments

http://nattstadcdn.com/8/1100000/1080000/1073616/pics/2014122117462518401073616_sbig.jpg?width=792

1. Syre, träden tar upp koldioxiden vi andas ut och ger tillbaka syret till oss som vi behöver för att överleva. Inget syre = vi dör.

2. Kyler ner jorden, jorden håller på att bli för varm p.g.a. koldioxiden. Koldioxiden stänger in solens varma strålar i vår atmosfär, som ett växthus, vissa djurarter dör ut t.ex isbjörnar och pingviner ifall isen smälter, vilket den håller på att göra nu och då höjs vatten nivån och då kommer vissa länder "drunkna" t.ex Holland/Nederländerna. 

3. Hem för en massa söta djur! Om vi har mer träd så får vi mer vackra fåglar, apor och andra djur som är beroende av träden som behövs för ekosystemet! Allt som finns, finns av en anledning!

4. Träd ger oss choklad (kakao träd)! Om vi inte har träd så blir det ingen choklad, vilket skulle vara en skandal för många...

Kommentera gärna om ni vet mer saker vi behöver träden I NATUREN till (nu menar jag inte stolar och annat vi tillverkar av träd)

Likes

Comments

Det finns många olika saker du kan göra för att bidra till en bättre miljö!
Panta - panta in plastflaskor och burkar så blir det återvunnet och du får pengar!

• ​Papperspåsar ​- Ta papperspåsar istället för plast eftersom det är bättre med papper än plast. 


Återvinna - du förlorar inga pengar.

Sortera-sortera sopor i mjukplast/hårdplast/metall/glas/papper/kartong. Du förlorar inga pengar.

Plantera - Genom att plantera växter så kan du hjälpa till att minska koldioxiden i luften (som vi har för mycket av) eftersom växter tar upp koldioxid (växter behöver koldioxid) och sedan släpper de ut nytt syre. Det kostar mer men det är bra!

Donera pengar - om du har tillräckligt med pengar sä kan du donera till olika naturfonder, det finns för både natur och djur. Kostar pengar.

Detta är några exempel! Alla kan göra skillnad, vi måste bara lära oss hur och tänka på vad vi gör!
Inget du gör är för litet och inget är för stort!

Likes

Comments


Varför är vi livrädda för ett djur, alla djur som bara har dödat några få människor när vi själva har dödat/dödar fler människor. Borde vi inte vara rädda för oss själva då, eller? Vad tycker ni??

Likes

Comments

Det enda alla politiker och företag tänker på är pengar! I alla fall i första hand... Vilket jag tycker vi måste ändra på. Ibland måste saker kosta för att det ska bli bättre senare t.ex ifall vi höjer bensin priset och priset på "vanlig" mat och sänker priset på ekologiskt så kommer det kosta samhället mycket pengar och det blir dyrare att köra bil men det blir mycket bättre med tiden! Tänk så hälsosamma alla kommer vara för att dem "behöver" köpa ekologiskt för att det är billigast och de vill cykla för att det blir billigare! 

Det är något att bra på tycker jag!

Likes

Comments

När jag säger att jag bryr mig om natur och djur och att jag tänker miljövänligt får jag ofta frågan "Varför bryr DU dig, detta kommer ju ändå inte hända DIG."
Ja visst det är sant, men jag tänker också på om jag får några barn i framtiden, jag vill ju såklart att de ska ha det bra! Och mina barnbarn jag vill att dem ska ha det bra i världen också osv. Ska jag förstöra vår jord på grund av att jag inte "orkar bry mig" och sedan bara ge problemet till nästa generation? Om ni hade varit nästa generation hade ni då försök fixa de stora världsproblem då? Ja det hade ni försökt att göra eftersom ni vill rädda eran planet och er själva, eftersom ni inte vill dö,men det hade inte gått eftersom det hade varit försent då! Det är därför vi MÅSTE göra något NU medans vi fortfarande KAN! Alla saker ni gör räknas om det så är att återvinna, källsortera, donera pengar eller köra en el-bil. Tänk på vad ni köper och tänk på vad ni gör! Inget är för litet och inget är för stort! Så gör allt NI kan för att rädda denna vackra planet vi bor på!

Likes

Comments