Inte en optimal dag för mig

Hejsan fina läsare! 👋

Att börja första dagen hemma med att gå upp tidigt, vid 8 efter intensiva dagar är inte optimalt för mig. Jag skulle ha behövt sova ut idag. Så att kroppen fick vila ut ordentligt. Men är man som vi var. Desperata av att få hem en ny vitvara. Så får man gilla läget att gå upp. Killarna med vår nya vitvara, ny tvättmaskin kom vid kvart över 10. Så egentligen kunde vi gå upp 9.

Men nu var det som det var. Det gick bra att installera den nya tvättmaskinen. Såklart var vi ju tvungna att testa den. Så vi har kört 2 maskiner tvätt idag. Det funka jättebra! 😀👍. Det är en sån som doserar sköljmedel & tvättmedel själv.

Vi tar det ifrån början.......I ca en månad så har vår gamla tvättmaskin krånglat. Den stannar när det är 30min kvar att tvätta. Så då har vi gått ditt & tryckt igång den. Sen när vi tittar till den igen & det är 12min kvar så gjorde den samma sak.

Men det var en dag. Kent hade gått på semester. Först körde vi en mörk tvätt. Då stanna den som den har gjort tidigare. Sen ville jag köra en vitt tvätt. Då gick inte trumman runt. Vi prova att få igång den. Men gick inte. Så då fick jag göra så att jag kunde öppna luckan. Plocka ur tvättmaskin en väldigt våt tvätt & hängde upp. Då insåg vi åxå att vår tvättmaskin hade sjungit på sista versen.

Så när vi nu var uppe i Hallstavik. Så beställde vi en ny. Först så hängde inte våra hjärnor med. Därför att vi fatta för att det skulle ta 8-14 dagar. Då ALLA dagar inklusive helgdagarna. Men såklart är det inte så. Utan 8-14 räknas bara dagar måndag - fredag 😂🙈 . Så då blev det att vi fick tid att få hem den idag.

Jag har känsla av att det kanske var ett fel på tvättmaskin som man hade kanske kunnat fixa själv om man var lite finurlig. Än att slänga ut pengar för en ny. Men nu spelar det ju ingen roll eftersom vi nu har en ny 🙂.

INTE EN OPTIMAL DAG FÖR MIG
INTE EN OPTIMAL DAG FÖR MIG

GAMLA

NYA

Resten av dagen har energi varit låg. Jag har kollat Youtube, sovit en stund & lyssnat på sommarprat på Spotify fast på Sveriges Radios podd. Idag var det "Linda Watz" som prata. Hon amputerade sin fot & smalben när hon var i ung ålder. Snart ska hon tävla i Paralympics i Tokyo i simning.
Jag rös många gånger under hennes sommarprat. Dels motivation & dels igenkänning 😊. Nu ser jag fram i mot att Paralympics spelen ska börja. Det bästa är att det går på SVT! 😀 Det var värt att lyssna på!!
Jag & Kent har sett på fiske ihop.

https://sverigesradio.se/avsnitt/lina-watz-sommarprat-2021

Nu sitter jag här & skriver detta inlägg. Tv är på & altan dörren är lite öppen. Jag vet att det är fy av mig att säga det. Men jag känner lite kyliga vindar utifrån. Inget jag vill acceptera än. Men vi är ändå inne i mitten av Augusti ☘. Även så börjar det skymma ute så det börjar bli mörkt inne. Så snart kommer jag tända en lampa för att se vad jag skriver 🙂. Kent sitter vid datorn. Väntar på vänner som ska komma in & spela.

INTE EN OPTIMAL DAG FÖR MIG

Jag imponeras av......

Föräldrar som hinner med allt som man ska hinna med. Säg själva, barnen - vad dem ska ha på sig, vad dem ska äta under dagen, besök till läkare, bvs, allt vad det innebär när barnen börjar förskolan & sen skolan. Planering för att allt ska gå ihop med allt under dagarna.
Sen imponeras jag av människor som kan ha många bollar i luften, komma ihåg många saker i huvudet, orka göra många saker på en dag. Men jag vet inte om det egentligen är en avundsjuka ifrån min sida. Jag kan känna att jag med vill orka göra många saker på en dag utan att behöva känna mig helt slut på kvällen & dagen efter.

Sen kan jag även imponeras av personer som är lite annorlunda att dem gör saker som är helt galet. Som att besegra berg, cykla hela sverige, skida med bara armar i vasaloppet. Bevisa saker som är omöjligt för andra att göra. Men som går att utföra även om man är annorlunda.

"vanliga" människor som gör omöjliga saker. Människor som får mig att bli berörd av sina berättelser, människor som gör låtar som än idag lever kvar än idag. Att låtar går igenom olika generationer. T.ex. att det står från 16åringar upp till 70åringar som står & lyssnar & sjunger med till samma låt som spelas på en konsert eller på radio.

Denna rubrik "Jag imponeras av" är ifrån Orsakullan Hennes bloggutmanings som hon har under Augusti. Det är väldigt frivilligt hur mycket man vill vara med. Men hon uppskattar att man länkar till hennes blogg om man är med på någon bloggutmanings fråga/påstående.


Ha det så gött fina läsare! Kram❤

Gillar

Kommentarer