I livets slutskede är inte det inte tingen som räknas

Tiden vi lever i just när märklig, för många väldigt annorlunda. Vi får distanserar oss från andra och nöja oss med dem vi har nära. Umgås med familj istället för vänner och på sin höjd göra utflykter tillsammans.


Några passar på att ta hand om sin hälsa genom att sluta röka, dricka mindre och röra på sig.

Statistik på de som önskar sluta röka har aldrig varit så hög.

Många skickar kärleksmeddelanden och väntar inte med det där samtalet till sina mor och farföräldrar. Vissa sjunger, hälsar och ler. Allt för att väga upp den hemska pandemi som verkar ha ett grepp om mänskligheten och inte kommer att släppa förrän väldigt många har mist sitt liv.

Vi vet inte vilka som kommer att bli drabbade, du , jag eller någon väldigt nära.

Kanske kan vissa saker bli bättre efter pandemin, kanske att för vissa betyder livet mer.

Jag har alltid vägt vad som är viktigast, sagt att man ska leva som om stunden är den sista tillsammans. Det är inte deprimerande, utan snarare tvärtom. Jag vill ta vara på varje sekund, stund och bevara den i mitt minne. Livet och min mamma har lärt mig att inget är för evigt och vi har ett eget ansvar att göra det bästa av varje stund.

Det är inte mycket jag tycker illa om, men är det något jag riktigt avskyr så är det konflikter, bråk och höga röster. Jag avskyr när människor slänger bort min tid på oväsentliga saker helt utan mening.

Jag tar aldrig något för givet, inte människor, inte händelser och definitivt inte livet. Jag vet att inget är för evigt, allt är bara för en kort stund.

Samtalen vi för, barnen vi lånar och livet vi lever.

Det kanske kan verka djupt och svart, men för mig är det snarare tvärtom.

Det har lärt mig att ta vara på stunden.

När du lever dina sista dagar är det inte dina saker eller materiella ting du kommer att minnas. Det är tiden du kommer att ångra, tiden du la på fel saker. Tiden du borde lagt på din familj, dina barn, dina när och kära. Orden du aldrig sa, men tänkte.

Samma är det när någon nära inte finns där längre.

Livet blir annorlunda efter att gått igenom en svår sjukdom eller händelse. Man ser saker på ett annat sätt.

Många gör, inte alla.

För några kommer det att finnas en tid före cv-19 och en tid efter. En mycket annorlunda och förhoppningsvis bättre.

Jag har haft några jobbiga dagar med oro, men nu ser jag solen och ska ta dagen i min famn. Göra det bästa av den, tillsammans med dem som betyder mest.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så är det. När livet rinner ut tar vi inget med oss
nouw.com/stenhagenbettan