Header

Då var det dags att gå in på den ständiga formationsfrågan. Vilken formation som är bäst är väldigt svårt att besvara, då det beror mycket på din spelstil. Det man skulle kunna göra om man fortfarande inte har hittat sin formation i FIFA 16, är att ta reda på vilken formation som är vanligast att spela. Det är precis vad jag har gjort idag genom att fråga ett par användare på folsweden samt en nybliven världsmästare vad dom brukar spela och varför. Det finns säkert några av er som tänker att det är mest intressant att veta hur eliten spelar, men jag anser att om du själv inte är på deras nivå, så är det bäst att veta hur folk på din egna nivå spelar för att kunna få ut det mesta av dig själv. När du bemästrat det och ska finslipa ditt spel ännu mer, då kan du ta efter de allra bästa spelarna mer eftersom.

Jag själv spelar mest med 4231, för att den är stabil, man bjuder på små ytor och det är även den som fungerat bäst offensivt. Fast om man spelar 4231 så kommer man ganska snabbt märka att den inte alls funkar mot en hel del spelare, främst mot svagare motståndare.

Svenis väljer också en 4231 uppställning pga. den starka defensiven som han vill bygga sitt spel ifrån. Han anser att två cdm´s framför sin backlinje är det viktigaste i formationen och anledningen till att han väljer den. I offensiven gillar han att man kan veriera sitt spel mycket, genom att gå via kanten eller via mitten.

Den nyblivne världsmästaren August " AGGE " Rosenmeier väljer dock att spela en 442 smal diamant uppställning. Han anser att den är bra för att man kan kontra på sina motståndare och skapa farliga målchanser. Det är en väldigt efffektiv formation och den är väldigt stabil defensivt. Nackdelen anser han är att det är svårt att skapa något om man inte spelar snabbt och direkt.

Bagge som skräller och har gått vidare till åttondelsfinal i cashligan spelar en nu för tiden ovanlig 4222 formation. Han sner att det är den mest balanserande formationen. Med två sittande får han ett bra speldjup samtidigt som det alltid finns någon att passa om man kör fast i mitten. Nyckelspelarna tycker han är de två offensiva mittfältarna och dem ska ha bra workrates. Nackdelen med formationen är att de kan bli stora ytor mellan mittfält och anfallet.

Den yngsta i Legend generationen "JKPGLegend numera JANUZAYHUGO föredrar att spela 433 offensivt. Nackdelen är att det finns få som försvarar fördelen är att alla där framme är väldigt involverade i anfallen, supertrion som han själv föredrar att kalla dom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Du är känd för att skapa mycket uppmärksamhet på folsweden, är det något medvetet eller varför tror du att det blev så?

Det är både medvetet och inte medvetet. En väldigt svår fråga att svara på. Jag är en person som gillar när det blir lite hets till en viss gräns. Jag själv tycker att jag har blivit orättvist behandlat ett antal gånger av vissa på fol, inga namn nämnda. Men jag har heller inga problem med att jag har blivit bannad.

Du har nyligen blivit bannad från fol under hela FIFA16, beskriv dina tankar om det?

Jag bryr mig inte speciellt mycket faktiskt. Ända anledningen till att jag blev medlem på fol var för att spela cashligan och för att få möta bra spelare. Bra spelare kan jag möta utan fol. Det ända man saknar lite är cashligan där man kan vinna pengar och plocka rankingpoäng.

Enligt mig är du en av våra mest underskattade spelare, varför har det inte gått bättre än vad det har gjort?

Jag tror det beror på att jag är en väldigt lat person. Jag lägger inte ner den tiden jag behöver för att leverera mer än jag gjort. Sedan så har jag inte varit särskilt aktiv när det gäller SM kvalen. Jag går endast till Göteborgs kvalet och förlitar mig på det. Jag är nog också en person som i det undermedvetna underskattar spelare jag bara ska slå vilket gör att jag kan få problem mot sämre spelare. Det är oftast när jag möter bra spelare som jag visar mina kvalitéer på FIFA.

Vad anser du om årets FIFA-upplaga och vilket lag anser du är bäst?

Årets FIFA var riktigt bra i början. Jag tycker också att det är ett bättre spel än 15. Men det finns så otroligt mycket bs kvar vilket inte ea har kunnat fixa sen FIFA 13 vilket är otroligt tråkigt. Det finns fortfarande en del matcher där den sämre motståndaren kan gå och vinna på ett bs mål. På FIFA 13 var det i 90 % av fallen den bästa spelaren som alltid vann.

Real Madrid har ett väldigt starkt lag såklart och Ronaldo är väldigt op som han är på alla FIFA upplagor så måste nog säga Real. Tycker även Brasilien har ett väldigt starkt lag och spelar själv med dom också. En underdog i denna frågan är Chelsea som är otroligt sköna att spela med. Ett kompakt lag som har en otroligt stark defensiv samt mittfält, där Hazard och Cortouis utmärker sig.

Hur ställer du upp med Chelsea?

Cortouis
Hb Azpi
MB- Zouma &Cahill
Vb- Baba
Cdm matic
Hcm Ramires
Vcm pedro
Com Willian
Anfallare Hazard Costa/Remy beroende på spelaren jag möter
I en 442 diamant uppställning.

Vem vinner Cashligan?

Boraslegend eller Xit tror jagLikes

Comments

Då var det dags för det första riktiga inlägget om FIFA 15. Hoppas att ni har stått ut med Boraslegends och FIFAmagazinets-bloggar undermin semester. Alltid när ett nytt FIFA släpps är det mycket snack om vilket lag och vilken formation som är bäst på årets upplaga. 

Idag ska jag därför förklara  vilka lag jag tycker är starkast, så allt du behöver göra nu är att luta dig tillbaka dig  och hämta något gott och dricka så kör vi !! 

För de flesta finns ett  självklart val i Real Madrid. Att dom inte skulle vara bäst på spelet, är svårt att motbevisa. Men om du av någon anledning har svårt för att spela de eller helt enkelt vägrar för att du tycker att det är så jävla tråkigt, har jag två andra lag att rekommendera för dig. 

Det första laget ut är Bayern. På årets upplaga mest kända för sin defensiv. Är du sämre än den du ska möta, kan det vara ett klokt lagval för att stänga till defensivt och kontra på Robben / Ribery. Det negativa tycker jag är Lewandowski som inte tillför mycket alls, mer än giftiga avslut. Det är dock ingen spelare du kan förlita dig på och om din motståndare stänger av din kanter kommer du få rejäla problem. 

Det andra laget ut är Chelsea. Även de har en mycket stark defensiv, kanske inte riktigt i Bayern klass, men inte långt därifrån. Det är ett lag som kommer passa dig om du gillar att ställa om snabbt på dina motståndare då det finns väldigt mycket pace i laget. De har även spelets bästa målvakt i mina ögon, iallfall än så länge. 

Jag kommer nu att betygsätta samtliga lagdelar hos Bayern och Chelsea och även lägga in en ytterst liten förklaring för att ni ska orka läsa hela detta inlägget. 

FC Bayern : 

( 5) Målvakt - Neur är spelet bästa eller näst bästa målvakt oavsett hur man vrider och vänder på det. Har allt som krävs av en målis. 

( 5 ) Försvar - Har allt även här, pace, stryka och längd. Har till och med en stark ersättare vid skada/utvisning i Dante och Martinez. 

( 4) Mittfält - Mittfältet består av mycket pace och teknik. Bredd finns det gott om även här, faller mig inte riktigt i smaken dock.......

( 3 ) Anfall - Tycker att de är den svagaste postionen och anledningen till att jag väljer bort laget. Svårt att skapa mycket chanser.

Resultatet  = 17 av 20 möjliga poäng. 

Chelsea FC : 

( 5 ) Målvakt - Courtois har också allt som behövs för att vinna matcher åt dig. Hans längd kan visa sig vara väldigt viktig................ 

( 5 ) Försvar  - Min uppfattning är att backarna tillskillnad från i Real och Barca uppskattar försvarsspel mer än anfallspel. Väl samlade. 

( 4 ) Mittfält - Mycket pace och hårtjobbande spelare. Oscar, Ramires och Matic jobbar för ett helt lag själva. Teknik finns även det......

 ( 4 ) Anfall - Jag gillar Costa, tycker att han rör sig mycket bättre än exempelvis Lewandowski. Ihop med Shurrle blir det grymt må jag lova. 

Resultatet = 18 av 20 möjliga poäng.

Jag hoppas att detta är till någon nytta för er i era lagval, inom kort hoppas jag gå in lite mer på mina åsikter om formationer. Ha de gött!

 


Likes

Comments

" Lördagen 4 oktober smäller det! Då är det äntligen dags för FOLSwedens årliga invigningsturnering i FIFA, denna gången på PS4. Formatet är 2v2 och precis som vanligt kommer turneringen att spelas i Göteborg " 

Som ni kan se här ovan så är det snart dags för den nya säsongen att inledas med det nya FIFA 15 spelet. Förra gången lyckades jag och min partner Lukas " Lukasinho " Gummesson stå som segrare. En sak som är säker inför denna gången är dock att det kommer bli tuffare och ännu roligare , pågrund av de meriterade namnen som kommer att dyka upp på Gamlestadsvallen !

Anmälningslistan ser för nuvarande ut som såhär, notera att ändringar kan komma att utföras då par drar sig ur och andra par tillkommer. 

1. Lucas Wallman och Alexander Holmqvist 
2. Rasmus Petersson och Johan Ahlf
3. Jesper Ernelind och Claes Andersson
4. Fredrik Neptun och Jarir Elyass
5. Lukas Gummesson och Emanuel Svanung 
6. Niklas Sandblom och Mikael Liljendahl
7. Kemal Coskun och Dennis Strandberg
8. Julius Eriksson och Oskar Ekelund
9. Admr Diljaj och Nihad Saleh
10.Joel Gustafsson och Carl-Henrik von Elling
11.Robin Turpeinen och Kristoffer Zajac
12.Hasan Kabasakalli och Hannes Bengtsson
13.Ivan Lapanje och Jakob Lindberg 
14.Marcus Strandberg och Joakim Bilger
15.Martin Ericsson och Edmon Zhuta
16.Simon Nystedt och Johan Eklöf
17.Alexander Jakobsson och Edin Begovic
18.Oskar Hemby och Jens Ennen
19.Jacob de Souza och Dlovan Angel Ameen
20.Nicklas Adielsson och Dennis Heydari
21.Magnus Nilsson och Atbin Vali
22.Thomas Daniel och Ted Pålsson
23.Erik Wallander och Dennis Byberg
24.Rene Alejandro Reyes och Cristian Romero Reyes
25.Chris Erngren och Anton Baroma
26.Douglas Dahlberg och Daniel Blucher
27.Christian Bergenholtz och Arya Khaless
28.Kim Sidefalk och Anton Enoksson
29.Pontus Johansson och Joakim Åberg
30.Alexander Eriksson och Jimmy Ekström 
31.Andre Björlin och Erik Larsson
32.Thiery Marazanye och Emil Eberhard

Reserver:
1.Kevin-Lee Field Höglund och Robert Bertlin
2.Arton Limani och Mohammed Alkassi
3.Jimmy Liden + partner
4.Peter Kindlund och Morris Almendra
5.Thomas Bertlin och Elias Norrlin
6.Jean Matti och Vatan Gashi
7.Ansar Raja och Mansoor Chaudhry
8.Axel Holmstedt + partner
9.Samir Lundberg Ben Sassi + partner
10.Kenan Markgård + partner

Jag har valt att plocka ut de fyra par som jag tror kommer göra upp om segern, samt en otänkbar men ändå inte helt otänkbar skräll.

Favoriter 

1. Lucas Wallman och Alexander Holmqvist

5. Lukas Gummesson och Emanuel Svanung

                                                                         13.Ivan Lapanje och Jakob Lindberg

30. Alexander Eriksson och Jimmy Ekström


Skrällchans

21. Magnus Nilsson och Atbin Vali

Vi ses!!

Evenmanget hittas här ; https://www.facebook.com/events/302753613245947/?n...

Adress : Gamlestadsvallen, Lars Kaggsgatan 24, 415 04 Göteborg

Stad : Göteborg

Spel : FIFA 

Är du välkommen ? Självklart  

Är det försent att anmäla sig ? Det är inte försent att anmäla sig som reserver. 


Likes

Comments

Imorgon är det dags för det näst sista kvalet i GBG. Min fråga till er är vem som kommer att vinna och säkra en plats på dreamhack.
Likes

Comments

Hallå, FIFA säsongen närmar sig sitt slut och de flesta av oss har lyckats att överleva den. Det har tyvärr varit väldligt ont om turneringar den här tiden och det är något som jag gärna skulle vilja gör något åt. Min tanke är att man skulle kunna anordna en turnering, ungefär en gång i veckan, online då såklart. Då skulle alla få lägga en peng var, hur mycket det skulle röra sig om är svårt att veta redan nu, men självklart inte för mycket. Priserna skulle såkalrt bero på intresset, men det skulle inte bara röra sig om pengar. Vad tror ni om tanken ? , skulle ni varit intresserad av något sådant och hur skulle ni lagt upp det för att få det så jämnt som möjligt och på något sätt få mindre kända spelare att känna att dom kan bjuda upp ordentligt till dans. Kanske skulle man kunna ha mindre priser i form av turningens prestation ( skrällvinst) eller (turneringens mål )


Säg att vi tillexempel en torsdagskväll är 20 spelare som är sugna. Vi tar 55 kr / per spelare varav 50 skulle gå direkt till en prispott. Då hade man fått en prisumma av 1000 kr + eventuella övriga priser. Helt okej fickpengar att ha inför helgen !
Det är också ett sätt för oss att kunna fortsätta utveckla oss som spelare och samtidigt den Svenska communityn.


Likes

Comments

Det här en egocentrisk text som kommer att handla om mig själv först och främst. Anledningen till detta är att jag dragit åt mig en hel del uppmärksamhet i och med min start av den pågende säsongen. Tyvärr är det i negativ bemärkelse och jag hade alltså helst velat skippa att behöva skriva denna text.

Efter fyra spelade matcher har jag med mitt United lyckats skrapa ihop en vinst samtidigt som det har blivit 3 förluster och detta inte mot några förväntade toppspelare. Vad är det då som inte fungerar? 

Försvarsspelet - 13 insläppta mål är långt ifrån okej, 8 mål hade varit maxgränsen då två insläppta mål per match inte är så farligt på det här spelet.

Anfallsspelet - 9 mål är det inget fel på, men endast tre av dessa kommer ifrån anfallare, varav två gjordes av Wellbeck i hans debut förra matchen. Rooney räknas inte bland mina anfallare, hur länge kan RVP hållas utanför startelvan ? 

Omställningar - Vi har inte tagit vara på omställningarna trots vårat lag med många snabba spelare, utan har istället blivit extremt utsatta för omställningar själva, då vi har varit det spelmässigt bästa laget i samtliga matcher. 

Motivation - Jag har de två senaste säsongen verkligen fått kriga för att få mina matcher spelade. Förr i tiden löste man alla matcher redan under första deadline, nu får jag vara glad om jag haft mindre än hälften av matcherna kvar under sista deadline. Inte ens i Division 1 slog tanken att sätta på FIFA för att börja spela, eller ens kolla igenom min nuvarande trupp. Samtidigt som jag i mina två första matcher möter en supertaggad Jeppstar, som går in i denna säsongen för att vissa alla att han verkligen hör hemma i Division 1. Ja, ni hör ju själva hur det där låter, för min del är det tyvärr så att " uttrycket motivation slår klass" faktiskt stämmer. 


Lösningen

  

Då jag inte kan göra som Man U gjort på senare tid nämligen att avskeda tränaren, ( vilket jag förövrigt inte hade haft något emot), har jag varit tvungen att ändra något annat. Jag kan inte säga att jag har hittat lösningen men jag har ett par tankar som kommer bli intressanta att testa i framtiden. Nyckelordet som Mikael Stahre själv hade sagt hade varit bärande väggar och tålamod, jag kommer nöja mig med att säga tålamod. 

Sist men inte minst, nu undrar säkert många varför jag valde United, Men jag har varken eller kommer inte att pröva lag inför nya säsongen, då jag gillar utmaningen att sitta och pilla på det sista minuten inför debutmatchen. Dessutom har jag ju en koppling till Inter i Vidic, som under nästa säsong kommer att byta rött mot blåsvart. 

Kämpa på och ha d gött som Nässlan och Clabbe hade sagt. 

Frågan är om ens RVP kan rädda mig nu med sin vänsterfot? 

Likes

Comments

Jag har faktiskt en del rutiner som jag tänkte avslöja här och nu. 

Jag tejpar alltid över skosnörena när jag ska spela fotboll, kompislir, match eller träningen spelar ingen roll. Det är något nytt påhitt men har säkert gjort de i två år nu. 

Jag stänger alltid min dörr om jag spelar tv-spel även om jag är ensam hemma. Det började mycket pga av FIFA för att få lugn och ro när folk var hemma, sen har det helt enkelt fortsatt så. 

Jag går alltid in på toaletten inför fotbollsmatcher för att se hur jag ser ut i håret, undantaget kan vara om det regnar mycket. 

Om jag gör något varje dag som tillexempel jobbar, så lyssnar jag allt som oftast på samma musik på jobbet varje gång!

Går och köper en powerking på torget i stort sett varje dag, en powerking om dagen är bra för magen !

Sen har jag även en ganska dålig rutin som " Ackee" säkert håller med om. Jag kommer alltid sent, finns nog inga undantag. De som känner mig bra brukar säga ungefär 10 minuter tidigare till mig att vara där, för att de ska slippa vänta. 

Jag brukar  alltid göra samma ändringar först när jag tar ut laget i FIFA, om det är för att det blir enklast så eller för att det helt enkelt ska vara så vet jag faktiskt inte. 

Jag skjuter ALLTID upp allting så länge det går. Om det var prov i skolan och någon uppgift inför jag inte kunde så tänkte jag att jag kan lära mig det precis innan provet, om jag ska skicka in en uppgift på onsdag blir det på tisdag kväll runt midnatt. 

Jag somnar alltid med film/serie igång. Innan har jag somnat till NHL och det kan jag rekommendera då de har väldigt sköna kommentatorer!


Likes

Comments

Då var det äntligen dags att testa ett av de roligaste lagen på FIFA nämligen FC Barcelona. Det som gör det roligare med dom är ju som de flesta känner till att man inte kan slå in massa inlägg och hoppas på det bästa. Du behöver spela dig till chanser, något som jag älskar att göra. Anledningen då till att jag själv inte spelar dom är att jag avskyr målvakten och försvaret. De är dock riktigt bra offensivt, nu till hur jag formerar laget.

Valdes

Tello    Pique     Song          Alba

Alves        Fabregas

Sanches          Messi        Pedro  

Neymar

Valet av målvakt är enkelt och behöver inte förklaras. 

Att jag väljer Tello som högerback istället för Alves beror på två saker. För det första är han längre och för det andra har han bättre workrates nämligen medel/medel. Man tappar i snabbhet ja, men att ha en högerback som har 89 acc och 89 maxfart är inte många lag som slår ändå. Mittbackarna är för långsamma men bra i luften, du blir dock väldigt lidande i djupledsspelet men det finns inte så mycket mer att välja på. Alba sköter sig fint som vänsterback och har bättre workrates än Alves och får därför stanna som ytterback. 

Alves och Fabregas kompletterar varandra väldigt bra på mittfältet. 

Framåt finns sedan en massa pace och teknik. Anledningen till att jag har Messi com är för att han är så hal och Neymar får anfallspositionen då han har 5 stjärnor i felfot, samt bättre å huvudet ( har faktiskt nickat in en hel del mål ).      


Likes

Comments