Vedarbete och rabarbepaj med Dulche de leche

God kväll....blir ett lite senare inlägg än brukligt idag, men så får det vara...

Det var en ytterst seg morgon idag vilket givetvis berodde på en ytterst dålig natt vilket i sin tur berodde på matintaget i går kväll...men jag var beredd på det, i bland är man beredd att ta konsekvenserna av sina val... men när jag väl kom igång så blev det med motorsågen i högsta hugg...fixade till ett lite större hål i väggen mellan logen och ....vad ska jag kalla det, vedförrådet kanske.

Vi behövde kunna flytta över en del lastpallar från logen till vedförrådet på ett enkelt sätt så då blev det så här.... sedan en stor presenning på golvet och lastpallar på så att luften sedan kan cirkulera medan veden torkar, det är veden som kom här förleden som ska bäras upp hit.

Så då ska det bara bäras upp...veden till nästa vinter ligger redan häruppe, vi brukar se till att alltid ha ved för 2 år framåt, så att vi vet att den är torr och fin och så att vi är säkra på att alltid kunna ha det varmt oavsett om elen skulle ryka eller något annat oförutsett skulle hända.

Därefter körde sonen och jag en sväng till butiken och för första gången sedan coronakrisen bröt ut kände jag att det var för mycket folk i affären....flera andra, mindre butiker, begränsar antalet besökare och man får snällt vänta utanför tills någon går ut...men idag var det som om folk inte hört talas om viruset...ungar som hostade och snörvlade rakt ut....😡. Vi är inte speciellt hårt drabbade här nere i skåne och såvitt jag vet är det under 10 smittade i min hemstad Landskrona....men vi får inte slappna av, restriktioner och rekomendationer gäller fortfarande.

Nåja, när vi kom hem hämtade maken in lite rabarber eftersom han var sugen på rabarbepaj....och jag hade lust att prova något nytt och hittade det här receptet. Rabarbepaj med Dulce de leche - alltså karamelliserad mjölk.

För att vara på säkra sidan gjorde jag en helt vanlig smulpaj också.... jag menar, vi har väldigt gott om rabarber och de börjar bli riktigt stora nu så de behöver ju användas...

Men den med den karamelliserade mjölken och havresmuldeg föll maken i smaken.....bland den godaste han ätit...bra betyg till receptmakaren Fredrik Nylén Därefter gick jag och vilade en stund för att klockan 20 sätta i gång #mixmegapols livesändning med svenska artister som fick sjunga sina melodifestivallåtar....en del ganska omgjorda.

Och nu sitter jag och tittar på eurovision Shine a light....istället för att vara i Västerås för en livekonsert med Marta som nu inte blir av förstås.

i kväll blir det en sång som en kär vän till mig skickat mig....

Gillar