VAD SER DU FRAM EMOT?

Hej på er!

Ja dagens rubrik har frågats på många sociala medier men då i samband med covid 19. Men min anledning till att den ställs beror dels på en av mina julklappar och dels på lite fantasibrist...

och dagens fråga var just denna....

Jag ser fram emot att kunna åka upp till dottern och lyssna när hon sjunger...har ju fått veta vad hon börjar öva in nu, det ska bli roligt att höra. Jag ser fram emot att kunna gå och se nöjesteaterns version av "glada änkan" och hoppas innerligt att de får köra den. Jag ser fram emot att ibland bara få vara ensam....eller att kunna ta mig tid att sitta vid pianot och just nu ser jag fram emot ett meddelande från myheritageDNA för att se var mina rötter kommer ifrån. Ja det finns mycket att se fram emot trots allt.

ÄR NI INTRESSERADE AV ATT VETA MER OM HÄLSO-OCH SJUKVÅRDSJURIDIK?

2013 instiftade Sverige 12 st vårdåklagare...vad gör en sådan? Vilka fel inom sjukvården kan man anmäla till polisen? bör man anmäla? vad ska anmälas till IVO, inspektionen för vård och omsorg? och vad anmäler man till LÖF eller andra försäkringsbolag? När går JK och JO in?
Man läser mer och oftare om att människor blivit felbehandlade inom vården, men faktum är att man ju faktiskt till viss del får skada människor i en vårdsituation....OM det är nödvändigt för att förhindra värre skador och det gör enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Jag har tidigare skrivit om hälso- och sjukvårdslagen - det kan ni läsa HÄR. Nu undrar jag om ni tycker det är intressant att läsa något inlägg om vilka brott som kan ske inom vården och vilken uppgift man tänkt att vårdåklagarna ska ha? Tyvärr har inte så många ärenden lett till åtal...men det är ett intressant område tycker jag, som dels jobbat inom vården och dels jobbar mycket med felbehandlingar.

Har ni egna erfarenheter kanske?

Eller finns det något annat spännande ni vill läsa om?

Gillar

Kommentarer

Popprinsessan
Popprinsessan,

Precis som Fnulan skriver så ser jag fram emot att få krama mina föräldrar! Det har nog varit det jobbigaste, att hålla avstånd till just dem. Men annars ser jag fram emot att åka till sommarhuset imorgon. Det ska bli skönt att ha en helg där, det är en annan lunk än hemma i stan.

nouw.com/popprinsessan
Madde ,

Tycker detta är så intressant. Ofta läser man att FK måste tro på läkarintyget, samtidigt vet jag hur nonchalanta läkare kan vara . Ta min hosta t,ex. Under 8 år berodde det på psykiskt. Dvs att jag var singel, att jag inte var det. Att jag hade barn, Då jag svarade nej på allt började läkaren. Men du har väl dålig ekonomi iaf? Ca 10 läkare sa att det var psykiskt. Med den logiken kan jag säga att jag har lösningen på psykisk ohälsa. Ta en omeprazol. Hjälpte på mig 😊 Jag överlevde iaf, till skillnad mot en annan nära. Psykiskt även där. Hon dog av cancer i hela kroppen.

www.nouw.com/madelena
charlottelinden
charlottelinden,

Jag läser jättegärna om hälso- och sjukvårdsjuridik! Tycker att juridik är allmänhet är superintressant och just detta område är ett område som jag har väldigt lite insikt i 😊

nouw.com/charlottelinden

Jag tycker det är skönt att ha saker att se fram emot. Ssälv hoppas jag att vi blir bättre på att åka ut och gör mer saker. tex åka till konstparken i Wanås, se körsbärsträden blomma i körsbärsdalen.

Jag hoppas också att få fira min 50 års dag på ett roligt sätt...men det är ju först i december. Först ska jag h en skön, rolig social sommar fylld med massa skoj

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Blondina,

Ja de vill jag jätte gärna läsa om 😃 Gud så intressant! Jag önskar att den här skiten (covid) försvinner snart så less på allt just nu så vill bara kräkas

blondinas.se
Susann,

Den boken fick jag också i julklapp 😊 Jag ser fram emot att träffa sonen som jobbar i Tandådalen.

zinnie.se
fighterwomen85
fighterwomen85,

Jag skulle tycka att det skulle vara intressant att läsa ett inlägg om vilka brott inom vården som går till åklagare.

Nej. Jag har ingen egen erfarenhet. Vad jag vet iaf. Kanske skett. Men inte orkat driva det vidare. Eller vetat att man ska driva det vidare.

Ha en skön fredag❣️😊


nouw.com/fighterwomen85
Joossanns
Joossanns,

Jag ser fram emot att få undan de kurser jag behöver för att söka in på högskolan! Också att allt är som vanligt igen så jag kan få de lugnare på jobbet.

nouw.com/joossanns
Fröken Rödlök ,

Jag ser fram emot Söndag då sambon och jag firar 5 år. Sen ser jag fram emot att våren kommer, så jag kan sitta ute med en god bok.

Www.frokenrodlok.se
Michelle ,

Jag ser fram emot o börja jobba igen den 1 feb och att restriktioner lättar 😊

michellefrandell.blogg.se