Tacksam för bönderna...

MORGONPROMENAD

Jag lyckade somna om en stund när fåglarnas nattkonsert hade avslutats, den håller på mellan klockan 03:00 och ca 04:45, enligt min mening borde den inte starta förrän klockan 5:00 men det är ju dessvärre inget jag kan bestämma...men när jag sedan vaknade igen låg jag och övervägde om jag skulle gå upp och ta en promenad eller om jag skulle ligga kvar och dra mig eller gå upp och kommentera bloggar. Promenaden vann så jag knatade upp och ut, det var tut att jag inte gick senare för under turens gång hann det bli rejält varmt.

TACKSAM FÖR BÖNDERNA

När jag vandrade runt i vårt område (utan att gå mig vill som häromdagen), så kunde jag inte låta bli att skänka en tacksamhetens tanke till våra bönder som sliter och jobbar enträget för att förse oss med mat, de har det inte lätt i dessa coronatider då de normalt sätt ofta tar in säsongsarbetare från andra länder. inte så lätt att få tag i folk i år då. Runt omkring oss växer vete, sockerbetor, rödbetor, något för mig helt odefinierbart men kan vara ärtor och gräs som ska slås till hö till djuren....det är inte alltid jag uppskattar skördetiden när de jobbar hela nätterna och skal och damm från spannmålen flyger runt hela huset och skulle man hängt ut tvätt på tork får man tvätta om....men de gör sitt jobb och det är jag tacksam för.

Längs vägkanten kunde man njuta av de vackra vallmorna och blåklinten, så vackra en vallmo mår bara bra så länge den får stå orörd, inget för vasen.....men vad gör väl det när man har dem rätt utanför husknuten.

Väl tillbaka igen blev det en paus på bänken under vårt stora fina träd som nästan utgör en koja där man sitter, ett stadigt betongbord är särskilt lämpat när man behöver stöd för stretching och dessutom kom maken ut och satte sig en stund.

Ja ja, man ser inte riktigt klok ut...men det behövs ju inte heller....ingen annan var i närheten 😂

DAGENS ARBETE

Det har varit en bra dag lagom blandning av arbete och pauser, terrassen har fått upp dörrarna, och blivit städad invändigt, kvarstår utearbetet. Men väldigt nöjd med hur det artar sig...det gick smidigt, maken gick före och borrade och jag gick efter och skruvade 😃. Sen har vi gått igenom våra campingsaker för det fall det blir camping under semestern i augusti, letade upp hängmattan som i tänkte sätta upp (behöver bara införskaffa upphängningsanordningen) till träden och lite annat smått och gott. Till kvällsmat blev det lite grillat idag.

PERMANENT - KRULLTOTT

Häromdagen diskuterade vi permanentning av håret på jobb, eller jag tror nog att jag mest lyssnade på de andra, men när jag var ute i förrådet stötte jag på foton från när jag tog min undersköterskeexamen, nästan 18 år gammal.....och jöss bevars....krulligt hår (trivdes aldrig i den där permanenten) och megastora lila (det syns inte så mkt på bilden) glasögon.... tänk så mycket vatten det flutit under broarna sedan dess (34 år)

DAGENS LÅT

Dagens låt har många spelat in i olika versioner....jag gillade verkligen denna när jag hörde den

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin ,
Underbart med morgonpromenad. Mindre underbart dock att vakna av fågelsång så tidigt. Men tror man skulle sakna det om fåglarna helt tystnade. Det jobb bönderna lägger ner är verkligen helt fantastiskt. Kul att se en bild från när du precis var klar med skolan.
hannafialotta.blogg.se
Emschen ,
Oh vad jag blir avundsjuk på din promena, saknar att ta mina morgonrundor. Jag får helt enkelt inte till det nu, kommer inte in i rutinen. Sen har jag inte riktigt orken heller, är ju så trött hela tiden nu.
Jag förstår faktiskt inte varför bönder måste ha arbetskraft från andra länder, just i år när det är så många som blivit av med sina jobb så borde det ju finnas många som kan jobba.
När man tröskar, huvva vad man har alla de där små kliande sädskalen på sig eller ja så var det när jag var liten och far tröskade men idag finns det ju helt andra maskiner så idag är det kanske bättre.
emschen.se
Stegsamlaren
Stegsamlaren,
Aldrig fel med en promenad på morgonen, vacker natur runt i kring också..En bra start på en ny dag..Bönderna gör ett kanonjobb tycker jag. Såg i övrigt ut som en trevlig dag..
nouw.com/stegsamlaren
Kamilla,
Tänk om man kunde trycka på en knapp när fåglarna fick sjunga då hade nog glera sovot lite bättre även i denna värmen. Duktiga ni var som jobbade med altanen i värmen.
kamillaskamera.com/
Michelle ,
Va härligt o promenera 😊 och Det ser verkligen jättefint ut på bilderna 🌸
michellefrandell.blogg.se
Joossanns
Joossanns,
jag måste erkänna jag hatar morgonkvittret. Dock kanske de beror på vi har fiskmåsar utanför vårt fönster och dom skriker något fruktansvärt varje morgon så de väcker mig. Annat fågelkvitter hade varit okej men åh vad jag avskyr fiskmåsarnas skrik! haha
nouw.com/joossanns
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Inatt har jag också varit lite smått galen på fåglar, de har skrikit något så kopiöst så varit vaken till och från 😂 så fint av dig att tänka så på bönderna, håller helt med dig där faktiskt! ❤️
nouw.com/emmaengstrom
Malin Tarvainen,
Vad härligt att du prioriterade promenaden. Det gör så gott för själen att få gå en sväng. 💕 Kram
www.malinmonroe.se
Madde,
Tiderna ändrar sig 😊åttiotalet var lite speciellt men älskade det. Alla härliga färger, musiken mm. Det var ju då vi var unga.
www.nouw.com/madelena
Madde,
Tiderna ändrar sig 😊åttiotalet var lite speciellt men älskade det. Alla härliga färger, musiken mm. Det var ju då vi var unga.
www.nouw.com/madelena