Omtänksam tandläkare

Innehåller affiliate-länkar

##nouwautumnchallenge

Efter en natt med djup sömn (jag är bokstavligt talat däckad av alla mediciner) vaknar jag med ett ryck och funderar på hur i hela fridens namn jag kan ligga och sova till klockan 11:30 när jag ska jobba....konstaterade dock ganska snart att klockan bara var 05:30. Puh... vilken tur, låg kvar och försökte somna om men det var ganska kört så gick upp och skrev ett överklagande till hovrätten i ett hyresärende. Min klient har uppenbarligen fråntagits sin rätt till en rättvis rättegång vilket ju är en mänsklig rättighet. Blir ganska upprörd över sånt beteende från representanter för rättsväsendet. Så det blev flera sidor bara med grunder för att hovrätten ska lämna prövningstillstånd och ta upp ärendet.

Fortfarande sker arbetet hemifrån då svullnaden just nu flyttar runt i ansiktet/ längs med haka och käke så nu är jag väldigt sned...

Rätt som det var ringde tandläkaren för att efterhöra hur jag mår, allmäntillstånd, smärta, svullnad, andning, sväljning, feber...ja hon frågade nog efter det mesta som tänkas kunde och uppmanade mig att kontakta dem meddetsamma om något förändrades. Hon verkade uppriktigt orolig men hälsade mig välkommen på tisdag morgon (jag kommer aldrig att känna mig välkommen hos en tandläkare dock). I vilket fall som helst så var det ju väldigt omtänksamt.

Jobbet fortsatte och jag fann att första domen grundad på nya samtyckeslagen som jag skrivit om här tidigare, har meddelats.

Det var en intressant läsning och jag kommer att kommentera domen närmare i ett kommande inlägg. DEt är ingen enkel eller okontroversiell lag men det som bekymrar mig är en del av kommentarerna som fällts i medier efter att domen meddelats.

Sammanfattningsvis handlar det om en kvinna och en man bestämmer sig för att träffas efter att ha fått kontakt med varandra via tinder, det hela slutar med att hon anser sig ha blivit våldtagen och han menar att de haft ett passionerat sex. Inget är svart eller vitt och ingen utsaga är mer trovärdig än den andra....men kommentarerna....de är skrämmande, några exempel:

- Oaktsam våldtäkt. Suck. Vad kommer härnäst?

"Att han betett sig som ett svin är väl klart men att hon verkat frukta för sitt liv är ju lite larvigt då hon frivilligt stämt sexdate med en främmande man i hans hem."


- Givetvis så har kvinnan aldrig något ansvar för de situationer dom sätter sig i.

"Om en kvinna hoppar in i en bur full med tigrar, och sedan blir uppäten så är det ju tigrarnas fel. Hon kunde ju på intet sätt ha gissat att tigrarna skulle äta upp henne."

- "Sverige är så jävla PK. Och svensken i gemen har 0 förmåga att förstå sambandet mellan orsak och verkan."

- "Folk förenklar ju saken för mycket. Nu är det ju fakta att om man letar på Tinder så letar man efter sex. Om man bestämmer sig för att mötas i en persons hem på en tinderdejt så är det en signal. Jag skulle ta det som en klar signal att min dejt var med på sex."

-Samma om en brud följer med hem efter krogen - det tolkar alla normala människor som att det ska bli sex.

- Eller att man bjuder över någon på Netflix och chilla - det betyder sex.

Ja, så fortsätter det, sida upp och sida ner med många som försöker nyansera det hela lite, men visst är det skrämmande?? Jag förstår inte hur man tänker.

Nåja ni kommer att få mina tankar så smånigom :-)

Nu blir det fradagsmys!


med vindruvor och chips....Chipsen kommer från Larssons chips - deras slogan är "delikatesschips från mylla till hylla" spännande sorter för att komma till hemsidan klicka här

Nu blir det ju inte så mycket jag kan stoppa i mig, men lite gott blev det i alla fall...

Satt och lyssnade på lite gamla låtar och fann denna gamla godingen med x-models

ni som var med på 80-talet, lyssna och minns :-)

God natt

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Sex dejter våldtäckter så svåra saker. Ord står mot ord. Där har ni en svår nöt att knäcka.
nouw.com/stenhagenbettan