Minnen och nya kunskaper

Idag var det dags att åka till Lund på kurs. Jag hade bestämt mig för att ta tåget för det är ju inte precis så att det är billigt att betala en parkering inne i Lund och tåget stannar bara några minuter från hotellet där kursen skulle vara. Parkeringen vid stationen i Landskrona är gratis så det var värt tågbiljetten. Men jag vaknade ju lika tidigt som vanligt och vad i hela fridens namn skulle jag då göra hela långa morgonen medan resten av huset sover..., det blev lite småjobb gjort.

Att ta tåget väckte en massa minnen, speciellt som jag skulle hoppa av i Lund, jag började joba där som 17-åring som barnflicka, gick vidare till sjukhuset och sedan till juridicum..25 år senare har jag gått helt och hållet över till Malmö.


Kursen hölls på Grand Hotell....där har man ätit ett antal frukostar såväl efter utekvällar/nätter och långfrukostar innan jobb :-). Ja ja, det var på den tiden det ....många skojiga minnen från Lund. Och inte blev det sämre idag....kursen hölls nämligen av självaste Martin Borgeke före detta justiteråd och lite av en guru för många av oss .-). Han hade även med sig Catharina Månsson som är hovrättsråd, de har även tillsammans författat en helt ny bok, den kom från tryckeriet för några dagar sedan så vi är i princip först med att ha denna pärla som säkert kommer att bli allas vår uppslagsbok. Och ni vet den där doften när en bok just kommit från tryckeriet och känslan av att öppna en helt ny bok..... den går liksom inte att beskriva :-)


Vi var många advokater där men också ett helt gäng domare från hovrätter och tingsrätter, mycket samlad kunskap med andra ord.

När jag kom hem blev det till att fixa min mors räkningar, söka nytt bostadstillägg till henne eftersom hyran höjts och deklarera till oss allesammans. Så nu är det gjort... Därefter blev det en del jobb igen och nu sitter jag och planerar att gå till sängs men har hamnat framför en film i stället :-)

I kväll blir det en härlig låt från Guns N' Roses

Gillar

Kommentarer

VeronicaKnutsgard
VeronicaKnutsgard,
Den låten är super bra 💖 Lund är en stad man undviker att köra i då många gator är enkelriktade. Men det är en fin stad speciellt Lunds Domkyrka. Spännande att läsa om ditt jobb. Ha en fin kväll 💛
nouw.com/veronicaknutsgard
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vår äldst dotter läste till sjuksköterska i Lund så den staden har vi besökt några gånger under de åren. Examens högtiden hölls i Domkyrkan
nouw.com/stenhagenbettan