Men...var i hela fridens namn tog Lördagen vägen

Idag blir det ett väldigt kort inlägg, klockan är redan 21:45 och jag har fortfarande inte förberett den lektion jag ska hålla i morgon utöver att jag känner till titeln på talet jag ska utgå ifrån...så jag behöver kika lite på det innan jag lägger mig.

I morse steg vi upp tidigt då jag skulle köra maken till tåget vid 6-tiden. Det var mer folk än jag trodde så tidigt en lördagmorgon, men han kom på tåget mot Kastrup i Danmark och jag har därefter fåt rapporter om att resan har gått bra och han är hos sin halvbror just nu.

Därefter åkte jag hem, hade tänkt lägga mig igen men satt i stället i min fåtölj och såg på bygglov och fascinerades av hur de med hjälp av en pinne och armslängden kunde räkna ut var ett träd skulle falla vid fällning. Satt och spelade songpop ett tag .... och det gick ju ganska bra!

Jag började kika lite på den lektion jag ska ha i morgon men fastnade i betydelsen av olika ord i jämförelse med norska och engelska...funderar på varför man i Sverige använt ordet förlikning istället för försoning vid översättningen av "reconciliation"...båda är rätt men själv lägger jag olika värderingar i ordet förlikning mot ordet försoning...i Norskan använder man mestadels ordet försoning....nåja, jag ska sluta med den typen av funderingar, det är ju inte språkvetenskap jag ska undervisa i.😳

Ingredienserna till det populära brödet var slut så jag och sonen åkte in för att handla lite...medan han skulle panta några flaskor tänkte jag snabbt smita in på apoteket...men ack, jag hade förträngt att man behöver ha såväl tålamod som tid när man besöker denna typ av butiker. Jag förstår att de måste vara noggranna men inte att de ska sitta och prata personligt med kunder de råkar känna...då tappar jag lite tålamod faktiskt.

När vi kom hem gjorde jag mig i ordning och körde till kyrkan...dels för att öva på psalmerna och dels för att deltaga i undervisning om hemförrådet.

I morgon kommer jag att berätta mer om detta spännande ämne....i kväll är jag för trött.

Jag och sonen har suttit och spelat kort och Fia med knuff...jag vann Fia...men inte så mycket mer :-)Så blev jag plötsligt sugen på att äta något så då fick det bli min favorit, bananomelett med superminikeso, hallon och blåbär.

Nu blir det nog till att lägga sig, läsa igenom lektionen och sedan gå upp tidigt i morgon bitti för att förbereda lite mer.

Sång blir det i morgon....sov så gott allesammans

Gillar