Landskrona - min älskade stad del 2

Idag var det dags att inta Landskronakontoret igen... hade med mig massor av jobb, t.om en hel kartong bestående av ett ärende... planen var att jobba med det. Men när blir det som man planerar?😳😀

Förmiddagen gick snabbt med en del förberedelser och ett spontanbesök. Började också skriva på ett yttrande i ett LVU-ärende. Dvs tvångsvård av barn eller som det heter lagen om vård av unga. Precis innan lunch fick jag ett nytt ärende och tvångsärende... denna gång enligt LVM lagen om vård av missbrukare... jag lade det åt sidan och tog en promenad under lunchen. Det är så svårt att komma ut mär man är i Malmö men lättare i Landskrona.
I början var det rysligt tungt, idag hade värken bestämt sig för att fokusera på benen men ut Kom jag.

Fler foto från stadens fotoutställning passerades och lite bilder från vår härliga slottspark, vi har massor med träd och små skogsdungar.
Landskrona är Sveriges kolonitätaste stad och har också Sveriges äldsta koloniområde. Här ligger ståtliga ”småvillor”, halvdana stugor och charmiga vackra stugor blandade om vartannat och mitt i allt ett vackert korsvirkeshus. Dessutom finns det en hundrastplats där hundägarna kan släppa sina hundar precis invid yttre vallgraven.

En av kolonierna är ett museum... gratis att gå in och titta. Den är väldigt välvårdad och växterna sköts med stor omsorg. Ni kan bara googla Rothoffska kolonin och läsa mer.

Det går inte att visa allt man kan se under en 40 minuters promenad i Landskrona men vårt vackra bibliotek får också vara med idag. Ett levande bibliotek med mycket sammankomster, föreläsningar och juridisk rådgivning med känna mellanrum. Alla är välkomna.

Visst är det vackert... tidigare inrymdes brandstationen i denna byggnad men när vi fick ny station byggde man om inuti till ett vackert bibliotek.

Något som också är vackert är ytterligare en träskål som min vän tillverkat..., har ni sett något så vackert?

Åter på kontoret fick jag besök av en av dem jag försvarar. Ett fall där jag är helt övertygad om att min klient är oskyldig... det var polis och åklagare också men sedan kom ett yrkande om att återuppta förundersökningen. Stackarn är helt fördärvad och behövde lite stöd. Dessförinnan ett nytt ärende mot försäkringskassan och sedan avsluta yttrandet... man behöver i vart fall inte rulla tummarna när man är på jobb 😀

Dagens låt är en lite lustig historia som man kan tolka på många sätt.... allt syns när man är naken.... jag vill att du ska se mig som jag är. Idag går många omkring och bär på en mask som de har svårt att ta av..., men vi måste lära oss att se varandra som vi är och acceptera och respektera varandra...

Sen behöver man förstås inte tolka den alls utan bara ta den på orden 😀😂

  • Nära Härslöv

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
fibrolivet
fibrolivet,
tack så mycket... läste igenom bloggen och insåg att jag glömt ett helt stycke 😊. men Landskrona är vackert och väl värt att fotografera
nouw.com/fibrolivet