kombinerat möte med arbete - besök av rådgivare/stödsyster 😍

Idag onsdag är det min "sjukskrivningsdag" så har varit hemma. Jag har inte svarat på några mail eller haft arbetsdatorn i gång. Det är väldigt skönt att ha separerat både dator och jobb mellan provat och jobb. Ett tag använde jag samma telefon och samma dator oavsett om jag var på jobb eller inte. Då är det så lätt att när man egentligen tänker kolla facebook, råkar se ett mail som kommit eller något annat som behöver ågärdas i jobbet. Nu kan jag sitta med min Macbook och inte ha någon aning om vad som händer på jobbdatorn...Så idag har jag verkligen följt läkarens order.

Jag pratade för övrigt med min läkare igår och talade om att hon skrivit ut en riktig skitmedicin och att jag slutade ta den i söndags. Hon sa bara att , ja men då vet vi att den inte passar dig, så diskuterade vi vidare och kom fram till att jag ska pröva en annan typ av medicin. Den har jag inte hämtat ännu men gör det förhoppningsvis i morgon.
Jag skulle egentligen ha ett möte med min rådgivare i primär i kväll (för er som inte vet så har jag och hon ansvar för barnen i vår kyrkas enheter här i södra Sverige) men hon frågade om vi kunde ta det tidigare på dagen och jag sa som det var att jag tänkte skala äpplen för infrysning så om hon ville ha ett gemensamt rådsmöte/arbetspass fick hon gärna komma på dagen och det ville hon...

medan jag väntade passade jag på att städa vårt hörnskåp i köket och fick "tillåtelse" från maen att slänga en hel massa...och ställde mig också frågan vad en familj på 4 personer behöver 15 termosmuggar till....japp ni läste rätt 15 stycken hittade jag och ingen av oss dricker några mängder varm dryck.

Den här vackra underbara kvinnan råkar också vara min stödsyster (för er som inte vet det så blir varje medlem i vår kyrka tilldelad stödpersoner som finns där för att hjälpa och stötta när det behövs, om du behöver stöd eller hjälp i någon av alla livets scenarier så finns de där för dig, alla som kan agera stödperson får ett antal medlemmar att ansvara för så att man vet att ingen blir bortglömd, speciellt tryggt för våra gamla och sjuka medlemmar). Så vi tyckte att det var ett utmärkt sätt att hjälpa mig samtidigt som vi kunde hålla vårt möte. Vi ska ordna en ativitet för alla barn 8-13 år i början av nästa år med sport, teater, bak, brevskrivning, lek, musik och möjlighet att bara mysa under en lördag så det var detta vi planerade för.
Innan hon åkte bjöd jag givetvis på lite äpplepaj 😀

Vi blev inte helt färdiga men kom en bra bit på väg i alla fall.

När man bor som vi, har man ganska stora friheter och möjligheter, så när vi vill grilla oss någon kvällsmat sent efter mörkrets intrång så är det bara att öppna terassdörren, sätta ut den lilla smidiga gasoldrivna grill vi har på terasstrappan och grilla där. KG brukar få uppgiften och så också i kväll

det blev riktigt gott och den ser ju nästan ut som i de stora hamburgerkedjornas reklam...😊

På lördag ska vi ha lite föreläsningar i Kyrkan (mycket kyrka i detta inlägg men den finns liksom alltid med i mitt liv, det är inte precis en söndagsreligion utan passar in i varje del av vardagen) vi kallar det Adam och Eva dagen och den kommer handla om psykisk ohälsa samt hur man stärker sitt äktenskap....så här ser det ut ungefär....

först ett föredrag om "att hjälpa budbäraren" det är Cligh Jensen som är specialist för kyrkans familjetjänst i Europa och även har det som yrkesarbete sedan 30 år tillbaka. Sedan ska vi höra om "psykisk ohälsa" från Marina Andersson Hedberg som jobbar med familjetjänst i Norden, hon arbetar även som verläkare inom psykiatrin. Därefter ska vi höra om "principer för att bygga och bevara ett lyckligt äktenskap" av familjen Jensen....sen förstås som brukligt är lite mingel med tilltugg.

Visst låter det spännande? På förmiddagen kommer vi som ledare att ha ett ledarskapsmöte för att lära oss möta personer som utsatts/utsätts för sexuella övergrepp...vet inte helt hur det upplägget är men det är uppenbarligen ett problem i världen idag och vi vet aldrig var och när vi kommer att behöva möta det.

Nej, nu är det nog med kyrkoaktiviteter för den här bloggen....inte så mycket av den "andliga" biten men som sagt kyrkan består inte bara av det..., den ser till hela vårt väl och ve.

sov så gott alla fina vänner därute.....snart kommer det ett inlägg som är mer juridiskt men lite samma område...nämligen om LPT, lagen om psykiatrisk tvångsård.

har inte någon sång på lut just nu så det hoppar vi över 😌 Avslutar i stället med den här härliga bilden från sovrumsfönstret

Gillar

Kommentarer

moiii
moiii,
Vad mysigt att grilla 😊😊nouw.com/moiii
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vi saknar belysning vid vår grillplats, nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229