Hemma igen...

Innehåller affiliate-länkar

Idag var det dags att resa hem igen även om det bara är för några dagar men man måste ju jobba också. Nästa helg ska vi dessutom ta min snart 88 år gamla mor med oss. Hoppas det blir kul för henne, hon sitter ensam hemma så mycket och kan inte ta sig ut själv, hon har alltid varit en oberoende och självständig kvinna som farit runt i världen. Nu får vi försöka ge henne några ensataka ljusglimtar av upplevelser. Vi tränger ihop oss hos Marta medan en av mina bröder har betalt för hotellrum åt henne. Jag lyckades fixa ett handikappanpassat rum på Elite inte så långt ifrån Marta...så nu hoppas vi det blir bra, men det är nästa helg.

Vi reste hem vid 10-tiden idag, Svein Åge körde första delen (jag gillar motorväg och det är mindre av det den delen) och under tiden han körde hann jag med att skriva ett yttrande som jag sedan fick min kollega att maila till migrationsverket eftersom jag inte helt litade på min internetdelning via telefonen när vi körde igenom skogarna. Men ändå praktiskt, jag sitter i bilen och skriver och de borta i Malmö kan plocka upp det lika snabbt :-)


Inte lika vackra och vindlande vägar i verkligheten som på min dator...och tur är väl det för det hade tagit rysligt lång tid att faktiskt komma framåt.

Jag satt där i bilen på väg hem och funderade på om jag skulle skippa träningen idag för att det kändes som om det skulle bli lite stressigt (fast egentligen var det latmasken inom mig som talade) och just då sa Svein Åge " ja du ska ju iväg och träna i kväll och vi kommer hem i god tid så det är inga problem" - då flög de tankarna ur huvudet :-)

Sedan kom vi att diskutera mat och ätande och mina kvarvarande mat bekymmer efter Anorexian jag hade för många år sedan. Det är väl tankar och beteenden som aldrig helt kommer att lämna mig. Än idag kan jag inte njuta av att sitta vid ett matbord tillsammans med andra och äta, jag klarar att äta tillsammans med andra nu men det är ingen situation jag uppskattar och undviker det ofta. Framför allt inte om det finns en risk att någon börjar diskutera vad det är man äter, hur mycket eller lite man äter osv.....ge sjutton i mig och min mat är det jag tänker då, det ger mig fortfarande känslor av ångest och skam att äta fast mitt förnuft säger att jag inte ska ha det, men så är det....och vad händer idag, just när vi diskuterat det? Jo, jag hittar en bok som handlar just om att hantera den här typen av känslor så jag får väl försöka förkovra mig i den och se om jag kan dra nytta av något där.

Det går lite upp och ner, i bland fungerar det bättre i bland sämre, men i alla sociala sammanhang så ingår ju mat så hade varit bra att ha ett enklare förhållningssätt till det.

Mitt fina schampo jag beställde låg i postlådan när vi kom hem och det passade ju bra eftersom jag skulle iväg och träna, så behagligt håret känns efter användning...

Efter att ha packat upp och pausat en stund bar det iväg till träningen och jag är verkligen glad att jag åkte dit, det var riktigt skönt dels att vara i vattnet och dels att få röra sig efter stillasittandet i bilen. Just nu, stter jag stilla igen då vi ser kingsman på tv men alldeles alldeles snart är det dags att gå och lägga sig vilket ska bli riktigt skönt. Den egna sängen är ju ändå alltid bäst.

Ikväll får ni en underbar låt som jag hittade på en kär väns spellista...jag tror att jag delade den någon gång under förra året men den kan man lyssna till igen och igen...jag hade så när gömt bort den, när jag såg den i listan...."still got the blues for you - Gary Moore"

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det där med mat kan tydligen ställa till det för många. Det har aldrig drabbat mig 😊 jag äter ofta och gärna
nouw.com/stenhagenbettan
VeronicaKnutsgard
VeronicaKnutsgard,
Den där maten den ställer till det för många. Jag tränar Indoor Walking det brukar oftast funka på min trötta fibrokropp. Vattengympa har jag faktisk inte testat. Är det då i varmvatten bassäng ? Ha en fin tisdag 🌺
nouw.com/veronicaknutsgard