Halvfabrikat

Jag är av den åsikten att halvfabrikat i princip alltid är av dålig kvalité och innebär fusk i matlagningen, med vissa undantag som bernaisesåspulver.....jag gitter nämligen sällan göra bernaise från grunden.
Inte blir det bättre när makens blodsocker är kitsligt och inte tål det minsta lilla extra kolhydrater. Samtidigt som jag vet detta har jag också fått i uppgift att underlätta min vardag....en svår kombination, matlagning  från grunden kräver förutom ett par mått kärlek  och bra råvaror även ganska mycket tid.
Jag har emellertid funnit ett fantastiskt halvfabrikat....
2 filéer som ligger i en typ av stekpåse, in ugnen 30 minuter så har du en ljuvlig fisk med god sås, finns även med citronsmör. 
Till det serverar jag en broccoli och blomkålsgratäng gjord på färska grönsaker som får koka i ca 3 minuter varefter det hälls i en ugnssäker form. Gratängsås görs på mjölk med lite grädde som får koka upp tillsammans med en buljongtärning och en äggula, reder den gör jag med maizena ljus redning och smaksätter ytterligare med lite riven ost och häller det över grönsakerna. Detta sätts in ugnen när fisken stått inne 15 minuter så är det  färdigt samtidigt 15 minuter senare. Perfekt ur GI synpunkt/diabetes problem samt underlättar och snabbar upp matlagningen. Då kan man få energi över till annat, precis som jag fått idag.

;-) ha det så gott så ses vi

Dagens ord från Thomas S  Monson
"vi måste lära oss att se andra människor, inte sådana de är just nu, utan sådana de kan bli"
Dagens munk
"Om livet ser jobbigt ut  just nu så är det precis vad du behöver för att utvecklas till den människa du är förutbestämd att bli"

Gillar

Kommentarer