En bra dag tycker jag väl....

Hej på er!

Idag hade jag veckans enda dag på Landskronakontoret....nu när min delägar- och principalkollega har semester behöver jag vara i Malmö så mycket som möjligt. Jag kom på plats tidigt och satte igång ganska så omedelbart, hade inplanerat vad som skulle skrivas så det var ju bara att ta tag i det. På förmiddagen blev det en kort promenad till polisstationen för att hämta några förundersökningsprotokoll, ett behagligt litet avbrott. Man kunde tidigt känna vilket fantastiskt väder det skulle bli. Nästan så att man ångrar att man inte tog semester nu. Jag bestämde mig därmed för att ta en liten promenad på lunchen. Sagt och gjort, strax efter 12 gick jag ut...där gick jag i min egen lilla värld och upptäckte att jag missat att ta av där jag hade tänkt....så jag tänkte äsch, jag tar nästa... sen måste jag erkänna att jag hamnade liiiite på villovägar och inte hamnade alls där jag tänkt. Rent geografiskt visste jag tack och lov var jag var, men fann stigar jag aldrig gått och broar jag aldrig sett....det blev en promenad som blev lite längre än beräknat

Nåja, vad gör väl det, jag älskar mitt vackra Landskrona och kan vandra omkring hur mycket som helst...

När jag väl kom ner till vattnet tänkte jag svalka fötterna lite vid strandkanten....en bra idé som inte fungerade i praktiken då vattnet vid strandkanten var lika varmt som luften...jahapp, bara att knata vidare, hamnade mitt i en köpphästtävling (tog inga bilder för det skulle nog kännas konstigt för deltagarna), hittade en barack där barn kunde sitta och titta på tv i en stor mysig "säng", rita eller annat....det fanns flera vuxna där som höll ordning. Trevligt initiativ av Landskrona kommun.

Arbetsdagen blev ca en timme längre än beräknat men så blir det ibland...när jag kom hem konstaterade jag att terrass-dörrarna kommit så det var bara att hugga i och hjälpa till att snickra, borra, hålla och skruva....tycker det är ganska kul faktiskt och vädret var ju perfekt...eller ja, vi fick vänta ett tag tills solen flyttat sig lite längre bort.

Det blir alltså skjutdörrar på hela framsidan istället för på halva, sedan kommer en terrass att byggas till 2 meter ut som så småningom ska byggas ihop med en altan.....sakta men säkert går det framåt. Jag är ju inte hemma och kan hjälpa till så mycket.
Noterade att maken undvikit att klippa gräs på en stor bit utanför huset...Varför???? tja man kan ju inte skrämma slag på andmamma som ligger och ruvar precis vid terassens ena gavel...så då får ju gräset hellre växa lite extra där....vi får väl hoppas att hon snart har ruvat färdigt.

Hemmavid blommar honungsrosen rejält nu...och den är placerad så att man nästan sitter under den när vi sitter ute i lite skugga. Nästa år täcks nog stativet vi byggt åt den helt.

Nu ska jag snart gå till sängs då det är tidigt upp i morgon....men jag känner inte alls för att gå och lägga mig, det måste ju erkännas. Kan kanske somna till den här sången som jag tycker mycket om, jag vet inte riktigt varför men det är något med melodin och hennes röst som gör det

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Vilka vackra bilder du bjuder på! De som haft semester denna vecka har ju verkligen fått en kanonvecka - vilket väder 😍
nouw.com/sannaevelyne
charlottelinden
charlottelinden,
Så vackert! Att vandra på broar och stigar man inte vandrat på innan är ju bara mysigt 😊 Det blir ju så lätt att man alltid går samma slinga eller runda som man alltid går annars.
nouw.com/charlottelinden
Tess,
men gud vilka vackra bilder vännen 😃 de är så mysigt att gå längst stigar osv som man aldrig gjort förut 😃
blondinas.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
men åh vilken söt and , så gulligt hon lagt sig och ruva precis utanför er, förstår verkligen ni inte vill köra med gräsklipparen där omkring och skämma henne. ❤
nouw.com/jessiekaos
Stegsamlaren
Stegsamlaren,
Kul med långpromenader särskilt på nya ställen..Oftast tar man ju samma vägar av gammal vana, kul att se lite nytt..Lycka till med altanbygget och jättefina bilder
nouw.com/stegsamlaren
Marie,
Härligt att vara på ställen man int varit på och så skönt att du inte vart helt på villovägar trots det vart så ändå
sweetwordsbymirre.com
Natascha ,
Vilket fint ställe du bor på, verkar vara så mycket att se❤️ ha en fin dag
natascha.bloggplatsen.se
Kamilla,
Härliga promisar som man inte har ett mål på är ljuvliga, hoppas det gick bra med dörrarna i värmen.
kamillaskamera.com/
Elina,
Vilken härlig promenad! Så fint det blommar🌸
detkaosvikallarvardag.com
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Tack så mycket för fina bilder
nouw.com/passionbagareokock