1:a advent

Idag är det första advent och vi går in i en helt underbar tid. I år har jag hunnit med att ta fram det mesta julpyntet...men även i år väntar jag med gran till den 18-19 december...det är tradition att inte ta in den förrän någon dag innan julafton....men man ska aldrig säga aldrig...kanske det blir tidigare i år.

Morgonen inleddes tidigt, då det där med sömn inte är min starka sida... så efter dusch och sminkning intog jag min sedvanliga frukostgröt...men med den skillnaden att jag satt vid köksbordet och hade tända ljus...mysigt.

Sedan åkte jag till kyrkan i tron och förhoppningen att jag skulle få i vart fall en timme för mig själv innan de andra skulle dyka upp. Nu blev det inte riktigt så men några minuter blev det i alla fall...spelandet gick väl sådär..just när jag skulle spela sista psalmen hade jag suttit och tittat på noterna till en annan psalm och hade den melodin i huvet och när det inte alls lät så när jag började spela så blev det total förvirring i hjärnan och jag spelade nog två melodier samtidigt 🤣🤣 men men, det rättade till sig lagom tills de började sjunga. Vi var ju bara 8 personer på plats....resten fick titta på utsändningen via youtube. Mitt tal gick helt ok i alla fall.

När jag kom hem blev det till att laga mat - kålrabbistappe och vossakorv - gott, fortfarnade funkar det bäst med mjuk mat när jag ska äta så det var bra. Sen tänkte jag vila lite men hade bara precis lagt mig när jag kom på att det skulle vara en livekonsert från mix Megapol...den ville jag gärna se - det var Peter Jöback, Jill Johnsson och Robin Stiernberg som var med.

Det är väl det man se som positivt med pandemin....massor av musik och småkonserter sänds på nätet och det tycker jag om....

Idag delar jag med mig av underbara Sanna Nielsens nysläppta sång december natt - lyssna på den!


Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
fibrolivet
fibrolivet,

Men tack snälla ❤️❤️

nouw.com/fibrolivet
Popprinsessan
Popprinsessan,

Brukar ta in granen på min födelsedag den 10:e eftersom vi brukar åka iväg över nyår och därför ta ut granen 25-26 dec. Lyssnade på Jöback & Jill etc i bilen på väg hem från sommarhuset.

nouw.com/popprinsessan
fibrolivet
fibrolivet,

Snart födelsedagsfest då... jag gillar födelsedagar 😊

nouw.com/fibrolivet
Madde ,

Vi har en plastgran hemma och nu har till och med min man sagt att den får komma upp nästa helg 😊 Tror att han har sett att flera kollegor till honom har plockat fram tidigare och förstår mig som bara vill ha hela hemmet fyllt med jul

www.nouw.com/madelena
Madde,

Vi har plast gran och jag vill jo han upp granen NU. Men antingen natten till lucia eller från lucia. Vi får se

motherandwife.se/

Eftersom sonen brukar hugga våran gran så väntar jag med min tills närmare julen med 😊. Dock har jag inte ens pyntat ännu, det beror ju på att jag råkat ut för olycksfall. Det blev ju olyckligt just nu, men vad ska man göra?

www.saramadeleine.se
Sannaevelyne
Sannaevelyne,

Åh jag missade den konserten, hur var den? Får kolla i efterhand! Jag brukar också fixa granen vid den tiden men i år tror jag den får komma upp lite tidigare... behöver lite extra jul och mys ett år som detta:)

nouw.com/sannaevelyne
fibrolivet
fibrolivet,

Det var en enkel men väldigt fin konsert. Så bra artister

nouw.com/fibrolivet
Amanda,

Det är så mysigt med att tända ljus och det låter som en väldigt lugn och skön morgon. Det verkar vara goda maträtter du gjorde men som jag aldrig har hört om. Kan du inte visa vad det är? 😊

amandizan.wordpress.com
fibrolivet
fibrolivet,

Vossakorv är en sorts korv från viss i Norge. Ganska grovmalen och lite lite rök smak. Kålrabbistappe är inte gjort av det vi Sverige kallar kålrabbi utan det är kålrot så det är mos gjort på kålrot med en lite morot i potatisen serveras vid sidan om. Så lite samma ingredienser som vår rotmos men inte på samma sätt

nouw.com/fibrolivet
Marie,

ja vi är ju mitt i soffbyte så när allt sådant är klart så kommer nog granen fram, men kan ju faktiskt bli så att den inte kommer få plats hehe. Det märkte de nog inte så mycket, de tyckte nog det var fint i alla fall och fin du var i röda outfiten

sweetwordsbymirre.com
fibrolivet
fibrolivet,

Tack snälla du, var lite tveksam om jag kunde ha den eller inte

nouw.com/fibrolivet
Kamilla,

Det var säkert ett fint och bra tal du höll. Jag gillar också Sannas sång. Den konserten missade jag tyvärr.

kamillaskamera.com/
Lexochlogan
Lexochlogan,

Magiskt att det redan är advent, tänk i morgon är det första december och julen är så efterlängtad detta år. Hoppas på mycket fin julmusik och annat, härligt att många ser möjligheter i det digitala.

nouw.com/lexochlogan