Kl är över 03 och jag är i princip klarvaken. legat i magsjuka sen igår, ingen höjdare alls kan jag lova. Men idag har jag iaf fått behålla maten. nu är det bara karantäntiden kvar 😉

I helgen var jag teamträff med bästa teamet, TeamJustcheck, vilken härlig dag. mycket nya ansikten och mycket härlig energi. Längtar redan tills nästa. Hade en tjej som heter Åsa Nyvall, helt fantastisk kvinna. Härliga tankar och vi fick lära oss om kärleksspråken. Otroligt intressant. klicka er vidare in hennes namn kommer ni till hennes blogg.
Kommer ta kontakt med henne för att träffa henne och lära mig mer. ☺

Nu däremot ska jag försöka sova lite, känns som det behövs.

Föresten, kolla gärna in mitt förra inlägg där jag startade en insamling till Cancerfonden. Kände att jag hellre gör något sådant än lägger massa hjärtan min logg fb..

smyger in länken här med ändå 😉🌹
Tillsammans gör vi skillnad

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har den rosa månaden startat för detta året, och även alla lekar, kedjebrev m.m på facebook... Jag själv har familjemedlemmar, nära vänner, som drabbats av cancer, vissa har krigat mot den och vunnit, vissa har tyvärr cancern vunnit över.
Ett hjärta på sin logg hjälper inte forskningen framåt. Det gör däremot en donation, stor som liten. Även om man bara hjälper med en 10:a så hjälper det mer än ett hjärta eller ett kedjebrev. Så vill ni hjälpa på riktigt och visa ert stöd så donera en slant. Många bäckar små.

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/therese-tillsammans-gor-vi-skillnad 

Likes

Comments

Ibland undrar jag vad som försiggår i huvudet vissa människor... Varför knarkar man när man har en bebis? Varför tar man inte emot den hjälp man får när vänner och andra instanser öppnar upp armarna?
motarbetas det istället och blir lika våldsbenägen som sin misshandlade man...

Har denna vecka fått göra två polisanmälningar för misshandel, blivit påflugen av den person som jag kontaktade soc om och gjorde en orosanmälan... Vill man behålla sitt barn och vara en bra mamma SP kanske man ska hålla sig borta från droger och sen inte ge sig två personer samma vecka..
Jag kan inte stå och se när ett litet barn lever i misär och inte har en trygg punkt i sitt liv... Det är inte mitt fel att barnet blev omhändertaget... Krävs ganska mycket innan socialen tar ett sådant beslut, det har hon skapat helt själv.
Hoppas verkligen för barnets skull att hon tar sig i kragen, reder upp sitt liv och flyttar långt härifrån och kommer ifrån allt dåligt och får en nystart..  För barnets skull...

Nu hoppas jag att det blir lugnt för oss ett tag, orkar inte med mer skit nu... Vill ha lugn och ro...

Likes

Comments

Va ganska längesen jag skrev något här nu.. Har inte blivit av.. Är ganska kass på att skriva varje dag.. Tycker väl inte att det finns mycket varje dag jag behöver ventilera om...
Har hänt jävligt mycket sen sist jag skrev...
Det värsta är väl det som va nu i helgen... Vet inte riktigt vart jag ska börja, men drar allt kortfattat det går, vissa av er har säkert redan läst om det nätet eller i tidningarna.

Vi skulle åka iväg till ett par vänner, kommer ut genom porten och precis utanför är det slagsmål, ser 10-15 st sparka, slå, hoppa o slå med påkar på 2 som ligger ner. Vi ingriper på ren instinkt, min A blir påhoppad bakifrån o blir nerslagen o får ta emot sparkar o slag mot huvudet, blir även slagen med påk, han skyddar huvudet med händerna o får sparkar på händerna och över hela kroppen, han blev kraftigt slagen med träpåken/pinnen och får motta säkert 15-20 slag av bara den, misstanke om att han fått ett knivstick med, jacket näsan är alldeles för rakt och "fint" för att komma ifrån en träpåk..
Han har en splitterfraktur i vänster hand som är opererad och han har ett långt stift insatt för att hålla bitarna plats, fraktur i näsan, jack i näsan som är sytt med 3 stygn, ett i huvudet som är sytt med 4, 3 mindre småjack till i huvudet, blåmärken o skrapsår lite här o där..
Hade vi inte agerat som vi gjorde hade de andra killarna förmodligen inte levt idag, alternativt varit "grönsaker" i resten av livet.

Polisanmälan är ju självklart gjort, men hur fan har allt hanterats??? Polisen har fått namn vissa som va me, men har dom ens tagit in dom förhör? ... såklart inte... och krishanteringen ? Den har inte ens existerat... A har inte ens fått frågan hur han mår, om han vill prata med någon, han har inte blivit erbjuden att bli kontaktad utav brottsofferjouren.. Jag ringde ner till polisen idag och han som ja prata med ville knappt prata i telefon kändes det som, han försökte avsluta samtalet flera gånger.. Tillslut sa han att vi får kontakta brottsofferjouren själva och efter en stund fick vi numret dit... Vadå själva???? precis som att det inte är mycket som det är nu??? jag fick iaf en akuttid till min kurator har nyss varit där... Bröt ihop och grät som ett barn... Har världens bästa kurator.. Vill vara stark för min A, men inte lätt att vara den som sitter bredvid akuten i traumarummet när sköterskor, läkare, polis o ambulanspersonal jobbar snabbt o stressat runt om en med ens livskamrat o se han lugva där, blödandes, skadad, dom klipper upp hans kläder o allt går fort... Ingen frågar mig hur jag mår..
Tankarna snurrar om allt som kunde hänt.. Man vill bara dra tillbaka tiden och ändra att det här inte har hänt....

Nu har vi lång tid framför oss med bearbetning av det här...

Det va allt för idag... kommer nog snart skriva av mig igen...
Bye

Likes

Comments

Va ett tag sen jag skrev nu... Igen..
Varit på väg flera gånger åter igen men det blir inte av som sagt. Går in o öppnar upp men sen blir det inget mer...

Men nu kände jag att jag behöver rensa skallen lite.
Ibland avskyr jag mig själv.. Nä, jag vet att man inte ska tycka illa om sig själv men ibland är det lättare sagt än gjort. Hatar att jag ska vara så otroligt känslig för vissa saker. Hatar min kropp för att jag aldrig kan ha en helt bra dag. Avskyr att jag ska ha adhd.. Skäms absolut inte för att jag har det heller men önskar ibland att jag kunde stänga av... Iaf för en dag... Speciellt när det behövs, när det liksom blir sådär lite för mycket.. Varför ska man ha en kropp som en 90 åring? varför skulle just jag få fibromyalgi? diskbråck? trasiga knän? adhd? varför allt??
Och så känner man sig otillräcklig, det känns som att man inte gör annat än o skälla o gnälla hela tiden. Vart är den glada tjej som tog motgångar i livet som en lärdom och ändå kunde se det ljusa i det mörka?
Tycker inte om den personen som jag är just idag.
Många förstår inte hur det är medans vissa förstår precis... Psykisk ohälsa... Dom som verkligen kan förstå är dom som har det själva, eller har haft.
Sen så kan ingen som inte har någon diagnos som inte syns utanpå sätta sig in i ens situation, ens smärta. För syns det inte så finns det inte.

Är inte hemma nu, är c:a 100 mil hemifrån. Norrland.. Och när det blir såhär när man inte är på en plats där man känner sig hemma eller känner sig trygg så blir det ännu mer påtagligt. Och så känner man sig elak och värdelös.. Man drar ner andra i sitt dåliga humör och sin smärta o ledsamhet.. Att sitta i en bil i nästan 12 timmar är inte skönt när man redan har ont. Och sen att det inte blir som det va tänkt när man kommer fram gör att man bryter ihop.
Varit ledsen och arg i flera timmar. Gråtit av smärta och ilska. Plus att man är besviken...

Lämnade hotellrummet för en timme sen för att få vara själv, få känna in naturen o få rensa tankarna.
Sitter på en brygga vid en sjö någonstans i Norrland... Tittar på solen som speglar sig i vattnet. Hör fiskarna simma upp o fånga insekter vid ytan. Det skvalpande och plaskande ljudet är lugnande och bryggan gungar på vågorna.
Får väl snart gå tillbaka innan dom letar efter mig, och innan jag blir totalt uppäten av knott o mygg..

Men ska bara sitta här en stund till... en liten stund...

Likes

Comments

Att leva med fibromyalgi är svårt att förklara för andra så att dom förstår. Att ha en sjukdom som inte syns är inte lätt alla gånger. På fibromyalgiförbundets hemsida har dom otroligt bra info om sjukdomen och dess symptom. Dom har även så man kan läsa hur det är att vara anhörig till någon med sjukdomen och hur det kan vara att leva ihop med någon som har fibromyalgi.

Här är info om symtomen man kan ha:

SMÄRTA, SÖMNSTÖRNINGAR OCH TRÖTTHET
Fibromyalgi (FM) är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av långvarig och utbredd generell smärta och ömhet, sömnstörningar och trötthet. Smärtan känns framförallt i musklerna, men även ledsmärta förekommer.
Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex. huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet.

Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte längre av att uträtta vissa saker, som t.ex. att springa, gå i trapport eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen).
Domningar, stickningar och sveda (parestesi )förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada.

ÖVRIGA SYMPTOM
Andra vanliga symptom vid fibromyalgi är:
Kognitiva problem (bl.a. vad gäller minne, koncentration, svårigheter med att hitta ord)
Yrsel, balansproblem
Överkänslighet för beröring (taktil allodyni)
Huvudvärk
Irritabilitet, humörsvängningar, stresskänslighet
Torra slemhinnor
Svullnadskänsla
Känslighet för ljud, ljus och lukter
Feberkänsla i kroppen, svettningar
Täta urintömningar-/trängningar
Hjärtrytmrubbning och/eller andningssvårigheter; tillfälligt
Illamående
Kroppsklåda
Vadkramper, speciellt nattetid
Ofrivilliga muskelryckningar
Nedstämdhet kopplad till värkintensiteten
Dimsyn och svårigheter att fixera blicken
Kalla fingrar och tår
Infektionskänslighet (nedsatt immunfunktion)
Diffusa hudreaktioner

Källor: Eva Kosek (professor i klinisk smärtforskning, Karolinska Institutet), professor Robert Olin

ANDRA PROBLEM SOM KAN FÖREKOMMA
Fibromyalgidrabbade kan även uppleva olika kombinationer av följande problem:

GENERELLA PROBLEM
Fördröjda reaktioner på fysisk ansträngning eller stressande händelser
Ökad törst
Låg kroppstemperatur
Lågt blodsocker
Lågt blodtryck
Insulinresistens
Kraftlöshet
Oförklarlig viktuppgång eller viktnedgång
Sug efter kolhydrater och choklad

MUSKEL- OCH VÄVNADSRELATERADE PROBLEM
Ländryggssmärta

BIHÅLE- OCH ALLERGIRELATERADE PROBLEM
Baksnuva
Rinnande näsa
Känslighet för mögel och jäst
Öronvärk och kliande öron
Tinnitus
Tjockt sekret i bihålorna

SÖMNRELATERADE PROBLEM
Lätt eller avbruten sömn, icke välgörande
Känsla av "fallande" vid insomnandet
Tandgnissling

FORTPLANTNINGSPROBLEM
Menstruationsproblem
Minskad sexlust

MAG- OCH MATSMÄLTNINGSRELATERADE PROBLEM
Magkramper
Bäckensmärta

KOGNITIVA PROBLEM(FIRBRODIMMA)
Förvirring
Minskad förmåga att urskilja olika färgtoner
Helt blankt i hjärnan innan den "sätter igång"/börjar fungera
Oförmåga att känna igen välbekanta omgivningar

SENSORISKA PROBLEM
Känslighet för tryck, temperatur och fuktighet
Försämrat mörkerseende
Sensorisk överbelastning (när sinnena ger för mycket information)

KÄNSLOMÄSSIGA PROBLEM
Panikattacker
Lätt för att falla i gråt
Odefinierad ångest (som inte har samband med en situation eller ett objekt)
Häftig ångest

HJÄRTRELATERADE PROBLEM
Smärta som liknar den vid hjärtattack - (ofta beroende på inflammation mellan bröstben och revben)

HUD-, HÅR- OCH NAGELRELATERADE PROBLEM
Tydliga, markerade nagelvallar
Naglar som böjer sig nedåt
Fläckig hud
Lätt för att få blåmärken och skärsår
Tillfälligt håravfall
Hastig vävnadstillväxt (icke-cancerogena tumörer kallade lipomer, inåtväxande hårstrån, tjocka och kluvna nagelband)

ÖVRIGA PROBLEM
Hemorrojder
Näsblod
Läkemedelskänslighet
Intolerans mot alkohol

Källa: "Fibromyalgia (FMS) and Chronic Myofascial Pain (CMP) For Doctors and Other Health Care Providers" (2004) skriven av den amerikanske läkaren Devin J. Starlanyl.
_______________________________________________________________
Samsjukdomar
Det finns ett flertal sjukdomar som det är vanligt att personer med fibromyalgi drabbas av, t.ex. IBS/Colon Irritable, RLS och depression.

Likes

Comments

Va nu ungefär en vecka sen som jag skrev något här. Vet inte varför men har bara blivit så. Vart på väg men när jag väl suttit o ska skriva så har det bara blivit stopp. Men det blir väl så ibland.

Den senaste veckan så har vi ändå gjort en del.
I fredags var jag barnvakt åt min söta systerdotter på 10 månader i några timmar. Va hos kompisen o vi gick ner till sjön som dom blir bredvid och vi badade och njöt av sommaren. Va otroligt skönt i vattnet. Va första gången lilla M badade och hon tyckte det va sååå roligt :D
Dottern tyckte också det va roligt och härligt i vattnet :)

På lördagen åkte jag, älsklingen, dottern och en kompis till henne in till Liseberg för en heldag. Hade en helt perfekt dag med massa åkande och spelande, blev några vinster ;)
Dottern åkte Balder och Helix för första gången och hon va så stolt över sig själv att hon våga och hon älskade det. Balder åkte hon t.o.m 2 ggr ;)
Som avslut på dagen blev sista åket i flumride, och jag blev satt längst fram o gissa vem som blev blötast av oss alla.... jo jag.. haha ;-D blev helt dränkt och jag kunde vrida ur mina kläder, ordagrant. Som tur va så hade jag packat ner extra kläder i väskan så va skönt att byta om så man slapp sitta dyblöt i bilen på väg hem.

I söndags så kände jag av alla timmar på Liseberg i kroppen och framförallt i fötterna, kunde knappt gå för dom va så vätskefyllda och gjorde fruktansvärt ont.
Men det va ju otroligt fint väder så jag vet ihop och åkte med dottern och ett par vänner o deras barn till stranden på eftermiddagen. Va så skönt och bara ligga/sitta i solen och se barnen bada, leka, skratta och njuta av tillvaron.
Och kan lova att det va såå skönt för mina fötter o få lite svalkande bad.

I måndags så åkte jag och träffade en vän som jag inte träffat på ett tag o vi gick ner till havet och låg på klipporna och pratade om allt mellan himmel o jord, och fick oss ett par dopp med såklart ;) 

Igår åkte jag och hjärtat till gbg o hämtade ut lite arbetskläder till mig och honom, jag fick självklart beställa byxor så dom hämtas på tisdag. Ska bli skoj att få jobba lite då och då med ett jobb som jag aldrig trodde jag skulle göra. Vem vet, jag kanske lägger upp en bild på mig i dom "snygga" kläderna när dagen är kommen ;)
När kläder va hämtat så blev det en sväng till bolaget och affären.
På kvällen åkte vi hem till er par vänner för grill o mys. Va så otroligt gott och helt fantastiskt trevligt :)

Och idag har hjärtat jobbat och jag har bara lullat runt här hemma och tagit det lugnt. Blev ut en sväng på gården med grannen då hon va ute med sina barn, så tog med mig kaffe ut o där sätt vi ett par timmar o tjöta lite skit :)

Nu har klockan blivit så där mycket igen så nu är det dags för mig o krypa ner i sängen för lite skönhetssömn.

Natti natti

Likes

Comments

Blev inget inlägg igår då ja va så himla trött så hjärnan ville inte va me, ändå kom ja inte i säng förens typ 3 på natten.

Hade iaf en myskväll med dottern igår med tv-tittande o käka morotsstavar med vitlöksdip. Hon fråga i affären om vi inte kunde ha de o när ja svarade ja studsa hon av lycka.. haha sötunge, så morotsstavar och bubbelvatten blev det på hennes begäran :-)
Nåt rätt har man nog gjort som mamma då när ens barn blir helt överlycklig över grönsaker och sodastreamat vatten ;-) 

Idag har det åter blivit en dag hemma där vi bara slappade allihop. Gubben jobba hela dagen igår, åkte kvart i 5 o va hemma strax innan 00 på kvällen, han va rätt mör kan ja lova.
Skulle varit till stranden med E o hennes kids idag men då vädret bestämde sig för o va mulet fram till typ kl 14 så sköt vi fram det tills imorgon. Så imorgon ser ja fram emot några timmar på stranden med dom. Syrran bestämde sig för att joina hon också. Ska bli skönt o komma utanför dörren lite.

Tänkte på en sak igår... såg en artikel via omtalat tror ja det var, som handla om någon tjej som skapat en haschtag, kommer inte ihåg va taggen hette men det handla iaf om hår, att inte raka sig osv. Där va de en tjej som hade kommenterat dom mest vidriga saker ja läst på länge, att folk som inte rakar sig är de vidrigaste människor som finns o att dom borde utrotas, och massa mer därtill. Min syster hade då svarat att det är ju upp till var o en hur man väljer att ha det och att alla är lika mycket värda oavsett hår eller inte. Då började hon kalla syrran för skabb, och att hon va en äcklig efterbliven människa som inte ska yttra sig om vad andra ska tycka o tänka och kallade henne massa mer saker och skrev även att om hon hade haft en dotter skulle hon minsann lära sitt barn att hår är äckligt och att håriga människor är vidriga... När min syster svarade då att det va väl tur hon inte hade en dotter då så freaka bruden ut ännu mer o kalla syrran ful o äcklig m.m. m.m...
Alltså, på riktigt?! Jag trodde först att de va ett troll som bara va ute efter debatt o gick in på hennes sida, men nä de va tydligen en äkta person... Hon hade sin logg offentlig och man kunde läsa en hel del.
Det ja inte förstår är vad man vinner på att sitta och skriva så mycket negativa, vidriga saker om o till andra på olika artiklar (hon har vart igång på andra artiklar med) där hon trycker ner andra, skriver att alla inte är lika mycket värda osv... Hon kan ju knappast må bättre av det tycker man. Hoppas aldrig hon får en dotter....

Tänk om jag skulle säga till min dotter att hon måste raka sig så fort hon får hår här o där, det är ju verkligen att tala om för henne att hon inte duger som hon är, och att folk med hår under armarna, på benen osv är mindre värda än dom utan... Nä, folk får allt bestämma själva om dom vill va håriga eller inte...

(ena bilden är lånad från villfarelser på fb, men tyckte den passa så bra)

Likes

Comments

Då har måndagen börjat lida mot sitt slut... Varit en riktigt lugn o skön dag utan några direkta måsten. C kom hem från sin pappa idag och en efterlängtad barnvecka har börjat. Skönt som bara den när hon är här hemma, mitt hjärta är helt igen. Som alltid när hon kommer tillbaka hit. Blev korvstroganoff till middag idag, i all enkelhet men så gott. C va mäkta nöjd då hon älskar de.  Hann bli en stunds soffmys innan hon o A försvann ut för o leta pokémons 😂😂 Det där spelet har lyckats o få halva världen i hybris 😉😂

Myser på balkongen en stund och bara är innan jag ska krypa ner i sängen för natten. Tänkte försöka komma i säng innan kl 12 inatt, vilket inte händer så ofta. Kan vara skönt o försöka komma upp hyfsat tidigt imorgon så kroppen kan räta ut sig lite o lugn o ro så man kan hitta på något under dagen. Förhoppningsvis så blir det sol o värme så man kan vara ute..

Funderar lite på hur vissa människor tänker ibland... Hur vissa kan sitta o försvara något som alla vet är fel?! Som att filma när man kör bil t.ex... Det är helt idiotiskt, och sen för att man har en åsikt om det som man självklart står för, ja då är man den personen som är dum i huvudet och folk försvarar den personen som filmat när den kört bil, o sen lagt ut på fb... Och man blir kallad de ena än de andra... Nu tar jag iof inte åt mig utav dom personerna, för dom bevisar ju bara hur små dom egentligen är... Men man undrar ibland vad som rör sig innanför pannbenet på folk...

Det va allt för mig idag iaf..

Natti natti

Likes

Comments

Tog en rejäl sovmorgon idag. Det behövdes verkligen kroppen inte riktigt varit helt 100 ett tag. Skov som tagit ut mig totalt, inflammation i käkleden o i fötterna som mest denna omgång. Plus att ryggen o knät inte alls vill va me.. Diskbråcken är typ värre än någonsin o detsamma med knät/knäna... Börjar bli lite irriterad att jag får ringa flera gånger till ortopeden för att prata med en läkare. Sköterskan som jag pratat med har sagt att det ska ringa upp en läkare. Jo men visst, nästa år eller?! Hoppas iaf att det snart trillar ner kallelser för dom nya MR-tiderna..  Jaja nog om det.

Igår va jag me syrran i deras hus och hjälpte till med systerdottern medans dom röjde o hade sig. Blev en liten promenad och i den naturen kan man inte göra annat än att njuta 😍

Nu har min kära fästman dukat upp en sen frukost nu blir det lite kaffe o mat i magen...

Tjing er

Likes

Comments