Header

​Torsdag, finally, veckoslut soon. 

Imorgon är det långfredag vilket betyder att det här är sista dagen i skolan på länge. Det här kommer jag fira genom att hoppträna och sedan laga min cykel. Man måste ju fira ordentligt ;)

Nej, faktum är att jag är riktigt taggad på den här dagen. Det är alltid skönt att veta att man inte behöver gå upp till skolan dagen efter. Dock ska jag upp tidigare än tidigast för att åka till stallet. Morgon, långfredag, är det nämligen tävling och jag har dessutom morgonfodringen. Mer om det imorgon.

Nu ska jag ha svenska och försöka ta mig igenom dagens sista lektion. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag verkligen den där känslan när man inte riktigt orkar göra det mas ska. Sådär när man skiter i måsten och gör lite som man vill.

Orken sjönk verkligen till noll imorse när jag vaknade till snö.. Runt 20 cm snö kom inatt och tanken på att gå i skolan var inte så nice. Jag vaknade hos André, klockan sju och då hade han redan börjat jobba. Det som är hemskt är att inte få vakna med honom. När jag väl kommer upp har han redan jobbat ett bra tag... 

Hur som helst, jag gick till Emma för att åka med henne till skolan. På så sätt slapp jag i alla fall en del snö. Dock har jag trampat runt i slasket nu i skolan, mellan skolhusen så man är ju dyngsur ändå. Just nu sitter jag på sista lektionen för dagen och efter det ska jag raka vägen till stallet. Hittills har jag lyckats skriva klart mitt gymnasiearbete och lämnat in det för återkoppling innan jag lämnar in det på riktigt imorgon. 

När jag väl kommer till stallet ska jag skritta ut en lång, skön tur i skogen och hinner jag kommer jag göra samma sak med mammas häst. Alltså inget speciellt fysiskt. Någon vidare träning får jag inte till om jag ska få ihop dagen. Tanken är att jag ska få komma hem efter stallet, få duscha och äta och sedan få skjuts av mamma till André igen. Det är mycket logistik för att få ihop allt med mamma och pappa eftersom att jag inte har egen bil och bor en bit utanför Visby. Herregud vad jag längtar till jag flyttar hemifrån, köper en bil och får klara mig själv!

Ikväll kommer jag verkligen känna mig lat och att missa träningen är inte något jag vill. Helst hade jag velat hinna med gymmet eller åtminstone en springtur, men tid och snö sätter stopp för båda delarna... 

Nu måste jag fortsätta jobba med det jag ska på lektionen. See u!

Likes

Comments

​Det märks att det börja bli vår. Bilden är tagen en tidig morgon när jag var påväg ut till bilen och skulle till skolan. Igår var det 20 grader i solen utanför mitt fönster och regnet har inte visat sig på länge.

Idag har jag vaknat många gånger under solens uppgång. Det är precis så den bländar mig genom springan i det öppna fönstret där jag ligger i min del av sängen. Jag har såklart somnat om några gånger och vaknade nu vid nio igen. André har sedan länge varit på jobbet och han pussade hejdå i min panna, i vanlig ordning, innan han drog. 

Den här dagen kommer innehålla plugg, häst och träning. I skolan har jag ingenting att göra, men på sidan av har jag ett gymnasiearbete att slutföra. På torsdag ska det in och jag har inte ens skrivit hälften. Nåja, som det mesta går väl även detta an och blir klart i tid. Jag planerar att plugga fram till 12 för att sedan börja vandra mot stallet. En lunch innan dess och jag kommer vara fit for fight. Jag planerar galoppträning med B i skogen och hoppas underlaget tillåter det. En solig dag som denna mår alla bra av skogsritt.

Efter stallet har jag lovat mig själv att ta en springtur i det fina vädret. Vanligtvis gymmar jag på måndagar, men det känns himla tråkigt att stanna inne i det här vädret. Jag satsar på lite löpning ner runt Själsö, ner till hamnen. Där kommer jag göra några övningar för att säkerställa att alla muskler är med. Sedan springer jag upp för backen igen. Ett perfekt pass som ger både träning och energi!

Likes

Comments

​I två dagar har jag varit riktigt hurtig. Det började med att jag igår kom på mig själv. Just nu har vi fläktar igång hemma, dygnet runt, för att torka ut efter en översvämning. De här fläktarna låter som fan och nu går det knappt att vara hemma. Trots detta tvingade jag mig genom en film med fläktarnas tjut i bakgrunden. Jag undrar mest varför?

För det första är det inte likt mig att vara så lat som jag varit på senaste tiden och för det andra, varför ens sitta inne när det är så fint väder?

Jag bestämde mig helt enkelt för att träna istället. Det blev en lång springrunda runt Själsö, upp och ner för backarna och ett stopp i hamnen. Det satt fint och träningsvärken likaså. Direkt efteråt hade jag hoppträning med hästen så knäna mår såklart sådär, men samvetet är gott! Samtidigt som jag drog ut i det fina vädret bestämde jag mig för att gå tillbaka till mitt nyttiga och hälsosamma liv, åtminstone fram till studenten. Inget godis, och inga snacks. 

Idag har jag varit på gymmet och efter det ridit hårdpass på ridbanan. Knäna mår bättre idag, men inte helt bra såklart. På gymmet körde jag ben och rumpa vilket resulterade i lite mindre träningsvärk just nu. Jag tränade med Ellinore och vi båda blev rätt slutkörda. 

Innan stallet hann jag ta en sallad, men that was it. Direkt in med hästen, fixa allt markarbete och sedan ut i naturen. Det bästa just nu är att man kan rida ute. Solen tittade faktiskt fram när jag kom fram till ridbanan och det var helt fantastiskt. Beyonce gick även som tåget och det var en skön revansch efter gårdagens usla hoppträning.

Nu känner jag mig riktigt hurtig och kommer fortsätta på det här spåret.

Likes

Comments

10, 9, 8, 7 , 6, 5, 4, 3, 2, 1... Och DÄR var det dags för prisutdelning! 

Likes

Comments

​Yes, som jag skrev tidigare har jag och mitt UF-företag haft riktigt fullt upp under måndagen och tisdagen. Vi har presenterat för jury, haft mässa och pratat med otroligt mycket folk!

Igår, tisdag, var det Regional UF-mässa på Gotland och vinnare av samtliga pris skulle utses. Jag kan med stolthet och mycket kärlek säga att mitt företag tog hem Fyra olika priser, Årets UF, Årets produktutveckling, Årets affärsplan och Sagas individuella, Årets säljare. Riktigt kul för oss alla och speciell en stolthet när laget har en grym säljare!

Vi startade upp klockan åtta på tisdagsmorgonen då vi började bygga monter och förbereda oss mentalt inför dagen. Strax efter 11:00 var vi klara, efter mycket om och men. Tillslut blev samtliga i gruppen riktigt nöjda och vi kunde börja agera säljare och inspiratörer. För er som inte vet består företaget av mig, Fia och Saga, Martin och Emma. Imorse fick vi en fråga på radion, "Vad är det som gör er till ett sådant bra team?" och svaret var enkelt. Att just Vi valde att starta UF tillsammans. Vi som inte kände varandra innan och vi som, alla vill jobba stenhårt för framgång. Detta är vad hela tisdagens framgång byggde på och nu kämpar vi vidare!

Klockan 12:00 slog portarna upp och människor, gamla som unga, började fylla lokalen på Wisby Strand. Vi började genast mingla med människor, alla olika sorters potentiella kunder. Dagen innan, i måndags, höll vi vår första presentation för den jury som i slutet utsåg årets UF, den, enligt oss, mest prestigefyllda tävlingen. Vi hade den stora turen att gå vidare två gånger i just presentation för jury och detta ledde oss tillslut till vinst i Årets UF. Självklart spelade andra faktorer in i priset, till exempel uppförande i monter, kundbemötande och mycket annat, men uppenbarligen lyckades vi med det som krävdes och det är vi otroligt glada över!

Vidare under dagen blev både Emma och Saga nominerade som årets säljare och för Saga räckte det hela vägen fram då hon tog hem det stora priset för Årets säljare, vilket hon kommer fortsätta tävla i under SM. Vi andra jobbar på med våra säljskills och får ta till oss av Sagas knep!

Dagen gick och vi sålde glassar hit och dit och hela tiden. Tillslut har vi räknad att vi sålde ca 130 stycken under dagen, varav två "större" köp av två stora företag på Gotland. Alltid kul! Jag vet med mig att jag lyckades prata med samtliga i UF-juryn och jag måste medge att det var riktigt kul och såklart lärorikt. Att få prata om en produkt som man verkligen brinner för är verkligen livet och jag hoppas att många vill starta UF i framtiden. Timmarna gick och folk kom och gick. Allt gick som planerat och ingen tabbe skedde, som tur var! Vi pratade med elever, lärare, företagare, jurymedlemmar och alla andra som gick förbi. Det var sällan tomt i montern, det hände ständigt något. Vårt mål var att alltid prata med någon och det kan man säga att vi gjorde, i alla fall då det fanns gäster att prata med. 

Tillslut kom vi fram till prisutdelningen och alla skulle samlas framför stora scenen. Det var tre UF som hade blivit uttagna till topp tre i Årets UF, Vi i Koffeinglass UF, Streetsafe UF och Worldcollection Tea UF. Vi alla tre skulle hålla vår företagspresentation för all publik och det var verkligen det roligaste jag någonsin gjort. Vi alla satte den och efteråt var än mer taggade. Priserna började rulla in och hela lokalen fylldes av glädje åt de olika företagen. Känslan var grym! Sist av allt skulle årets UF krönas och efter en väntan som kändes som en timme, en månad, ett år, sa domare Stephani, "Och vinnaren är,....:" "KOFFEINGLASS UF"

Oj herregud! VILKEN LYCKA! Vi gjorde det!?!? VI VANN!! 

SOM vi hoppade och skuttade, grät och vrålade. Ren och skär LYCKA, STOLTHET och KÄRLEK. Vi kramades med alla och mest av allt med vår lärare Lars Inge som har hjälpt oss under årets gång. I hans tacktal sa han såhär: "Det här är ju bästa kursen, jag som lärare behöver inte göra någonting". Sedan grät han en skvätt vilket vi andra redan gjort under lång tid. 

Nej herregud, igen, det här var fantastiskt och VILKEN RESA. Nu väntar SM och det är bara att ladda om. Nu kan ingenting krossa oss. 

KOFFEINGLASS UF👊 

Likes

Comments

Börjar med att säga herregud. För herregud vad jag har gjort grejer under måndagen och tisdagen den här veckan!

Som jag sagt tidigare har jag haft mycket UF, men om något så har det varit mycket nu. Både mässa och kvalande under två dagar. Jag kommer berätta mer ingående i ytterligare ett inlägg och samtidigt försöka korta ner alla tankar och känslor. Som ni säkert förstår var det här riktigt stort och händelserikt, så min uppgift lär bli svår, men ska försöka!


Likes

Comments

Fram och tillbaka, hit och dit. Igår tog jag en utekväll med vänner och André.

Jag startade kvällen med middag med mamma och pappa hemma. Efter det åkte jag och hämtade upp Julia som jag skulle ut och ta en efterrätt och drink med på Masters vid halv nio. Det var jättemysigt, men det var verkligen proppat med folk så det var hög ljudnivå och tusen gånger bättre på Eden, dit vi gick efteråt och mötte upp André, Julias pojkvän Andréaz och deras vänner.

Väl på Eden satt vi och tog en drink, men därifrån kom endast jag, André och hans vän Anton. De andra drog hem och vi var sugna på att fortsätta. Därifrån tog vi oss till några grabbar på Snäck där vi satt en stund. Ni förstår ju hur vi har flugit runt. Därefter hann vi med både Munken, Bageriet, Surfers och till sist McDonalds såklart. Kvällen gick jävligt snabbt och jag somnade inte innan fem. Det var riktigt länge sedan jag var vaken så länge, men jag antar att, har man kul, går det. 

Det var faktiskt kul att komma ut och att hitta på något och än mer kul när man får umgås med sköna människor. Jag är väldigt glad över att André sa åt mig att följa med. Nu för tiden sitter jag oftast hemma och försöker ladda batterierna, men det har jag gjort så länge så det ger knappt någon energi mer. Just därför var gårkvällen en mycket god idé!

Hoppas ni hade en lika trevlig kväll som jag1

Likes

Comments

​Idag har jag verkligen varit med UF och inget mer. Med UF menar jag mitt företag, Emma, Martin och Saga som jag tillsammans med har skapat koffeinglass UF. 

Vi startade i och för sig med en mattelektion klockan åtta, men den har jag redan glömt för där åstadkom jag verkligen ingenting. Direkt efter första lektionen fixade vi det sista som behövdes göra i skolan inför regionala UF-mässan här på Gotland som går av stapeln på tisdag. Vi skrev till exempel ut infoblad. Efter det drog vi direkt ut till Stafva, gården där vi tillverkar vår glass. Under dagen har vi hunnit paketera hur många glassar som helst och även träna en del på presentationen vi ska hålla inför juryn. 

Just nu har vi det mesta under kontroll. Vi har fått alla kläder, fixat skor, fixat monterväggar och även, som sagt, gjort en massa glassar.Nu är det verkligen slutspurten med det som kallar ung företagsamhet. På tisdag är mässan och sedan är det SM senare om man nu går vidare. Konkurrensen är väldigt hård och samtidigt som vi är väldigt nervösa känns det ändå kul. Inom tre månader ska Koffeinglass UF vara avvecklat och allt är då slut. Förhoppningsvis lever vi vidare som ett AB, men vem vet?

Likes

Comments

​Snacka om motsatser och kontraster när det gäller igår och idag. Ni som läste bloggen igår vet hur nere jag var. Jag hade verkligen sjunkit till botten, var trött och behövde återhämtning. Idag fick jag lite sovmorgon och jag somnade även i god tid igår. Mamma övertalade mig att sova ut idag istället för att hetsa upp till gymmet idag. Jag hade den där svenskapresentationen idag och det är den jag har varit så nervös inför. 

Till igår kunde jag inte mitt tal över huvud taget och inte ens innan lektionen, men eftersom jag fick sova ut, ta det lugnt och träna ihop med Ellinore fick jag till slut ihop det. Uppgiften som jag har gråtit floder för gick superenkelt och både jag och Elli fick högsta betyg. Det jag snackade om var Koffeinglassen som jag och några vänner tillverkar så jag kunde ju det jag pratade om, men så bra som det gick inför klassen, så bra hade det inte gått någon gång innan. Det var riktigt skönt att få bekräftelse för sitt hårda slit och nu känns verkligen ALLT så mycket enklare. Det var precis det här så behövdes nu inför regionala UF-mässan på måndag och tisdag. 

Likes

Comments