Ikväll får bloggen agera ventil för livet.. och bered er på ett långt inlägg.

I våras började jag och Peter planera vårt bröllop som skulle gå av stapeln den 5/8 i Piteå stadskyrka. Vänner och familj var inbjudna. En enkel tillställning bara för att slappna av och umgås.

I Maj åkte jag med mina kära garnvänner på en resa till Tallin för att köpa garn, jag hann inte mer än hem... hoppade i duschen.. vad fann jag.... En Stor knöl i mitt vänstra bröst... Det var som att världen rasade. Jag hade under lång tid misstänkt att något inte stod rätt till men jag tror att jag förnekade det... dagen efter åkte jag in akut och läkaren bekräftade min fasa... en stor knöl samt två i armhålan som han misstänkte... Jag fick ingen information om vad som skulle hända utan veckan bestod i att försöka orka med samtal till olika instanser för att få reda på vad som händer nu.

Vi valde då att avboka hela bröllopet, återkalla inbjudningarna... kontakta alla och förklara varför. Att i detta läge måsta vara den som bar upp många runtikring en var väldigt jobbigt, fanns ingen tid för mig själv och mig familj...nya datumet för bröllopet fick bli den 24/6!!! 

Veckorna stod stilla men som tur var lyckades Sunderby sjukhus klämma in mig på en tid flera veckor innan den utsatta undersökningen. Personalen var helt otrolig !! Läkaren sagolik !! Han berättade där och då att det såg bra ut och att han inte tyckte det fanns skäl till oro. Biopsi prover togs och 4 dagar innan  bröllopet kom beskedet... tumören var godartad !! Lyckan var total !!!  

Så den 24/6 vigdes jag och min älskling Peter samtidigt som vår son Edwin döptes i Junosuando kyrka. 

Vi hade det mest otroliga bröllop vi någonsin kunnat drömma om <3 Kärleken och livet firades in på morgontimmarna men helt villkorslöst !! 

Ikväll sitter jag här och känslorna sköljer över mig.. rädslan...oron...kärlek.. livet...barnen.. barnen...barnen.. <3 tårarna rinner och jag är så tacksam att jag är en av de lyckliga som får ett positivt besked. 

Jag är ännu sjukskriven och nu ska jag försöka lära mig att leva med tumören kvar i min kropp... känns tufft, men de ska gå !! jag har min familj <3 


Jag och min älskling Peter som träffat på Ny-Ålesund, Svalbard !

Min virkade bukett som jag fick hjälp att få ihop av bästa Agnetha och Monika samt Mamma <3 Mönster på rosen är av Happy Patt Blue Moon Rose.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I Maj åkte jag med några nyfunna vänner på en resa till Tallin. Resväskan hem blev tung och ett av fynden var ett blandgarn bomull/akryl som heter Alize cotton gold. Jag kände att jag behövde ett relativt enkelt projekt med få färgbyten så bestämde mig för att göra Hexagon Burst som är designad av Rachele Carmona.

Länk till ravelry : http://www.ravelry.com/patterns/library/hexagon-burst

Jag hann inte mer än börja på de första hexagonerna förrän jag gjorde jag en hemsk upptäckt... en knöl i mitt ena bröst... det var som att världen rasade... åkte in akut och läkarna bekräftade min fasa att jajjamän en knöl var de allt....

det var som att leva i ett vakuum i väntan på provtagning och därefter provsvar. Men förra veckan ringde läkaren och meddelade att tumören är godartad <3 Vilken underbar känsla ska jag säga er <3

Idag 28e Juni är jag klar med filten och här är den <3

Nu tittar jag på filten och känner en enorm tacksamhet !! Ja har en underbar familj som stått vid min sida, underbara vänner, mina barn <3

tror nog att denna filt alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Likes

Comments

Igår fick vi möjligheten att delta på min svågers bröllop, och dagen blev otroligt lyckad !! Lite väl sliten är man idag men med tanke på hur både flunsor å magsjukor avlöst varandra är det inte särskiljt konstigt.

Jag och min sambo funderade länge på vad vi skulle ge till brudparet men kunde inte komma på något till dess att min sambo kläckte idéen att jag kunde göra något. Självklart nappade jag på den idéen :)

Tog och beställde Scheepjes stonewashed XL ifrån annemariesgarn, för övrigt en av de bästa garnaffärerna !!! Underbar och personlig service så rekommenderar bestämt att beställa därifrån och gynna ett mindre företag. https://www.facebook.com/annemariesgarn/

Detta är vad jag knåpade ihop :) mönster såklart ifrån bästa Dedri Uys!

Som prick över Iet beställde jag en bit graverat renhorn som fästes på filten. Tillverkad av Ola Landin.

Hoppas att de gillar denna filt tillverkad åt dom med massa kärlek och omtanke :)

Likes

Comments

Instagram har börjat flöda över av virkade blommor vilka direkt fångade min uppmärksamhet. Något så enkelt som tar virkgemenskapen med storm, vad beror det på?? Började läsa på, en ung tjej som drabbats av en hjärntumör med dödlig utgång... Mitt hjärta knöts sig <3 Hennes önskan är att få planera sin begravning och har då önskat sig virkade blommor och pompoms som ska täcka hennes kista. Allt detta för att fira hennes liv !!

Jag virkade ikväll med en tår i ögat, av sorg för alla som inte vinner kampen, förlorar för tidigt och inte hinner leva färdigt. Samtidigt som jag förundras och imponeras av styrkan hos alla berörda... <3 Därför la jag allt åt sidan för att knåpa ihop några små blommor ifrån mig och min familj... tänk gärna på barncancerfonden om ni läser detta <3

Ni kan läsa mer på http://www.crochetconcupiscence.com/2017/04/a-flower-for-jenny-a-very-special-crochet-project-for-a-very-special-girl/


#aflowerforjenny #littleboxofcrochet #ungcancer #cancer #barncancerfonden

Likes

Comments

Denna lilla krabat har jag gjort på beställning åt en nyfödd gosse :) Har nämnt det tidigare men att få göra något till ett nytt liv, ett barn, det är något speciellt med det <3

Sedan dess har det hänt mycket !!! Jag tappade min Crojo fullständigt och det ger mig bokstavlig talat panik !!! Virkningen är min paus, mitt andningsrum ifrån verkligheten. Då jag tappar Crojon är det ungefär som att tappa en del av mig själv. Jag vet att det låter urbota löjligt, men virkningen har blivit mitt sätt att hantera ångest och vardagen. Därför bestämde jag mig för att utmana mig själv och skapa något eget. Har tidigare utforskat detta lite men inte riktigt haft modet. Men nu :) Nu e jag NÖJD !! Mer info kommer inom kort ....

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag en beställning på en barnfilt samt ett djur av något slag. Jag har visat en bild på den färdiga filten redan men nu måste jag ju bara visa er slutresultatet !! Jag är själv vansinnigt nöjd och jag hoppas att de blivande föräldrarna som ska få detta som gåva kommer att uppskatta det minst lika mycket som jag själv.

Blir man inte lite glad av alla färger ? Det blir då jag :) 

Varje maska och varje minut som är nedlagd i detta projekt är gjorda med kärlek. När jag får äran att göra en gåva ifrån en blivande farmor till sitt första barnbarn kan jag inte beskriva med ord vad det betyder !!!! Jag får möjligheten att göra det jag älskar samtidigt glädja någon annan <3

Likes

Comments

Sedan vi införskaffade slökokaren har rester fått en ny innebörd hos oss. I lördags åt vi tacos med älgfärs och det blev en del kvar. Jag upplever att älgfärsen blir väldigt torr om man bara värmer upp den och äter tacos en gång till så att säga så nu tänkte jag testa något nytt :)

Kastade färsen i grytan, i med rå svamp, fräst lök å lite bacon, rev ner alla möjliga grönsaker jag kunde hitta i kylskåpet och VOILA, 6 timmar senare hade vi en middag för 7 personer samt en låda i frysen för fyra personer :) Å då ska ni veta, vi stekte enbart upp 800 gram köttfärs till att börja med !! Man får så mycket mat för väldigt lite samt att det smakar väldans gott.

Men nu var denna dag till ända och jag har äntligen krupit ner i soffan med virkningen i famnen, blir att fortsätta med lite African Flowers till den kommande hippon :)

Likes

Comments

Jag älskar att tänka utanför boxen då det kommer till traditionella saker :) För ett tag sedan fick jag en beställning på en barnfilt och beställaren önskade sig något färgglatt. Tänkte på en gång att varför göra något vanligt, vi går ALL IN !! Bestämde mig för att göra en Sophies Universe. Mönstret finns att hitta på Dedri Uys blogg http://www.lookatwhatimade.net/ , där måste ni absolut gå in och kika !!!

Till denna filt ska jag även virka en matchande Happypotamus så uppdatering kring den kommer framöver.

Önskar att solen hade vart framme så att färgerna verkligen kommit till sin rätt, men ni får hålla till godo med detta :) 


Likes

Comments

När jag är ensam hemma med barnen då sambon är iväg på jobb kan vardagen ibland vara svår att få ihop. För 2 år sedan önskade Sambon sig en slökokare i present och jag kunde inte alls förstå grejjen.......men ack vad ja hade fel :)


Idag laddade jag den med alla grönsaker jag hade hemma i kylskåpet, lite vatten å kryddor och 6 timmar senare fick vi avnjuta en underbar soppa !!! Mycke mat för inte många kronor, kan de bli bättre ?? ÖnskAr att jag hade tagit en bild så att jag haft något att dela med er :)

Likes

Comments

Förra veckan var jag och min dotter på besök nere på Orust hos min mamma. Jag fick för mig att vila mina händer lite och valde därför att inte ta med mig något arbete..... Ja ni hörde rätt... Jag kan inte ha mått så bra då jag tog det beslutet för väl nere på Orust kliade de i fingrarna så de bara sjöng om det :)

Men väl hemma kunde jag äntligen fortsätta på min SU med brinnande passion !! Jag närmar mig slutet och funderar nu på ifall jag ska utöka den eller inte.

Likes

Comments