Just idag är en sån dag jag står vid fönstret och tittar ut, en sån dag man bara måste skriva av sig. Som vissa kanske vet har jag skaffat en ny häst som heter Pontus. Han har alltid varit den som springer och stojar i hagen, bockar, bussar och rullar sig 10 gånger om. Han är älskar att jobba och vill bara galoppera och hoppa men det har ändrats. Han ställer sig bara i ett hörn av hagen och väntar till han får komma in. Han går inte rida mer och han börjar bli farlig. Det började litet, några sparkar då och då. Vi kunde inte sko han för han började sparka mer och mer, vår hovslagare tyckte vi skylla massera han. Vi tog ut en massör och behandlade han men det blev inte bättre. Han började bocka och nu även stegra. Han vill inte framåt. Han vill inte ens hoppa ett hinder mer. Han har börjat sparka emot mig och även stegra när man leder han. Jag tog ut veterinär idag och han är inte halt eller något. Lite ojämn bara. Vidare undersökning fortsätter men man känner sig så hjälplös när man ser sin bästa vän må dåligt.

Vi håller tummarna❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjosi alla! Jadu detta att uppdatera blogg går ju skitbra, eller inte. Aja det blir som det blir. Jag tänkte passa på att uppdatera er lite om har som händer just nu och förmodligen kommer allt detta leda till lite mer bloggande.
Nummer 1: Det är kaos hemma. Alla barn är liksom hemma och syrran har sin fästman med sig, sen har två stycken det jobbigt hemma så dom bor hos oss bitvis och jag klassar dom som extra syskon. Jag menar vi bor ihop och delar allt.
Nummer 2: Filippa är uthyrd men kommer hem idag en sväng men åker igen om en vecka. Samt att den ena tjejen som bor här har med sin ponny. Så här e lite väl mycket hästar men det funkar.
Nummer 3: Farin är sjuk och ska ha ut veterinären idag samt Robinzon är skadad men är under återhämtning.
Nummer 4: Detta är nog den stora händelsen men faktum är att jag har köpt en häst till. Detta är ingen B hästbilder man säger så utom en stor hingst på 173cm. Har är oerhört snäll och go men ändå en hingst.
Så det är bokstavligen fullt överallt. Både i stallar och hus, jag hoppas verkligen jag ska kunna ha lite mer att blogga om nu. Tack och hej för just nu😁

  • 32 Readers

Likes

Comments

Hejsan! Nu var det ett tag sen jag skrev nått men jag ska börja skriva mer och faktist använda bloggen i syfte att gynna mig själv. För jag har fått i uppgift att yttra mig om vad just JAG tycker och inte va andra tycker. Jag har alltid varit den som följer på alla andra och inte själv haft en åsikt. När jag sen började må dåligt av de försökte jag vända på det och ta mer plats men de fick folk att börja undra va jag höll på med. Då gav det en motsatt effekt och jag mådde bara sämre. Jag vet att min vision alltid har varit att jag ska älska alla lika mycket som jag älskar mig själv, men de va ju fantastiskt levandes sätt. Tills jag glömde bort mig själv. Om jag inte älskar mig själv mer blev det ju svår att älska andra men jag försökte ändå vilket gjorde att jag glömde bort mig själv också. Vem är jag ens? Inte nog med allt detta så började jag gymnasiet och herregud vad tiden har ändrats. In på skolan kom en försiktig Sofia som inte våga något som inte kände någon. Hon var så extremt osäker. Sen började hon behandla sin ångest på fel sätt. Dock gjorde de att jag tog plats i skolan och jag blev vän men den fantastisk brud. Allt blev fantastiskt trodde jag. Tills ångesten kom ifatt och en dag sa jag nu ska jag inte leva mer. Tack och lov reagerade en person och polisen blev inblandad. Sem blev allt bra ingen. Bättre än någonsin men då kom ångesten igen och jag kunde inte hantera den. Allt blev piss igen. Men sen mötte jag en människa som har fått mig att må så bra men också så extremt dåligt. Livet bara snurrade runt och jag vet inte va som händer mer för mitt i allt detta virvarv står jag. Jag har dock lärt mig en ny sak. Stäng av allt och tänk på dig själv. Jag bara skiter i allt och gör det jag vill! Det är då jag mår bra och trivs. En liten kom-ihåg lista när du mår dåligt och tappat bort dog själv:
1. Stanna upp. Vad gör du? Vad vill du? Gör du det du vill? Inte? Ända då på det.
2. Hur påverkar mina val mig? Positivt/negativt? Mår jag bra av dem?
3. Ta bort det som får dig att må dåligt (sociala media, "vänner", föremål)
4. Var egoist och tänk på dig själv.
5. Var inte alltid för snäll. Stå upp för dog själv, det lönar sig.
Sånna frågor är ganska enkla ändå ju. Sen tänk på att du vet bäst och vad du vill osv. Du väljer själv! Jag vill uppmana alla till att stå upp för sig själva. Håll inte bara med alltid. Det knäcker en att alltid vara tyst till slut.

Jag kommer fortsätta blogga om min resta jag gör just nu. För jag vet att de kan hjälpa några. Men en sak är säkert. Jag klarar inte detta själv! Jag behöver stöd från familj och vänner. Framför allt någon utbildad att prata med! Ta inte itu med sånna här problem själva, utom ta hjälp av kunniga!

Tack för idag❤️

Likes

Comments

Asså till att börja med så vill jag säga att detta låter som värsta stora elit tävlingen men det är nästan det för mig. Jag vet att det bara är en liten P&J men med tanke på att hästen inte var dresserad när jag fick den är jag jävligt nöjd.

På söndag ska jag och Robinzon iväg på vår 3 P&J någonsin. Det är andra gången i hennes liv hon är i ett ridhus. Jag är taggad på det vis att jag tror jag ska lyckas med hela banan i galopp då hon börjar bli så balanserad nu. Sen är jag jävligt otaggad med tanke på att jag inte hoppat på 6 veckor men jag tror det kommer gå bra ändå. Jag har ju ridit henne och har faktist en väldigt bra känsla. Vi ska hoppa en 50 och en 60 runda. (Observera gran prix höjden) Jag tror det blir en felfri 60 för 50 blir det nog en massa stop i men men. Jag hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Ibland är världen inte rättvis. Jag har nu hostat och haft svårt att andas ett par dagar och bestämde mig igår när det var så jobbigt att jag inte kunde ta djupa andetag att åka in till vårdcentralen. Jag va orolig för att de skulle vara lunginflammation då jag redan har svaga lungor skulle det bli problem, jag vill ju inte göra om samma resa som för 2 år sen. Jag kollade upp det och allt så bra ut, MEN. Min astma har kommit tillbaka och jag kommer behöva medicinera igen. Så mycket känslor på en och samma gång då de va astman som gjorde att jag fick min övervikt. Nu när jag inte har medicinerat på några år har min vikt stannat och även minskat. Rädslan är såklart att jag ska gå upp i vikt, det sista jag vill. Jag blir även så trött av medicinerna. Det värsta är att risken ökar för att jag ska utveckla häst allergi och det kommer bli svårare för mig att vara i stallet pga av dam. Ja ja, det är väll bara till att medicinera och göra det bästa av situation och hoppas på en snabb tillfrisknad även om det nästa är omöjligt just nu.

Likes

Comments

Jahop asså idag ha jag inga bilder och pallar inte googla som sist nu men jag kan ju säga va jag köpte illf!

-Stigläder till bubbel som var i 130cm vilket är skönt fö då slipper jag göra massa extra hål på dem😂

-PS of sweden gummityglar men vaggor i! Oxå till bubbel😂

-Sadel till Filippa!

-Stallbandage till tant sanni att ha i boxen för sina ben.

-Magplatta till bubbel som vi köpte i 130 vilket blev så mycket bättre än förra för den va i 120 och hon har tendens till sadeltvång så för henne blev de allra bäst!

De va nog allt det har blivit under helgen så nu är man pank ett tag. Spara pengar och tagga Ullared sen u november sen blir man fattig. Kvar efter de blir julklappar oxå. Jag kommer inte ha en stabil ekonomi före nyår igen😂

Likes

Comments

Hej alla! Jo idag va vår skola att gå på elmia Horseshow! Grymt asså! Så klart kolla jag mycket på tävlingarna men även en hel del och shoppade. Så jag kör på en liten Haul!

Mitt första köp var dessa stigbyglar som jag köpte för 150kr jag har ridit i dessa förr och jag älskar dem så nu skaffa jag ett par egna!

Detta va dock inget köp för jag fick detta av Charlies när jag registrera mig hos dem! Men de va riktigt snyggt!

Sen köpte jag ett schabrak. Ett eskadron platinum hopp model. Det är så sjukt snyggt och jag köpte det för endast 250kr! Fynd!

Tro det eller ej men jag köpte ett PS High Jump! Jag har varit lite skeptisk men jag älskar deras nackstycken och de är så snygga så jag köpte ett! Jag prata länge med personalen och de va super trevliga! Det gick så 2 299kr alltså 200kr billigare! Toppen!

Likes

Comments

Osch! Nu va de ett bra break. Jo gymnasium och lite annat! Tänkte bara uppdatera lite hur allt ser ut just nu!

•Robinzon har gjort totalt 3 starter i P&J och gjort 1 felfri runda! Så stolt över henne, hon kämpar alltid!

•Farin har börjat tränas igen och jag ska kanske börja tävla han lite på lokal nivå.

•Sanni har efter många om och men ställas av och så bli pensionär.

•Filippa mår utmärkt och går ibland ponnyridning nu.

•Jag har bytt skola och halvt flyttat hemifrån. Skaffat nya vänner mm. Jag mår väll hyfsat!

Summeringen är väll att det funkar! Lite jobbigt att jag inte kan egna min fritid till det jag älskar allra mest läge. Jag har ju inte samma möjlighet att rida men jag jobbar ändå 4 av 5 dagar i skolan med hästarna så de går. Jag har ingen tillgång till musikinstrument vilket gör mig lite galen! Jag älskar att spela! Alla instrument jag lär mig de fort själv. Jag har däremot alltid vänner hos mig! Vilket är skönt just nu då jag kommit in i en period med extrema humörsvängningar och jag kan nästintill inte äta heller. Jag gör det bästa jag kan men det blir som det blir. Har väldigt mycket känslor i kroppen just nu oxå. Har mycket som svamlar och önskar jag hade ett piano att spela ut de på i skolan. Jag har fått massa pengar efter allt mitt jobbande i sommar! Tyvärr försvinner dem fort till min bubbla. Jag önskar så jag kunde ha henne hos mig på internatet men tyvärr finns inte ekonomi för 2500kr till varje månad med min internat kostnad. Man får va nöjd med att jag kan äga en så fantastisk häst istället.

Hur som va det en liten enkel Update! Så hörs vi💋

Likes

Comments

Hur svårt kan det vara? Varför går det inte bara banka in i huvudet!
Jag är ingen specialist på ridning men jag har god erfarenhet av "heta" hästar. Robinzon... Jag ser allt för ofta folk som rider heta hästar jag läser om det och alla gör vi samma fel. Jag är en sån person som kollar på olika ridvideos på youtube, samt följer många stora ryttare. De riktigt bra ryttarna inser och vet vad de gör fel. Jag har oxå börjat inse att jag gör fel. Men mest synd är det om de som inte vet att de gör fel.
Väldigt många har ridit heta hästar och vad gör man när de rusar:
-bettslar upp
-plockar
-kryper ihop i kroppen
Allt för ofta gör folk de. Grejen med hetta hästar är att man måste börja ge efter. Blir man stark i handen och börjar plocka så åker överkroppen automatiskt fram för att man ska få styrka i armarna och de är så kroppen funkar bara. Men det är fel! Då tar hästen gärna upp huvudet och börja stressa med korta energiska språng och "trippar" fram. Släpp efter i tygeln och arbeta dig med sitsen. Gå ner med bettet. Och sträck på dig. Jag tränar detta hela tiden. Jag kan inte hoppa högt med henna alla dagar, så är det bara.
Proffseyttarna säger själv att de är felet dom gör. Jag tycker bara så himla synd om de personer som inte förstår. Både om hästen som blir missförstås och blir lidande med skarpa bett och en stark ryttare, men även om ryttaren som blir ledsen och sur för hen inte vet hur den ska få hästen lugn.
Nu är det mycket annat som spelar roll oxå. Om hästen är lösgjord och inte stressad mm. Sen även hur hästen funkar, men jag blir ändå ledsen för de som inte förstår.
Tänker mycket på mig förr som red en superhet häst med pesso, remontträns och graman. Nu rider jag på en mer harmonisk häst men något pigg med rakt eggbett, achen eller ingen nosgrimma, och martingall ibland.
Blir lite besviken på mig att jag inte förstod, men man lär av sinna misstag.

Likes

Comments

Tänk en gång riktigt noga. Vad innebär "jag blev våldtagen 9 gånger" för dig. Vad betyder det? Vad innebär det? Om någon säger jag har blivit våldtagen 9 gånger, vad tänker du då?

Idag träffa jag en tjej som vilken som helst. Lite swag och lätt att prata med. Vi jobbar ihop nu och idag va en riktigt lugn dag så vi hade tid att bara sätta oss och lära känna varandra. När jag sedan frågade om hur gammal hon var sa hon "jag är 18 och ska fylla 19". Med hakan i golvet mumlade jag och min andra kollega ut "varför jobbar du kommunalt då?" Hon ville bara ha ett jobb och hon visste inte att hon fick söka andra jobb redan. Hur tänkte vi då? Jo då va det som så att hon bor inte hos sina föräldrar, dessutom var de väll inte dom bästa föräldrarna så de fanns en anledning.

Dagen gick lite och vi fick ett tillfälle till när hon berätta att hon bodde på ett hem för att hon behövde psykisk hjälp. Hon berättade för mig att hon blev VÅLDTAGEN. 9 GÅNGER!! Fattar ni vilka ärr de gett henne.
Några tillfällen som påverkat henne rejält satt hon och berätta om. Hon berätta om sitt liv och allt var som en ända skräckfilm. Hon fick konstaterat dyslexi när hon gick i 4:an, dock fick hon inte rätt behandling och fick gå om ett år. Då började hon bli mobbad av killarna. Hon blev mobbad i 5 år framåt.
Jag minns speciellt hur hon berätta om att hon och hennes pappa hade bråkat på kvällen och hon gav sig ut för att springa av sig det. Hon sprang i skogen där det kom fram en något full och påverkad man och började prata med henne. Hon var ju ledsen och fortsatte springa iväg då stoppa han henne och blev arg. Sen, våldtog han henne. Han är fortfarande inte funnen...

Bara att höra frasen gör mig äcklad. Hur kan dessa människor finnas. Hur kan ni! Tänkt en gång till. "Jag blev våldtagen 9 gånger"! Vad känner du nu?

Likes

Comments