Uppdatering Traj

Jahapp, magkänslan brukar ju ha rätt och den här gången var i get undantag . Jag är glad att jag är en djurägare som hellre åker en gång för mycket än för lite till veterinären. Jag vet att mina två veterinärer suckar å retas lite med mig när det kommer till hästarna samtidigt som dom brukar säga att det är bra med engagerade hästägare.

Jag är likadan när det gäller hundarna , är det något som avviker från deras normala beteende så funderar jag sällan två gånger utan jag ringer alltid veterinären och gör en bedömning med dom om man ska komma in eller inte .

I Trajs fall i morse så var han sig inte lik, lite ledsen uppsyn och han skrek till vid vissa moment när han skulle kliva upp. Uppvisade ingen hälta och markerade ingenting när jag kände igenom honom . Åt och drack som vanligt och kissade utan problem , men det där med att tjuta till ibland är inte normalt och jag tänkte inte spekulera i om det skulle gå över heller utan vi fick en tid direkt och åkte in.

Veterinären undersökte honom väldigt noggrant och kunde ganska snart säga vad hon misstänkte. Efter lite fler kontroller gjorde hon bedömningen diskbråck i nacken.

Dessutom hittade hon en tandfraktur som måste åtgärdas inom några veckor men först måste han bli lite piggare i nacken innan dom ger sig på det.

Alla prover på njurar, lever och övriga organ såg jättebra ut . Det skulle vi vara glad för , han är trots allt En stor hund på 10 år . Så nu väntar strikt vila , enbart kissa och bajsa sen helst ligga i bur däremellan vilket vi konstaterade att han inte behöver. Han är så lugn ändå.

Om 2-3 veckor ska vi på återbesök samt boka in tid för "sjukgymnastik". Sen får vi ta det därifrån. Är han inte bättre då så görs en kontraströntgen på nacken för att därefter göra en bedömning om fortsatt rehab eller operation.

Min älskade lilla Traj , kunde jag plocka ner stjärnorna från himlen åt honom så skulle göra det

Gillar