Torsdagens pass - galoppintervaller

Lima var väldigt väldigt på tårna när jag hoppade upp och skrittade från gården i torsdags . Hon ville helst busa till det lite men efter en stund hade hon taggat ner såpass att det gick att skritta på lång tygel.

Det blåste ju ganska mycket och snön yrde så det var garanterat det som livade upp henne lite extra. Så fort jag satte henne i arbete så gick det bättre. Travade på i ett ganska friskt tempo från början , men inte så att det blev flängigt utan det var kontrollerat men med lite mera tryck i bakdelen . Jag har varit ganska passiv i både traven och galoppen tidigare , mest velat lugna den och försöka få henne att hitta sin balans och kunna jogga sakta .

Nu börjar hon bli starkare i kroppen och då kan jag sätta lite högre tempo men utan att tappa stödet. Förut när jag travat på så har det liksom mest bara blivit flängigt .

Jobbade sen lite tempoväxlingar i traven innan jag vände upp mot en lång backe där hon fick rulla på i galopp . Växlade tempot här och det var riktigt jobbigt för henne , men nyttigt.

När hon sen fick pusta så var hon ganska vinglig och kunde inte riktigt skritta på rakt fram , så fort jag supportade med tygeln så gick det bra , men på lång tygel vinglade hon från sida till sida på vägen. Vinglade kanske är fel ord , hon gick bara inte rakt helt enkelt .

Ny backe och ny galopp , här hade hon nu upptäck omgivningen lite och gick med handbromsen i. Lite mitt fel också som spänner mig lite när hon blir spänd . Jag vet ju nämligen att hon lika gärna kan pallnita mitt i galoppen och sen kasta sig runt som en oljad blixt och då vill man gärna vara beredd.

Mycket riktigt så gjorde hon även några såna försök men det gick bra ändå. Travade en bit på vägen och fick sen växla mellan skritt- trav och galopp några kilometrar . Sista 8 kilometrarna fick hon jobba nästa uteslutande i galopp där jag växlade tempo och varvade nedsittning med lätt sits.

Jag jobbade på riktigt bra med min sits och bitvis i den korta galoppen var hon helt jäkla magiskt fin. Vi hade ett riktigt bra pass och jag var väldigt nöjd när jag hoppade av hemma på gården 💞

  • Lima

Gillar

Kommentarer

dressyrmorsorna
dressyrmorsorna,
Härligt att kunna rida ut i alla gångarter 😀, du verkar ha kanon ridvägar 👍🏻 /Avis AB
nouw.com/dressyrmorsorna
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Helt underbart är det 😀 så länge vi har snö har vi fantastiska vägar att rida på, blir värre sen när snön försvinner så det gäller att passa på nu.
nouw.com/fia_jungdalen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229