Swosh

Idag har det kännts som världens längsta dag ungefär. Kanske för att den började tidigt och slutar väldigt sent, alldeles för sent för mig som ska upp 5.30 imorgon bitti och fara på utställning med Elton.

Jag har ju ringt en massa massa samtal idag . De flesta rör båda barnen och är viktiga saker så det har kännts som tunga ok som hängt över mig . Det är fortfarande inte bra om det någonsin kan bli det och det här med dagis i juli månad det var tydligen helt omöjligt. Mitten på augusti har vi fått plats så ska jag kunna jobba så är det natt . Med andra ord så måste jag nu tacka nej till jobbet jag fick eftersom det börjar i juli.

Dom dagmammor jag ringt till har inte plats eller möjlighet för en sån liten kille och svärisarna jobbar ju dom oxå och någon annan har vi liksom inte. Känns förbannat surt samtidigt som det känns skönt att vara hemma med Wille och faktiskt oliver oxå som har sommarlov. Men det är ju den ekonomiska biten som blir struligt.

Ja ja så är livet, det löser sig.

Efter en dag fylld med bus och mys och en prommis som avslutades nere vid vattnet så var det dags att jobba lite. Jag hade en ponny som skulle lastas för att åka iväg på tillridning så det var bara till att trä på sig handskar och ladda upp en stor portion tålamod. Ponnyn bjöd helt klart på motstånd och reste sig bitvis så högt att hon var på väg runt . Till slut fick jag henne att förstå att jag var envisare än henne och inte tänkte ge mig eller låta mig skrämmas av hennes konster. Till slut gick hon snällt på flera gånger innan vi stängde in henne.

Lugnt och fint ska det vara. Att dra linor eller slå är inte riktigt min melodi utan jag tror på att låta hästen acceptera läget , förstå sin uppgift och tillslut känna lugn och trygghet över att gå in och låta sig bli instängd. Gör man det till en traumatisk grej med gap, skrik och hårdhänta metoder så tror jag åtmindstonde att det bara kommer att medföra större problem längre fram. Nj blev det en relativt positiv upplevelse och det tror jag den här ponnyn kommer ha med sig till nästa gång.

Jag var dock heeeelt slut i armarna när jag gick hem och är fortfarande.

Klockan rann iväg och jag hade en del att ta hand om när jag kom hem. Mina barn tex. Dom var hungriga , jag var hungrig och Thomas var sugen på utemat så vi duschade och packade in oss allihopa i bilen å for för att käka , handla och hälsa på våran kära rörmokare och vän. Det blev med andra ord ingen ridning idag utan Lima fick en kort promenad med inslag av att äta gräs istället.

Elton är fixad inför morgondagen och jag är måttligt taggad av att höra regnet vräka ner utanför fönstret. Hoppas vi slipper det imorgon. Nu säger jag godnatt och hoppas på fina rosetter imorgon. Kram

Gillar