Smartskalle

Men vad är det med Nouw ??? Det vill som inte riktigt fungera för mig 😬 har dom drabbats av frostskador på servern ? Det är nästan så en annan tror att man drabbats av det om inte annat , från nollgradigt i helgen till -18 igen . Det är fan inte kul alltså.

Igår jobbade jag till strax efter 18, styrde hemåt och fick i mig lite middag . Eller ja- pizzabullar räknas det som middag? Det var bukfylla åtmindstonde och det gick fort att få i sig.


Hästarna skulle ju ha sitt också och med tanke på vilken träningsvärk jag har så tänkte jag att det nog kändes i deras kroppar också. Den lilla hon vilade men dom andra fick jobba på ordentligt men utan ryttare . När stallet var klart så började jag med Lima . Hon var väldigt upphetsad redan vid intaget och uppe i varv så jag ägnade en liten stund åt att massera och klia tills att hon coolade ner och gick att få kontakt med henne.

Klädde på terrängskydden och boots alla fyra för att skydda benen ordentligt, på några ställen så är det lite skare så jag vill inte att dom ska göra illa sig . Skrittade fram henne för hand och sen fick hon jogga fritt vilket hon gjorde snällt och lydigt. Två varv i galopp och sen tyckte hon att hon var klar för idag.

Det tyckte inte jag men hon vägrade samarbeta med mig så jag tog henne på Lina och sen fick hon trava och galoppera i djupsnön istället. Betydligt jobbigare än det jag först bad henne om så för min del vart jag nöjd över att hon fick lyfta rejält på fötterna och ta i med sin mage och rygg.

Dixie däremot hon är fantastisk att jobba med från marken . Så lydig och så lättsam , inget ifrågasättande där inte . Jag satte upp en förhöjd bom på ena långsidan som hon fick galoppera över , höger är hon betydligt stadigare och starkare medans i vänster faller hon i kors, faller isär och vill öka farten .

Tog henne på Lina och lät henne jobba i trav i vänster varv i djupsnön tills att hon hittade sin balans , därefter fick hon fatta galopp och motståndet i djupsnön ger ju lite gratis inbromsning och själva djupet gör ju att hon verkligen måste lyfta på sina ben och använda sina mage och rygg för att inte ramla .

Efter några varv rörde hon sig väldigt jämnt och bra och traven efteråt var direkt balanserad. Nyttig träning till tusen det här.

Skrittade av för hand såklart och sen stretch och allt sånt som ska göras innan kvällsmat och lampan släcks.

I morse var jag väldans trött trots att jag sovit i nybäddad säng och fått fem timmar nästan sammanhängande sömn. Det tog emot att kliva ut i 18 minus , fylla hö och vatten och släppa ut hästarna. Seminarium halva dagen på mitt jobb idag och sen vanligt jobb , övertid till 18 och sen hem för att chilla resten av kvällen 😁

Gillar

Kommentarer