Slö start

Hallå där !

Fjoff så var helgen slut , en väldigt rolig och händelserik helg med mycket häst och mina favorittjejer. Igår dressyrtävling och ikväll hoppträning för Johanna plus två tappra elever i regn och halv storm.

Men jag började söndagen väldigt slött, jag låg kvar i sängen och kollade serier med ena ögat och hästgrejer med det andra samtidigt som regnet vräkte ner . Det var väldigt skönt att inte behöva måsta göra något då.

Dixie longerade jag mellan regnskurarna men bara väldigt lätt då hon har en lös sko. Tur hovis kommer imorgon eftermiddag. Svärföräldrarna kom hit med lite fika och vi vart surrandes bra länge , Wille fick en sockekick och jag kände att det var lämpligt att smita när den var som värst 🙈

Packade ur gårdagens grejer och in med dagens . Hämtade Lima och lastade henne efter en liten stunds pysslande . Sen bar det av till färsta och efterlängtad johannaträning. Lima hade nog en del träningsvärk och kändes inte så samarbetsvillig eller mjuk . Hon kändes lite stark och det blir hon ju när inte jag får henne i ”dragläget” . Efter framridningen som innehöll mycket galopp så kändes hon bättre i kroppen men inte lika lydig och mjuk som jag varit van att ha henne nu.

Det var en väldigt nyttig träning där jag och Lima kunde hänga med på samma höjd som alla andra. Jag brukar ju alltid be Johanna sänka åt mig eller få hoppa kvar på den höjd vi värmt upp på typ, men nu hängde vi med . Men först började vi med att hoppa på serpentinbågar utan stigbyglar. Well , Lima ogillade när stigbyglarna dunsade henne i sidorna och blev väldigt spänd , jag hade det inte helt lätt att hänga med så jag red med stigbyglar för lugnets skull och då hoppade hon fint och avslappnat.

Lima hoppade snällt idag , med snällt menar jag att hon hoppade oavsett hur vi kom . Jag hade lite svårt med avstånden idag , hon tog bettet och sticker sådär som hon gjorde förut och då blir det ju inga bra galoposprång. Jag blir för passiv och åker bara med istället för att faktiskt säga åt henne att det där inte är okej , lägga en volt och sen göra om . När jag väl gör det så blir det bra men jag får lite hjärnsläpp och vet inte riktigt hur jag ska rida henne. Jag måste måste måste få in i huvudet nu att Lima inte är samma häst som förut, jag kan säga åt henne mer nu, kräva mer utan att det blir kaos . Jag har bara så himla svårt att få in den ridningen igen .

Jag måste ta kommandot över skutan och visa färdriktningen tydligt, komma ihåg att benen också måste användas och inte bara handen .

Så än en gång är jag nöjd med min häst men mindre nöjd med mig själv. Jag har ju dessutom ett jävla störigt problem där jag bitvis tappar känseln i mitt vänsterben och då får jag svårt att kontrollera det när jag hoppar . Det kan jag dock inte göra något åt utan tiden får utvisa om det går till sig .

Hästarna är nattade , boxarna mockade , transporten mockad och inbackad och jag har fått lite mat i magen . Nu blir det sängen för min del . Lima ska få vila nu i två dagar , alla ska till hovis imorgon och dixie ska longeras . Bilen ska äntligen få nya bromsbelägg runt om och elen kopplas om så jag har lyse på hela transporten och inte bara halva. Sen har jag lite andra ärenden såsom köpa hästfoder och fixa willes glasögon igen . Men nu sova .

Gillar