Sammanfattning v.13

Nu är jag snart i fas med alla träningsinlägg, sista veckosammanfattningen innan jag börjar med mina vanliga inlägg igen .

Måndag 25/3
Dixie var först ut och tanken var mycket galopp på rundbanan men där gick det inte att rida, inte heller i stora padocken funkade det så jag red till lilla padocken som jag visste var oplogad om där gick det betydligt bättre att rida. Lagomt djup snö . Hon fick trava runt några varv innan jag fattade galopp. Galopperade långsidorna och travade kortsidorna för att få övergångar och nya fattningar hela tiden . Avslutade med att galoppera hela varv och hon skötte sig bra .

Lima fick gå i padocken även hon. Brunstig och tjurig på grund av pälsbyte nu så hon sparkade och krånglade en del men lyckades övertala henne till att jobba. Det blev 20 intensiva minutrar i snö i galopp med varierat tempo och några övergångar.

Tisdag
Lima och Trinda vilade.

Dixie fick komma ut ca 60 minuter i alla gångarter. Hon var helt okej att rida men blir ju lätt stressad , i synnerhet på hemvägen . Galoppen var ändå väldigt fin för att vara hon, loss från handen och bar sig själv i en trevlig form .

Onsdag

Lima och dixie skoddes och vilade därmed. Trinda motionerade i djupsnön och vilda blev borstad och ompysslad i hagen som varje dag.

Torsdag
Alla vilade och jag drog ny tråd i hagen

Fredag
Trinda och Dixie vilade
Lima gick ett dressyrpass i padocken med nya sadeln . Hon sparkade bakut, tjurade och var inte alls på humör . Brunstig och pälsbyte som sagt så då är det här normalt för henne. Men allt eftersom hon började coola ner så kändes hon väldigt fin. Otroligt fin i traven , avslappnad och med långa kliv . Galoppen var helt okej men så var det lervälling också vilket hon inte gillar. Nöjd ändå

Lördag

Lima och jag var iväg på en efterlängtad moniaträning som gick väldigt väldigt bra. Det kommer separat inlägg med film om den. Kidnappade sen min sambo för överraskningsfest

Söndag

Dixie gick en uteritt på ca 60 minuter i alla gångarter och var mest helt kocko. Väldigt het och laddad , galoppen blev bitvis så där tung och lie tjafsig . Det blåste ju halv storm ute så det bidrog nog en hel del. Jag rastade av henne på slutet med två varv på rundbanan och en vända på rakbanan .

Trinda följde med på samma tur som dixie fast med oliver i sadeln. Hon var pigg och lite rädd för saker som blåste upp plötsligt . I galoppen så kom en bit balplast flygandes vilket fick henne att hoppa åt sidan så oliver damp i backen . Men det gick bra ändå och resten av turen skrittade dom.

Vilda pysslades det med som vanligt

Lima åkte på johannaträning som var riktigt bra med banträning och vi avslutade på 90 cm . Kommer separat inlägg om det med .

Gillar