Så jävla nöjd

Tjena!

Timmen är sen det vet jag men jag vill ändå skriva av mig om min dag idag för den har varit så grym på hästfronten.

Regnet avtog och fram kikade solen blandat med en hel del blåst men det gjorde inte så mycket , snarare tvärtom då det fläktade skönt när man red. Jag for rätt tidigt eftersom jag skulle köpa spån , ångrade mig när jag såg köerna i Birsta och åkte direkt till färsta istället. Lima stod i transporten och tuggade hö så nöjt så det störde inte henne. Jag passade på att kika på två grupper före mig , alltid så jäkla intressant att se och höra hur andra coachas genom sina problem . Dessutom alltid så roligt att se hur folk utvecklas från gång till gång.

Sen var det vår tur och Lima var rätt så mycket på hugget idag. Inga dumheter men väldigt spänd och väldigt explosiv så det gällde att ha tungan rätt i munnen vid galoppfattningar om vi säger så. Väldigt väldigt nyttiga övningar idag och efter att jag och Lima totalt tappade kommunikationen från galoppbommarna till en liten oxer så kände jag mig rätt frustrerad. Det blev bara kaos av allt och helikoptersprång. Hon låg helt rätt men hon vill liksom inte länga sprången från den korta galoppen och då vart det skit .

Monia sa två ord - följ henne och jävlar vad jag följde och jävlar vad bra det blev 💪 då var det helt plötsligt plättlätt och vi kom helt rätt på distans bara av att jag skjöt fram axlarna litegrann och drog in naveln . Monia är så himla bra på att lösa precis allt och det blir så himla bra.

Vi skulle sen hoppa en bana tre gånger men efter andra rundan så var jag så himla nöjd att jag valde att sluta där. Även om vi bara hoppade 70 cm så var det en stor seger att bara galoppera runt jämnt och rytmiskt där alla avstånd stämde , det har det aldrig gjort nånsin för oss förut eftersom hon antingen behövt ett extra eller så har hon stuckit på hindrena. Nu var det bara så bra . Jättefin var hon .

Snälla Emma filmade våran första runda så den ska ni få se imorgon . Så glad att jag fick lite på film för det är roligt att kunna se utveckling och om känslan stämmer med det visuella.

När Lima sen var omhändertagen efter konstens alla regler så var det bara att avboka restaurangen som jag tänkte gå på med oliver. Hans farmor och farfar hade lånat honom ett par timmar och redan ätit så det vart en liten miss där. Dom kom hem med honom precis så vi klarade oss från att rida när det mörknar.

Vi tog en tur på Trinda och Dixie, först rundbanan fyra varv i trav där Dixie skötte sig perfekt. Inge bråk, inge hysteri inget tok alls utan jämnt och fint travade hon på. Gick sen in i padocken och jobbade en stund och tro på fan om inte poletten trillade ner. Hon kunde bära sig själv i traven , lätt kontakt på bettet och bara så himla avslappnat och fin. Wow så glad jag blev.

Verkligen ett jättebra ridpass på henne och överlag så var hon så himla lugn och fin.

När hästarna var klar så kunde jag krasst konstatera att det gått en hel dag utan att jag ätit något , exakt så som jag inte får göra . Jag tog en banan vid 11 och sen blev det mat 20.00 🙈 ni kan ju kanske förstå att det här med matrutiner kommer bli min tuffaste utmaning. Så efter att ha tryckt i mig maten så blev jag istället tvärmätt och magen håller på att jobba ihjäl sig. Ja, jag lovar mig själv rejält med skärpning , jag vill ju må bra och få upp mina värden .

Jag har nattat mina fina flickor iaf så nu är det dags att natta mig själv . Imorgon ska oliver vara med på pay and jump , Lima ska joggas lätt och Dixie får nog hänga med som handhäst .

Nu sova ❤️

Gillar