Ojämnt ätande

Godmorgon!!

I natt har det regnat en hel del märkte jag när jag vaknade av att det smattrade på plåttaket , det är ju bra för markerna men jag är inte så road av allt som nu blir till lera istället. Just precis nu är det ingen fara i hagen men jag vet hur det kommer att bli när höstregnet börjar på riktigt. Idag har väderappen sagt att det ska regna hela dagen mer eller mindre så det återstår att se om det stämmer, tycker aldrig att nån app stämmer dock.

Lima och Dixie fick på sig var sitt tunt fodrat regntäcke , den lilla får vara utan så länge det inte är riktigt dyngväder. Hon får gärna sätta mycket päls men dom andra två vill jag inte ha päls på plus att dom båda är lite känsliga mot kalla ryggar.

Benen på Dixie kändes bra , ullpaddarna är magiska. På Lima kände jag ingen märkbar skillnad , det är fortfarande lite svampigt över senfästet men jag känner inte längre någon svullnad över kotan . Hon var dock upprörd när jag kom för hon hade slut på mat . Mina hästar äter så jäkla ojämnt . Igår morse hade dom ganska mycket hö kvar alla tre men i morse var det totalt soprent hos alla tre , visserligen kom dom ut två timmar senare idag men dom gick in en timme senare igår och jag fyllde dessutom på så dom hade ca 7 -8 kg var . Vilket är ganska lika vad som fått varje kväll/natt och dom står inne ganska lika många timmar men äter så himla ojämnt för det är inte första gången det blir så här.

Nåväl , dom är ute och äter hö sen några timmar tillbaka och är nog nöjd med det. Lima går i sin sjukhage och kan välja mellan både gräs och att äta hö intill kompisarna så hon fick det bäst även om hon tyckte det var märkligt att inte få vara med dom andra två. Hon ogillar ju förändringar överlag min dam så vi får väl se hur hon tar det här .

Jag är ju ledig idag eftersom jag ska åka med Lima till kliniken, har tid 15.30 så det är några timmar dit men jag tänkte rida ut Dixie tillsammans med vilda på släp och sen har jag gott om tid att mocka och göra allt sånt klart . Måste ju åka ca 14.30 så jag ska nog få tiden att gå fram till dess.

Snälla håll en timme för oss idag att det inte är så illa som jag befarat ❤️

Limas päls i september 🙈

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,
Kolla om det finns någon lamm - bonde i närheten ,de brukar sälja otvättad ull så kan du själv karda passar. Kostar mindre än en tredjedel 😎 sen om de äter ojämnt kan det ju bero på olika temperaturer.
nouw.com/westyarnhillside
stallhörnan
stallhörnan,
Vår röda drake äter oxå ojämt. I hennes fall beror det på dels hur hårt hon har gått och dels på kvalité på hösilage/hö. Sen behöver hon äta rejält så vi ger ju även en del tillskott.
nouw.com/stallhörnan