Njaa

Godmorgon!!

Jo men två timmar i taget fick jag ju sova i natt så totalt 4.30 timmes sömn är mer än vad jag sovit på flera veckor . Jag ska väl erkänna att jag hade hoppats på fler sammanhängande timmar men det kanske kommer när medicinen trappas upp och börjar verka bättre .

Ja jag var ju långt ifrån pigg när jag vaknade så jag satt en stund på sängkanten och försökte ruska liv i händerna och hela mig. Tog med mig Elton och smög ut till stallet . Lima såg ut att ha sovit gott , spånig och med hö kvar, då vet jag att hon är nöjd . Vi hade en mysstund innan hon fick gå ut till hagen . Samma med dom andra två , en liten gosstund innan dom fick komma ut. Spelar ingen roll hur trött jag än är , att bara få stå där och borra in ansiktet i pälsen och andas häst det är min terapi. Varje morgon har jag samma rutin och alla tre ser ut att njuta av den lilla stunden .

Vilda är inne i en ny växtfas ser det ut som , rumpan har dragit iväg igen så jag gör inte så mycket mer än borstar , myser och så får hon lösjobba någon dag i veckan . Ibland när jag ser andra med jämnåriga så inser jag hur långt före dom ligger med sina men jag känner mig trygg i mitt beslut med att ha lite is i magen och vänta . Alla hästar är dessutom olika i både mognad och växtfaser.

Jag vet att flera av Vildas syskon varit ganska ”sena” i både mognad och kroppsligt och jag har ingen brådska heller. Vilda ska inte gå något treårstest eller säljas så hon får växa och mogna i lugn takt istället. Jag tänker att jag ändå satt en rimlig plan för henne och den håller jag fast vid även om jag fått både lite gliringar och frågor om varför hon inte är insutten än.

Jag vill ju göra jobbet själv för det första och för att kunna göra det så måste jag gå ner mer i vikt helt enkelt . Just nu är jag för tung för att sitta på henne men även om jag vägt 60 kilo så hade jag ändå inte gjort det nu då jag anser att hon inte är fysiskt mogen för det .

Min plan är att fortsätta den dagliga skötseln , lite longering , tömkörning, handhäst ,lösgaloppering och löshoppning. Sadel och träns på med jämna mellanrum , mig som klättrar upp och ner, hänger lite över , lägger ben över osv . Sen fram i maj/juni beroende på hur hon ser ut fysiskt så tänkte jag sitta in henne i alla gångarter och därefter vila över sommaren för att sen ridas in i augusti när hon faktiskt blir tre år .

För mig är det en vettig plan och sen får folk tycka vad dom vill känner jag och återigen så gör vi alla olika beroende på hästens förutsättningar så det här är inget som helst påhopp mot dom som börjar tidigare än vad jag gör .

Nu hoppas jag bara att jag kan komma igång ordentligt med träningar igen . Jag har inte hoppat riktigt på flera månader så jag känner mig lite ringrostig.

Jag skulle behöva ta tag i det på riktigt igen men jag tycker att det är lite svårt det där. Med Monia känner jag mig tvärtrygg. Hon ser oss för vad vi är och hon hjälper och stöttar på bästa sätt . Där känner jag aldrig att vi är i vägen eller en belastning något jag tyvärr känner i andra sammanhang när Lima dampar loss.

Uffe älskar jag också att rida för men lite nervöst är det allt att visa Lima vintertid . Han har bara haft oss sommartid tidigare och då är hon klockren . Men jag tror ändå att han har en klok syn på oss som ekipage.

Det är det där med veckotränare som jag inte riktigt finner våran plats . Maggan är fantastisk på alla sätt men det känns inte som att jag och Lima riktigt platsar i dom grupperna hon har. Dom tävlar på hög nivå och har väluppfostrade hästar , å där känns det jobbigt när Lima inte riktigt fungerar . Då känner jag bara att vi blir i vägen och stör när hon sätter igång 🙈

Samma för Maria , hon är en grymt bra tränare men det känns inte som att vi riktigt kommer in där heller tyvärr .

Det kan mycket väl vara i mitt huvud det här sitter också så ingen skuld till vare sig tränare eller andra ryttare , det är bara min egna känsla liksom . Sen har det såklart suttit i ekonomi och tid , det är ju därför jag jobbar extra nu för att kunna träna och vara med . Det är inte gratis direkt .

Nä nog babblat , arbetsdagen blir lång då vi har beordrad övertid till 20.00 ikväll 💪

Gillar

Kommentarer

mandastillnert
mandastillnert,

Så länge hon spurtar i växten är de väl onödigt att sitta på henne kan jag tycka iaf 😊 Speciellt om de visat sig att hennes syskon vart sena så hade jag nog precis som dig väntat in henne.

nouw.com/mandastillnert
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ja jag håller med , jag väntar hellre lite extra . Tack för input 💕
nouw.com/fia_jungdalen
evelinajosefines
evelinajosefines,

Hoppas du får fler timmar sömn snart 🥰

nouw.com/evelinajosefines
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tack , det hoppas jag med 💕
nouw.com/fia_jungdalen
westyarnhillside
westyarnhillside,

Att börja sitta in en 2-åring är illa om man frågar mig. Hästsverige har på tok för stor noja med att unghästarna ska "följa utbildningsskalan".....vi ser ju vad det mynnar ut i ofta.....de syns på testerna och sen står de till salu efter 2-3 år...."gick unghästchampionat men ej tävlad så mkt sedan dess"..........nej PRECIS.

Ja du och jag kan ju träna i samma grupp då....hahaha....Så kan våra leva rövare som de vill 😉 Jag känner också att det är lite motigt att börja fundera på tränare till Biggi nu......vi hade behövt ha privat hoppträning under första månaderna 😉

nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Men eller hur , tack för att jag får lite feedback på mina tankar. Det är lätt att gå lite vilse ibland när ”kunnigt” folk ligger på eller visar upp sina fina unghästar och allt dom kan . Nu är jag ändå relativt trygg i mitt hästägande och den filosofin jag har runt unghästar och hästar överlag . Vilda är förvisso min första egna bebis men jag har ju dels jobbat med unghästar som anställd beridare men även haft mycket in och tillridningshästar så jag känner mig trygg i att våga vänta . Men många är inte det och dom går efter ett skrivet papper istället och precis som du så anser jag att det är alldeles för tidigt .
nouw.com/fia_jungdalen
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ha ha jaaa en grupp för dårar 😅😂 då hade jag varit nöjd . Samma här , skulle behöva rida privat men det är ju så sablans dyrt 🤑
nouw.com/fia_jungdalen