Moniaträning

Igår var det äntligen dags för Moniaträning. En gång i månaden känns alldeles för lite , jag skulle önska en gång i veckan eller åtmindstonde 2 gånger i månaden . Hon har ett fenomenalt sätt att guida sina elever runt även om det ibland känns väldigt svårt så hittar hon ett sätt där man ändå alltid löser det till slut.

Monia är ju ingen "stryka medhårs tränare" där allt är fantastiskt och wow utan snarare tvärtom så vet hon exakt vad som är jättesvårt och det är det svåra och det mest grundläggande som hon nöter med oss. Hon plockar isär en helt som ekipage för att mot slutet pussla ihop en och det ger en rejäl aha-upplevelse . Hon har ett fantastiskt öga för varje ekipage och vet vilka hon kan pusha lite hårdare, vilka hon måste stötta lite extra och vilka hon kan experimentera lite med. Det är en otrolig förmån att få rida för Monia , hon är bara så bäst.

Gårdagens träning bestod mestadels av gymnastikhoppning och små kontrollhinder. Vi värmde upp på egen hand , en relativt kort framridning just för att övningarna i sig tröttade ut hästarna och var uppvärmande då vi började så lågt. När alla hade travat och galopperat fram sina hästar så började vi med travbom och ett lågt hinder. Hästarna skulle vara raka och mellan hand och skänkel.

Tanken var att spänna bågen såpass att hästen skulle ta ett litet skutt över travbommen och sen ett fyrsprång över det lilla hindret . För egen del försökte jag inte spänna bågen alls utan mitt uppdrag var att hålla henne i trav hela vägen. Lima brukar ju som bekant inte vilja travhoppa utan hon brukar sätta full spätta över bara. Men vi lyckades travhoppa dom allra flesta gångerna även om jag hade lite svårt att bestämma mig om jag skulle stå eller sitta mot.

Därefter hoppade vi en studsserie med räcke och sen 6 språng ner till nästa lilla hinder. Studsen gjorde Lima klockrent sen kommer mitt kontrollbehov in och jag vill få tillbaka henne lite istället för att hon accelererar och bara springer. Problemet är här med mig att jag inte får ihop alla kroppsdelar när hon skjuter iväg utan min hand far upp och då blir det 5 1/2 språng . Så efter andra vändan så bad Monia mig att bara åka med henne , låta henne lösa det själv liksom. Så jag försökte få fatt i halsremmen för att hålla handen stilla och nere så att jag inte skulle störa henne. Det går ju lite fort men hon löser det faktiskt bättre utan mig som ska lägga sig i 🙈

Därefter sattes allt ihop till en bana med studsen och räcket - 2 studs på volt - 2 oxrar på båge - 2 studs på nästa volt . På slutet la vi till 2 oxrar och 1 räcke till som som vi skulle vända ganska kort runt.

På första oxern efter första studsen på volt så slog Lima rejält bakut varenda gång jag vände upp mot den. Sen gör hon sina berömda karatesparkar precis innan hon grisnitar så man håller på att flyga över hindret , därav tar jag ner henne till trav som ni ser på filmen för att inte "låsa" henne i det läget.

Sista sprången fick bli studsen och oxern i galopp där jag bara flyter med henne och då har vi kommit över tröskeln och hon bjuder fint. Så överlag var jag nöjd med träningen , svårt att begära så mycket av sig själv med 40 graders feber 🙈

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Så viktigt med bra tränare! 🍀
nouw.com/mariellefriman