Middagstips

Igår lagade jag ihop en supergod köttgryta med jasminris och lite grönsaker. Mycket uppskattad av både oliver och Thomas .
Jag använde grytbitar av griskött men man kan även använda kyckling eller vilt/ nötkött det är efter tycke och smak eller om man vill variera.
Enkel och snabb att göra.
Ingredienser:
Ca 500 g gris/kyckling/nöt/vilt kött i bitar.1/2 gul lök1/2 röd lök1 röd paprikaSalt /peppar3 msk vetemjöl2 tsk curry3 msk vatten2 dl grädde2.5 dl mjölk1.5 dl ananas spad från burken1-2 msk kalvfond1-2 msk soja400g ananasringar
Jasminris alt potatis
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar , hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått fin färg.
Strimla paprika och hacka löken.
Salta köttet och tillsätt lök och paprika.Pudra över mjöl och curry och späd sen med vatten, grädde, mjölk och ananasspadet.
Blanda i soja och kalvfonden . Smaka av och tillsätt ev mer salt/peppar. Låt puttra i ca 20-30 minuter.
Koka ris/potatis under tiden.
Skär ananasringarna i bitar och lägg i grytan strax innan servering.
Vill man ha grytan lite kryddigare kan man ha i mer curry eller tillsätta chilipulver eller sweet chilisås .






Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229