Men snälla nån

En del människor som man ibland trillar in på , typ blogg, instagram eller liknande vill man bara ruska om och skrika " vem tror du att du är". 
Jag brukar inte vara elak och jag är en sån person som verkligen gillar folk som har bra självförtroende och som tror på sig själv. Men sen finns det dom som har noll jävla självinsikt, dom som har en sån jävla attityd att man som sagt bara vill ruska om dom , hårt.
Nej , bara för att man kollar på nåns bilder/blogg så betyder inte det att man är avundssjuk på dennes liv eller tycker att den är sååå jävla snygg. Finns många jag följer på IG eller läser deras blogg fast jag tycker personen ser ut som skit och lever ett tragiskt liv som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt mot. Finns många jag tycker riktigt synd om dessutom men man fascineras ändå av dom och deras liv, vilka vägar dom väljer och hur dom fungerar som människor.
En del blir man provocerad av just pga deras attityd eller sätt att uttrycka sig och konstigt nog så måste man fortsätta kolla. Många gånger ger såna människor mig en stor knuff i rätt riktning och en påminnelse om hur jag aldrig någonsin ska bli. 
När man kollar kommentarer på sociala medier , framförallt dom lite större bloggarna , så får dom mycket konstiga kommentarer, rent elaka. Många synar man fort att det ligger avundssjuka bakom medans väldigt många är lite som jag beskrev nyss, fascinerad över tex bloggarens attityd och inte det minsta avundssjuk. Jag personligen skulle aldrig posta en elak kommentar eller skriva något kränkande till nån annan medvetet för att såra, jag kan tänka och tycka mycket om det som skrivs eller sägs och jag håller inte med men jag har inget behov av att trycka upp det i ansiktet på skribenten .
Ibland skulle man dock bra gärna vilja , lite som med folk man möter i riktiga livet oxå . Men jag har lärt mig med åren att bita ihop om mycket. Insett att det är inte mitt problem. Klart jag har åsikter, det har väl alla och vi tycker inte lika eller har samma syn på saker och ting. Ibland liksom bara trillar orden ur mun på en vad man tycker om saker och ting men jag vet samtidigt att jag kan stå för dom orden även om jag ibland ångrat saker jag sagt.
Men för att återgå lite till ämnet så tror dom flesta att allt handlar om att man är avundssjuk, att det är därför man ibland säger en elak kommentar eller uttrycker sin åsikt på ett klumpigt sätt. Varför ska det alltid handla om att man är avundssjuk? 
Du kan vara en duktig ryttare stilmässigt, grattis i så fall men om hästen/hästarna du rider går sönder gång på gång eller utvecklas åt det sämre hållet så har i alla fall inte jag ett dugg att vara avundssjuk på. Har man inte sunt förnuft eller kunskapen om det övriga så är det i min värld slitsamma hur snygg och korrekt sits man än har eller hur högt du får din häst att hoppa. Den ska hålla oxå.
Bara för att du har en snygg kropp så behöver inte det innebära att du har en smart hjärna. Klart man vill ha en snygg, vältränad kropp men inte på bekostnad av intellekt eller om man har en ful insida. Jag är inte ett dugg avundssjuk på dom som har vältränade kroppar så länge dom har en pissig attityd .
Sen finns det dom som tränar halvt ihjäl sig men som aldrig kommer få en snygg kropp för det men som verkligen tror att alla vill se ut som dom och försöker trycka ner andra med både text och bilder. Pinsamt säger jag och inget att vara det minsta avis på.
Dom som gladeligen flashar med alla pengar dom har, dyra saker och som trycker lite extra på att det är fattigt att handla på lågpriskedjor. Klart man vill ha fina och framförallt bra saker men hur mår dom människorna egentligen ? Är man erkligen lycklig bara för att man kan flasha med en dyr bil , senaste grejerna på marknaden? Oftast lever dessa personer ett väldigt ensamt och ytligt liv och det är jag inte det minsta avis på.
Många vill gärna klanka ner på yngre som skaffar barn. Man förstör sitt liv, sin kropp osv osv samma här, dessa människor är oftast oxå väldigt ytliga och ensamma. Såna som inte klarar av att dela sig själv med nån tillräckligt länge att dom kan skaffa barn eller som helt enkelt inte kan älska nåt annat än sig själv. Att det sen finns dom som inte vill ha barn det köper jag, det kan finnas många anledningar till det men just dom som alltid måste prata eller skriva nedlåtande om dom som väljer att skaffa barn tidigt, dom människorna är jag inte heller ett dugg avis på. 
Folk som klankar ner på andras intressen. Vare sig det handlar om ridning, styrketräning, schack eller vad det nu än må vara , det är väl skitbra att folk har ett intresse. Folk som måste klanka ner och uttala sig om att det minsann inte är ett riktigt intresse, berätta gärna för mig vad ett riktigt intresse är. Jag är inte ett dugg avis på folk som inte kan se annat än det som majoriteten utövar som ett intresse. Inskränkta tråkiga jävlar som inte tänker längre än näsan räcker. 
Det är väldigt väldigt få personer jag är avundssjuk på, jag ser ingen anledning till att vara det. Klart att det finns mycket saker jag skulle vilja ha, saker jag skulle vilja förändra i mitt utseende och saker jag skulle vilja göra som jag kanske aldrig kommer kunna göra, men jag unnar folk det, jag blir glad för dom som kan förverkliga sina drömmar. Många som har det jag vill ha , dom inspireras jag av istället och det ger mig en kick och ett hopp om att jag kan oxå, bara jag verkligen vill. Men avundssjuk så att jag blir bitter, Näe den kostymen klär ingen människa i. Mitt liv kanske inte passar dig och du kanske aldrig skulle vilja byta det du har mot det jag har , men vad är det då som får vissa att tro att jag skulle vilja byta bort mitt liv och det jag har mot deras? 
Just nu förstår jag att inte många är speciellt avundssjuk på mitt liv om man ser till mitt mående men samtidigt så har jag det ju jättebra. Jag har två hästar utanför dörren som är mina och som jag älskar, jag har två hundar som är som mina barn. Jag har min gamla katt som följt mig i 15 år. Jag äger ett sjukt fint hus ute på den ö där jag är uppväxt och helst vill bo. Jag bor lite avsides med en gudomligt fin natur runtomkring mig men ändå har jag inte mer än 15 minuters biltid till allt vad shopping stavas till. Jag har helt underbara vänner i olika åldrar som finns där i vått och torrt, jag har väldigt många kompisar som även dom finns där. Jag har en stor båt som ligger mindre än 10 minuter ifrån mig , skotrar, fyrhjulingar och vuxenleksaker i allmänt . Jag delar mitt liv med en människa som älskar mig mer än vad jag nånsin hoppats på och jag älskar honom minst lika mycket tillbaka. Jag har äran att vara mamma till världens finaste son och dessutom har jag lyckan att inom kort få bli mamma till ännu ett barn. Vi gör otroligt mycket saker tillsammans i form av både utlandsresor, fjällresor, middagar med vänner, mysiga hemmakvällar osv osv osv . Jag har en underbar familj på både min egna sida och på Thomas sida även fast min saknar några viktiga medlemmar. Jag är förutom just nu då , en frisk människa som har möjligheten att kunna träna mig till en kropp jag vill ha. Jag lever helt enkelt ett väldigt väldigt väldigt bra liv och jag är oerhört tacksam för det jag har. Jag behöver inte vara avundssjuk på andra, jag behöver inte vara bitter. Framförallt så är jag den jag är och tänker vare sig slicka röv eller försöka göra mig till nåt jag inte är bara för att det ska passa andra eller för att jag ska få mer ytliga vänner. 
Jag tycker helt ärligt synd om människor som inte kan se till vad dom har och vara glad för det. Jag tycker synd om människor som är så bitter på sitt egna liv att dom måste trycka ner andra människor för att få känna sig lite bättre för en stund. Om det får folk att må lite bättre bara för att dom tror att jag är avundssjuk på deras liv så varsegod. Om det får folk att må lite bättre när dom ger en taskig kommentar så be My guest, mig rör det inte i ryggen för jag vet så väl vart jag står däremot du som känner behovet av att skriva elaka saker , dig tycker jag synd om. 
Olika åsikter som framförs på ett vettigt sätt , sånt köper jag. Kritik som även det framförs på bra grunder sånt köper jag oxå men rent dryga eller dumma kommentarer...... Rätt ner i lådan där katten skiter. 
Är man inte nöjd med sitt liv, gör nånting åt det då istället för att kasta skit på andra. Se livet lite mer från den ljusa sidan, det som inte dödar det härdar. 
Kram på er och ha en förjävla bra dag nu .

Gillar

Kommentarer