Men skjut mä

Godmorgon!!

Kvällen övergick till natt och klockan var 01.45 när jag slutligen fick lämna akuten efter att ha träffat diverse läkare och sköterskor. Den första läkaren var väldigt ung och han sa själv att han var oerfaren vilket inte var vad jag hoppats på , å andra sidan så var han väldigt hängiven och ville verkligen hjälpa mig så det ska han ha all cred för.

Efter fyra timmars väntan så fick jag alltså träffa läkare nummer ett som inte riktigt visste vad han skulle göra så han konsulterade läkare nummer två som direkt misstänkte karpaltunnel men som efter lite undersökning och mer frågor kliade sig lika mycket i huvudet som läkare nummer 1. Jag hade vissa symptom på karpaltunnel men sen var det andra symptom som avvek från det och han funderade på diskbråck i nacken då inflammationen härstammade därifrån och den stelhet han tyckte jag hade.

Läkare nummer tre konsulterades och han var mer inne på karpaltunnel men ville att det skulle tas en del prover innan dom kunde medicinera mig för natten . Efter hundra om och men så kom en sköterska som otroligt skickligt lyckades pricka rätt på första försöket och jag var dessutom generös med blod. Det brukar jag normalt sett inte vara då jag dels har underliggande ådror som rullar och väldigt sköra kärl som gärna spricker.

Men hon fick det hon behövde och sen fick jag vänta en timme till på svar. Mitt låga hb och värden för röda och vita blodkroppar bekymrade dom trots att jag berättat om min blodsjukdom som också finns svart på vitt i journalen , så njaaaae han vågade inte ge mig så mycket annat än två värktabletter för det andra behövdes konsulteras med en specialist och den var inte på plats förrän idag .

Stor suck på den 🤦‍♀️ så jag höll halvt på att bryta ihop över obefintlig sömn, många timmars väntan och frossa och så ett svar där jag inte fick någon hjälp . Så när jag väl kom hem , kom i säng vid 02.30 så tänkte jag i mitt stilla sinne att jag skulle få sova till 5 när klockan ringer. Det fick jag inte, 04.10 vaknade jag av samma jävla helvetessmärta som vanligt .

Jag tog mig till verkstaden med bilen iaf och fick skjuts till jobbet . Det här kommer bli en jääävligt lång dag känner jag . Men läkaren ringde upp mig iaf och dom har skickat en akut remiss till klinisk fysiologi, röntgen och ny läkarträff för att testa kortison i handleden. Han satte även in en nervmedicin som ska trappas upp så jag har lite hopp om framtiden ändå .

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,

Tror tyvärr också på diskbråck i nacken.....:-( Om det är Gabapentin du får så tänk på att man blir deprimerad av den inledningsvis.....det brukar ta 1-2 v innan det går över. Har du tillgång till Tens (ström) så hjälper det lite mot nervsmärta och såklart värme. En Tens finns annars billigt på nätet, typ 150-200:-

nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Så länge jag slipper operation och att det går att få ordning på så får det vara vad som helst 😅 Ja det är gabapentin han skrivit ut och han nämnde även det där vilket fick mig lite nervös 😬 J som jag bor med har en tens så jag kan säkert låna den 😊
nouw.com/fia_jungdalen