Måndagens terränghoppning

I måndags var vi några stycken som bestämt träff ute på Timrås terrängbana för att hoppa lite . Jag har inte hoppat på en terrängbana på säkert 10-15 år och Lima har aldrig hoppat annat än någon enstaka stock nere vid stranden.

Jag var väldigt förväntansfull över hur hon skulle reagera och hur hon skulle ta sig an den här uppgiften. Inte bara tre nya hästar utan nytt ställe och dessutom tråkigt väder med lite sämre sikt.

Vi började med att skritta och jogga fram hästarna. Lima var väldigt väldigt spänd och hade jättesvårt att koppla av men hon skötte sig fint tycker jag. Dom andra ville inte galoppera innan vi hoppade utan dom valde direkt att gå på hindrena men jag kände att Lima måste få galoppera lite innan vi ger oss in på att hoppa så jag tig en sväng själv på henne där hon bara fick rulla på i en lagom galopp.

Därefter vände vi in på första sträckan med hinder. Där är det lite lägre hinder som mestadels består av stockar och sen avslutas det med ett däckhinder. Lima hoppade allt enkelt förutom däcken där hon tittade mer på människorna bredvid än på hindret 🙈

Efter två varv på lilla rundan så gick vi över till nästa etapp där det är lite högre hinder och lite mer tittiga hinder , huset och borstarna tex.

Lima hoppade alla hinder , några med lite tvekan men bara jag la om skänkeln så hoppade hon fint. Överlag var hon superpositiv och det kändes att hon tyckte att det här var roligt. Det tyckte jag med 😀

Vi körde två varv här med sen kände jag att det räckte för oss. Jättenöjd med prinsessan på ärten

Source error

Gillar