Måndag och ny vecka

Morrn morrn

Hur har ni det ? Jag hoppas ni har lika fantastiskt väder som jag har . Man blir ju så extra glad av att solen skiner, 20 grader varmt innan klockan 07 och hästarna som går utan täcken och njuter. Iris tycker nog att det är i varmaste laget dock, hon har så mycket päls kvar fortfarande. Jag har funderat på att raka henne faktiskt för jag märker att hon har det tungt i värmen och att det kliar en hel del.

Innan någon kommer med pekpinnar att man aldrig ska klippa hästen efter ett visst datum så kan jag meddela att det är en myt, en seglivad jävel. Där jag jobbat tidigare har vi klippt hästarna sommar som vinter, vår som höst och det har aldrig någonsin varit fel på vare sig brunstcykler eller ful päls. Däremot så är ju många hästar betydligt känsligare vid den värsta fällperioden och öm i skinnet så man bör undvika att klippa dom precis då.

Nåja vi får se om värmen håller i sig några dagar till så får hon rakas tror jag.

Eftersom Lima tappat en sko så vill jag inte rida på henne men jag vill helst inte att hon ska vila heller så jag tänkte tömköra henne i padocken . Förhoppningsvis så sköter hon sig mycket bättre än sist. Iris får en vilodag idag och det gör absolut ingenting eftersom hon rids ganska mycket nu övriga dagar.

Jag ska på ett möte idag och sen är det första agilityträningen med Elton :) det ska bli riktigt roligt.

Hoppas ni får en toppenhärlig måndag .

Gillar