Måndag

Godmorgon!

Eller ja , det hade kunnat vara en god morgon om det inte vore för att det är totalt kaos i hela världen över ett förkylningsvirus som orsakar i princip samma som dom tidigare ”coronavirusen ” fast då hette dom sars och fågelinfluensan. Hela världen stänger ner och högst gapar dom som är rika och friska och som inte har några problem alls att överleva det här och som när skitstormen är över kommer kunna leva precis som vanligt igen .

Annat är det med alla oss ”dödliga” som inte kommer ha råd att vara hemma i flera veckor , oss vars arbetsgivare kanske inte kommer klara av det här ekonomiskt , oss som inte har råd eller möjlighet att hamstra medecin och matvaror.

Det är helt galet hur media tillåts spä på all denna hysteri som skapar fullständig panik hos folk som just nu inte kan tänka rationellt. Igår slogs det folk över ett paket mjöl i butiken . För mig är det helt jäkla galet och jag förstår verkligen inte hysterin hos dom som mest troligt inte kommer drabbas överhuvudtaget. Det är dom äldre och dom som är sjuka vi ska värna om och ta till försiktighetsåtgärder kring , det är också dom som drabbas hårdast när det inte finns det dom behöver från affär och apotek för att folk har hamstrat ifall om att.

Folk går fullständigt bananas och ringer 1177 för minsta lilla symptom på förkylning, dom barrikaderar akutmottagningarna för att dom blivit lite snorig och dom tar så mycket tid och energi från dom som verkligen behöver vården . Folk blir paranoida och skapar sig själv ett större problem än vad det här är.

Sluta hamstra , sluta sprid panik och använt sunt jävla förnuft återigen.

Mitt bekymmer rör inte huruvida jag ska få Corona eller inte , mitt största bekymmer just nu är min bil . Jag lämnade ju in den igår på verkstaden och så började dom med den i morse. Jag bad dom sätta på sensorerna till bromsarna också för dom glömdes bort i somras när jag gjorde bromsbyte. Det var här jag nu fick en rejäl huvudvärk. Dom undrade vem i helvete som bytt bromsar på min bil 🙈

Där man kopplar in sensorerna så var allt bortslitet och avklippta , bromsbeläggen satt bak och fram och helt felmonterade vilket gjort att jag bara haft broms på en sida av skivorna 🙈 jag skulle skatta mig jävligt lycklig att jag inte hade kört åt helvete med det här. Oooops.

Blev lite kallsvettig när dom sa det för jag kör ju både hästtransport och framförallt mitt barn i bilen . Så jag tackar mina änglar där uppe för hjälpen , dom får jobba hårt minst sagt. Så nu måste alla belägg bytas igen och har jag otur så går det inte att reparera det som ska till sensorerna. Stor suck. Där fick jag för att jag försökte komma billigt undan , nu blir det dubbelt så dyrt och dessutom hade jag kunnat dött på kuppen 🙈 jag har lärt mig läxan nu, alltid lämna in till certifierad verkstad och inget annat.

Så mitt humör är lite lätt svajande kan man väl säga , det blir till att skrapa ihop ännu mera pengar för nu räcker inte 10.000 längre :/ huvudsaken det blir bra bara.

Gårdagen var bättre än starten på den här morgonen iaf . Jag fixade åt hästarna och städade ur min kära bil. Insåg att jag måste nog bli lite bättre på att hålla den ren invändigt än vad jag har varit hittills 🙈 bara att lyfta på barnstolen innebar en sanitär olägenhet 😂 men nu är den fin , får göra det än mer grundligt när det inte är minusgrader och spöregn .

Skulle köra den genom tvätten också men då var den ur funktion så då fick det vara. Lämnade in bilen och for sen med T och wille hem . Stannade till för att handla lite också och bestämde oss för att göra räkmackor till middag 😍

Så jäkla gott. Avslutade med farmenfinalen och dom två sista avsnitten på chernobyl. Sevärd och tänkvärd.

Mammavecka stundar så efter jobbet ska jag hämta Wille , måste handla lite nödvändiga bassaker inför veckan och sen ska Lima och Dixie longeras inspända. Vilda får vara förutom lite borstning.

Hög tid för mig att återgå till att jobba . Sköt om er

Gillar

Kommentarer

Carrolainen
Carrolainen,
Jag skulle åka till verkstaden imorse med min bil då min tuta plötsligt slutat fungera. När jag backar ut från uppfarten glider bilen av pga svinhalt?! Rätt in i nån jävla pelare. Så RIP lacken och höger sidospegel. Dom på verkstaden undrade vad som egentligen som skulle behöva åtgärdas.... jag svarade: typ allt, det är ju en bmw 🤪😷😷😷 hatar dessa jävla bilar!!!
nouw.com/carrolainen
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Åååh nej 😩 vilken jäkla otur . Ha ha ja dom är inte billig att laga direkt :/ men jag älskar min bil och ska egentligen inte klaga på den alls då den uppenbarligen hållt sig på vägen trots bara halv bromsförmåga 🙈 och staget som är ursprungfelet till att den ska lagas har varit trasigt i tre år 🙈
nouw.com/fia_jungdalen
Carrolainen
Carrolainen,
Älskar egentligen min bil också, men de senaste månaderna har varit förjävliga.... hoppas de blir en billigare historia för oss båda än vi tänkt när allt är klart, och att vi faktiskt fortfarande lever 😂🥰
nouw.com/carrolainen
mandastillnert
mandastillnert,
Mest orolig för om min pappa blir drabbad då han är hjärtsjuk och tillhör riskgruppen .. Vill inte ens tänka tanken ..
nouw.com/mandastillnert