Löshoppningssöndag

Lima, Dixie

Löshoppning är svinkul tycker jag , roligt att se sina hästar hur dom tar sig an hinder när dom är helt i frihet utan utrustning och ryttare. För Lima har det varit otroligt nyttigt att träna självförtroende på och för Dixie kommer det vara nyttigt att få lära sig att backa av.

Först ut var Lima , jag hade byggt en markbom - 3 meter till låg sockerbit- 7 meter till lågt räcke och 7.30 till oxer. Hon fick trava och galoppera över allting ett par varv när det låg nerlagt innan jag satte upp ett och ett till 50 cm så hon var bra uppvärmd. 70-90-1m-1.10-1.15 var helt klockrent höjde upp till 1.20 vilket visade sig vara 1.25 och där stannade hon första gången .

Lät henne komma in igen med bara en lätt smackning och hej vad hon hoppade fint trots ett litet pet på frambommen. Tog om igen och hon seglade lätt över. En stor skillnad mot sist hon löshoppade , aldrig sett henne hoppa så här lätt förut ⭐️

Sen var det Dixies tur. Hon ville inte alls som mig från början , travade några steg stannade och vände iväg i rallyfart, stannade och rev sen hela jävla inhägnaden . När hon väl fattat vitsen så drog hon i full fart några varv över dom liggande bommarna. Allt bara flög. Satte sen upp ett efter ett och nu började hon lyfta lite mer på benen men ibland plöjde hon bara rätt igenom ändå.

När oxern låg på 70 cm så fick hon hoppa det fyra gånger för att liksom komma till ro mer och bli lite trött. Höjde sen till 80-90-1m-1.10 och avslutade på 1.15.

Äntligen så började hon backa av och galoppera genom hela kroppen och även då få rena språng . För hon hoppar otroligt lätt med kvicka framben , gäller som sagt bara att få henne lite mera cool, vilket jag helt klart tyckte att hon blev även om det fortfarande går för fort.

Gillar