Lördagens ridning

Lördagen bjöd på ljuvligt aprilväder med plusgrader och sol . Dixie var först ut och jag har tänkt jobba henne mycket från marken nu en period och eftersom jag har svårt att springa så är longering det jag gör då. Skulle gärna tömköra men måste bli starkare i mitt ben först , i skritt kan jag dock tömköra och det ska jag börja med. Men i lördags longerade jag dixie i stora padocken.

Hon jobbade avslappnat och jag hade chambonen helt lös först , när hon sen börjar bli lite trött och blir springig så behöver hon lite mer stöttning och då spänner jag chambonen så hon blir lite utåtställd och kan ta lite stöd och får på så vis lite hjälp med balansen och bromsen. Mitt mål är att hon alltid ska kunna jobbas i egen balans men vi är inte där ännu men det blir bättre och bättre.

Mycket övergångar och ökning minskning av volten jobbar jag med och så hela tiden att jag vill att hon ska jobba avslappnat.

Sen var det Vildhjärtas och Trindas tur. Barnen fick sanera trinda först och sen hoppa upp barbacka medans jag sanerade vilda som duktigt stod uppbunden.

Vi gick sen bort till rundbanan och den här gången var jag smart och tog longerlinan på vilda ifall hon skulle flyga i luften. Vi gick ett varv på rundbanan och vilda skötte sig alldeles perfekt, precis som snälla Trinda som bar runt på pojkarna.

Gick in i padocken en stund och släppte ut vilda på linan samtidigt som oliver fick på en stor volt runt oss, på så vis fick vilda träna på att bli longerad fast bara genom att följa Trinda. Som med allt annat så tog hon det med ro och gick snällt runt.

Hon fick gå några varv åt båda hållen och sen promenerade vi hem igen med en nöjd liten tjej.

Sen var det Limas tur , nu hade det börjat skymma lite så det var skönt med en jacka och Limas rygg. Jag red barbacka bort till stora padocken för att rida lite program. Uppenbarligen så gillar jag att göra det barbacka 🙈

Värmde upp med att skritta vägarna till b2:an , volt där det ska vara volt osv , där det ska vara övergångar så fick hon öka skritten bara. Gjorde sen samma i trav och slutligen med galoppinslag innan jag körde programmet så seriöst det gick med stora vattenpölar och inga bokstäver att referera till.

Men känslan var bra och hon verkar tycka det är roligt, lite för roligt för Jon har svårt i den korta skritten , då väntar hon hela tiden på signal att göra något och blir lite spänd. Vi har en del att finslipa på såklart men det känns ändå helt okej. Hon var väldigt fin framförallt.

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Vilken underbar Dag! Och den lilla skäcken är ju bara för söt!!
nouw.com/brieditiseventing