Lördagens pass- gymnastikhoppning

Lördagens pass bestod sv gymnastikhoppning och förra veckans övning. Jag försökte hålla framridningen ganska kort eftersom övningen i sig ger mycket uppvärmning och mjölksyra.

Mycket skritt som vanligt där jag flyttar henne för skänklarna och kollar av gas och broms. Red serpentiner mellan alla hindrena och varvade med att flytta enbart för ytterhjälperna och att runda runt innerskänkel och innertygel. Jobbade sen på lika i traven och tog ett varv i galopp i båda sidorna.

Började sen hoppa igenom serien och byggde upp eftersom samt höjde. Vi avslutade med sista hindret på 1 m.

Lima tyckte att det här var skitjobbigt och blev bitvis skitsur på mig. Våran padock är väldigt kort så svängen in mot första bommen blir väldigt väldigt kort, på gott och ont. Det som är bea med det är att hästen verkligen måste sätta sig på bakdelen när den vänder ( till Limas förskräckelse) och nackdelen är att man inte riktigt får det där flytet man vill ha in i serien med en bra galopp. Den blir ju väldigt kort in nu. Men men , man får ta vad man har och göra det bästa av det.

Jag tycker att hon gjorde det bra idag . Det som stör mig är hennes framben , hon breddar dom eller svänger med dom istället för att bara dra upp dom. En annan sak som jag ser tydligt på filmen när hindrena blev lite högre är mitt överliv. Jag slänger det lite framåt och åt sidan vilket såklart påverkar Limas språngkurva negativt. Det där måste jag sluta med pronto.

Lite stum i munnen under hoppningen och stark överlag. Tyckte inte att jag fick den där gummibollskänslan jag så gärna eftersträvar.

Vi ska fortsätta jobba med många såna här typer av övningar. Styrka, teknik och eget tänk för hästen samt bra träning för mig där jag måste fokusera på min sits. Hoppning är verkligen färskvara .

  • Lima

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Alltså allvarligt. Hon ser inte ren ut. Har du gjort en ordentlig hälteutredning på klinik?
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Hon är hältutredd på klinik två gånger samt kollad från öra till hov på två olika kliniker varav den ena är specialiserad på hältor. Finns inget fysiskt fel på henne mer än ett överbett som hålls i schack av tandspecialist två gånger per år. Hon är dessutom kollad av min veterinär här hemma noga med böjprov och övrig hälsokoll vilket jag för övrigt gör två gånger om år på henne i vanliga fall. Hon kollas igenom av en väldigt duktig equiterapeut flera gånger per år , senast igår. Han hittade lite spänningar som lossades på men mer än så fanns det inte. Jag är som person väldigt nojig med mina hästar , i synnerhet Lima . Hon skulle aldrig hoppa ett enda hinder om hon var oren det kan jag lova dig iaf , så väl känner jag min häst . Hon är ingen häst du får till att göra saker om hon har ont. Hon reagerar för allt, precis allt. Igår passade inte longergjorden damen tex och hon gick inte många steg utan att protestera, när jag tog av gjorden gick hon helt obehindrat. Så oren är hon inte .
nouw.com/fia_jungdalen