Lite gott och blandat

Onsdag , helt galet att den redan är över och snart är det helg igen. Gör mig ingenting eftersom jag håller på att längta ihjäl mig till nästa vecka då det är dags för Ramsele och Monialäger, helt klart årets höjdpunkt. Hästar från morgon till kväll, underbara människor och gemenskap och såklart tre dagar av hård träning. Grymt 👌💪

Idag tog jag det himla lugnt hela förmiddagen , njöt en stund av solen och bara lallade på. Fram mot eftermiddagen mockade jag hage och tog in hästarna så att dom skulle få bila lite från värmen och bromsarna. Ni som följer mig på Instagram har ju redan sett filmsnuttar på mina trötta flickor . Här verkar det inte gå att ladda upp korta filmer längre 👎

Jag provar å ser om det funkar

Tyvärr vart jag ju tvungen att störa dom till slut eftersom Lima behövde duscha bort all sand och lera hon rullat i och medans hon torkade så longerade jag Dixie. Hon såg lite stel ut första travvarven men sen rörde hon sig fint . Det var dock en väldigt lugn tjej idag och det lär kännas rätt skapligt i hennes kropp efter gårdagen.

Bra att hon då fick jogga runt i trav och galopp på linan och kunna stretcha ut kroppen lite . Hon såg väldigt nöjd ut. Sen vart det bråttom att koppla på transport och fixa Lima. Eftersom det bara var en pay and ride så behövdes inga knoppar eller annat Fancy så det gick ganska fort .

Det var väldigt lugn och skön stämning där i Matfors och en stor bana att rida fram på vilket passade oss helt perfekt. Lima kändes överlag avslappnad men nog hade hon lite träningsvärk hon med men fördelen med att ha henne urladdad är ju att hon är coolare i skallen.

Jag blir ju alltid spänd själv nu för tiden när jag går in på banan och det smittar ju över på Lima men överlag så var det bra. Vi fick många sjuor och jättebra feedback från My Jeppson som var domare. Det som är mitt stora problem det är ju skritten där hon blir väldigt spänd och så är det hennes lite markbundna gångarter men det är ju svårt att jobba bort. Sen finns det naturligtvis jättemycket att förbättra men jag är nöjd med dagens ritt som inbringade 63%

Hästarna har nu fått mat å kommit ut igen och jag har fått i mig lite kvällsfika å duschat så nu är det sängdags så man orkar jobba imorgon .

Gillar

Kommentarer

mandastillnert
mandastillnert,
My verkar vara en väldigt kunnig människa på de här med dressyr 😉 Läser en hel del hon skriver i forum!
nouw.com/mandastillnert
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Hon är suverän , jag hoppas kunna börja träna lite för henne nu när jag bor närmre där hon håller till. Väldigt sund hästhållning och som du skriver-kunnig.
nouw.com/fia_jungdalen
mandastillnert
mandastillnert,
Ja hon skriver väldigt pedagogiskt och lätt förståerligt, sånt gillas (y)
nouw.com/mandastillnert
linneasdressyr,
Jag har sett vad du har skrivit om och till Josefine Freed på instagram/Facebook och jag kan bara säga att jag slutar läsa din blogg nu. Att som vuxen människa hålla på med mobbing på det sättet är inget annat än skamligt och jag hoppas att fler av dina läsare/följare ser det du håller på med och väljer att ta avstånd.
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Det är helt frivilligt att läsa här och precis som jag skrev till Josefine också så har jag inga problem med att stå för det jag skrev och näe det jag skrev kan jag verkligen inte se som mobbing. Däremot att bete sig som hon gör och framförallt gjort under många år både bakom ryggen och till personer, det är för mig både mobbing och fruktansvärt elakt. Jag tror att jag har väldigt många som kan hålla med mig om det men dom lär knappast vilja bli uthängda . Jag skrev aldrig att J red dåligt för det gör hon inte, hon är en väldigt duktig ryttare och har gjort ett jättejobb med sin häst, jag kommenterade på en annan kommentar att jag tycker hon rider sämre sen hon började med art2ride, men inte att hon red dåligt. Tycker du att det är mobbing från min sida så tror jag du skulle få tänka om om du såg vad J skrivit om andra och sagt om andra. Hycklare ger jag inte mycket för , inte folk som inte kan stå för vad dom tycker heller.
nouw.com/fia_jungdalen
M
,
Om jag var du så skulle jag anmäla henne för förtal och kränkning för det är så tydligt att hon la ut det där inlägget i syfte att skada dig och få dig att se dålig ut inför andra. Visst det kanske inte är det sjystaste att kommentera någon som inte kan försvara sig men jag tycker inte att du skrev något elakt och jag tycker allt fick alldeles för stora proportioner . Hon om någon är ju den som mobbar folk och kan vara fruktansvärt elak men som aldrig skulle stå för det. Har delat stall med den människan och henbes sätt och att behandla sina stallkamrater är vidrigt. Hon fick mig att vilja sluta med hästar och en annan tjej i samma stall mobbade hon ännu mer Med sina härskartekniker . Nä hon fick smaka lite på sin egna medicin tycker jag och jag tycker inte du skrev något elakt, dessutom står du ju för det. Jag kommer inte sluta läsa din blogg och jag tycker du är grym. En anmälan tycker jag som sagt att du borde göra för att hänga ut någon så som hon gjort är vidrigt och det borde hon få stå för.
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tack för ditt stöd ❤️ Ni är några som hört av sig och flera som delat stall med henne med samma uppfattning , trist. Än värre att hon då utger sig för att vara så rätt och riktig . Man kan ju undra vem som mår dåligt egentligen 🙈 Jo jag ska nog göra en anmälan .
nouw.com/fia_jungdalen
Elin
,
Be den här människan att läsa på lite om förtal och om den nya gdpr lagen , tycker som föregående att du borde anmäla henne då det är tydligt att hon vill få dig att se dålig ut. Man kan ju fråga sig varför hon bara hänger ut dig och inte dom andra som skrev . Nä syns tydligt vad hon är ute efter. Anmäl!!
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
tack för stöd ❤️ Ja jag ska nog göra en anmälan idag , även om den läggs ner så finns det sparat ifall hon gör det fler gånger mot andra
nouw.com/fia_jungdalen
A
,
Kan oxå skriva under på att den människan är fruktansvärt elak och har skrivit så mycket svinigt om både mig och andra. Hon är en riktig mobbare och översittare . Förstår inte varför hon hänger ut dig och inte alla , men så klart det är ju så hon fungerar. starta ett drev mot en person är betydligt jävligare än att skriva det du gjorde, säger som andra- anmäl henne . Jag kommer anmäla hennes inlägg på Instagram .
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tack för ditt stöd ❤️ ja ni är ett gäng som hört av er och jag vet att hon haft en anings problem med att tygla humöret förut mot både häst och människor så jag är inte förvånad. Men eller hur, helt galet vilken dubbelmoral människan har 🙈 tack ❤️
nouw.com/fia_jungdalen