Johannaträning söndag 23/6

Med åska och regn som hotade en bit bort var vi ett glatt gäng som red fram våra hästar på färstas stora utebana. Till min väldigt stora besvikelse så var underlaget långt ifrån önskvärt. Det var pålagt nytt material men väldigt tungt , djupt och knöligt. Jag må anses gnällig men när det kommer till underlag så är jag rätt noga och det är ju för jag är rädd om min häst och inte för att jag vill gnälla .

Jag muttrade lite över det kassa underlaget och försökte hålla mig ifrån där det var som värst. Lima kändes ändå helt okej och jobbade avslappnat. Hon gillar sitt nya bett helt klart. Vi hade sen en tuff framridning med väldigt mycket galopparbete . Till våran hjälp hade vi fyra bommar utlagda på en stor fyrkant och eftersom så la vi till två små sockerbitar på ena kortsidan . Så himla nyttigt för Lima och både hon och jag var rätt mör efteråt.

Därefter hoppade vi en liten serie på mitten , sockerbit- 13 meter till oxer- 14 meter till sockerbit. 3 galoppsprång alltså. Kände att jag slarvade en del över den sista sockerbiten och då slarvar ju min häst också , om jag höll ihop mig själv så gjorde hon det med .

Vi fortsatte sen och avslutade med en bana. Givetvis öste regnet ner när jag skulle hoppa så av förklarliga skäl finns inte det på film , bara slutet. 🙈 jag var så himla blöt men det kändes bra. Jag hade verkligen tagit till mig det Johanna sa förra träningen - håll henne i handen hela vägen . Och det gjorde jag , bra galopp-kontakt och benen om . Supernöjd med både mig och häst .

Gillar