Himlen öppnade sig

Tjena gänget!

Vilken fredag det blev , hade en riktigt skön dag på jobbet och brände jag hem på en halvtimme. Fick besked om att jag kunde lämna in transporten på måndag eftermiddag så skulle dom fixa den under nästa vecka . Skönt då behöver jag inte tänka på det så mycket mer . Väl hemma svidade jag bara om och hämtade Lima .

Tog en barbackatur med hackamore och hon kändes så stark och fräsch i kroppen. Pigg och glad . Vilan har garanterat gjort henne gott i både knopp och kropp även om hon kändes fin innan, återhämtning är alltid bra .

Vi var ute i en timme men efter en dryg halvtimme så öppnade sig himlen helt plötsligt och det fullkomligt vräkte ner regn. Trots min kappa från uhip och gummistövlar så var jag totalt dyngsur från topp till tå. Vattnet rann ner i stövlarna och gick igenom jackan . Fy vad blöt jag blev och Lima fick damp av allt smattrande i ansiktet, hon hatar regn.

Hade fullt sjå att sitta kvar och hon blev så frustrerad att hon reste sig flera gånger och gjorde liksom capriolesprång på grund av det hårda regnet.

När det väl avtog så travade jag på och shiiiet vilken trav . Ni vet när man bara har hästen i uppförsbacke , ryggen blir rund och bred och man kan bara sitta där helt still och följa med i hästens rörelser utan att varken studsa eller fladdra. Jag kände mig som värsta Cathrine Dufour där ett tag 👌

Det var häftigt , riktigt häftigt. Mindre häftigt var att möta bilister efter den här vägen för jävlar vad dom körde fort. Den ena pallnitade när han såg oss och fick sladd på bilen , 5 minuter senare möter jag nästa idiot (min arbetskollega) som fick veta att han var just en idiot . Det är ändå rätt tätt med hästar här och en smal, kurvig och backig grusväg. Folk är fan idioter , hade lika gärna kunnat vara ett barn på cykel .

Vi överlevde iaf och det första jag gjorde när vi KLM hem var att springa upp och byta kläder . Tog sen hand om Lima som masserades med delfinen, masserades för hand med arnika över hela kroppen , fick magnetskydd på sig och hovarna smörjda innan hon fick gå in i boxen och äta.

Näst på tur var Vilda som fick bli ompysslad och sen fick hon ha bett i munnen 3-4 gånger. Hon är så duktig ❤️ hon fick sen gå in i boxen och äta sin mat medans Dixie fick jobba.

Jag hann longera henne i 20 minuter innan himlen öppnade sig igen , då gav jag upp. Hon rörde sig väldigt fint idag så jag var ändå nöjd. Stoppade in vilda till Lima så att dixie fick ära ifred. Fyllde upp med en massa hö och vatten och sen fick dom stå inne ett par timmar.

Det var knappt dom åt något hö , alla tre ställde sig eller la sig ner för att sova och varje gång jag var ut så sov dom. Regnskurarna har kommit och gått hela kvällen så dom var nog rätt nöjda med att slippa det. Nu framåt kvällen började Lima bli rastlös så jag mockade hagen , fyllde på hö och vatten ute . På med eksem/flugtäcken och pensla hovarna och sen fick dom gå ut en och en. Viktigt för vilda att lära sig att kunna bli lämnad utan att stressa upp sig.

Resten av kvällen har varit lugn och imorgon hoppas jag på sovmorgon. Lima ska longeras inspänd och dixie ska longeras med J på ryggen . Vilda får gå på promenad hon.

Hoppas eran fredag varit nice ❤️

Gillar