Hästsporter jag har tävlat i

Det roliga med ridningen och hästar är ju att det finns så himla många olika varianter av både typ av häst samt grenar att utföra med sin häst. Det finns nåt för alla känns det som . Fantastiskt tycker jag oxå att det är att man oavsett ålder kan utöva den här sporten på elitnivå. Man blir liksom aldrig för gammal .

Jag började i väldigt tidig ålder hålla på med hästar men jag var inte så intresserad av att tävla från början . Jag var med på ridläger från att jag var 6 år gammal och då fick man ju liksom dela upp sig i olika lag och tävla mot varandra i både hopp, dressyr och gymkana.

Så småningom kom tävlingsintresset och jag började med några klubbtävlingar i hoppning på B ponnyn Rita. Hon tyckte väl inte att det var så skitlattjo direkt så våran tävlingskarriär blev kort. Jag hade ju även en äldre D ponny på foder lite senare och med henne startade jag faktiskt fälttävlan.

Snuskigt roligt var det och om inte jag hade varit så totalt talanglös vad det gällde dressyr på den tiden så hade jag nog fortsatt med fälttävlan. Adrenalinkicken man fick av att dundra fram och hoppa roliga hinder i terrängen var helt insane.

Tävlingsintresset tog fart på riktigt med min D ponny Anton. Jag red ju in honom själv och så småningom började vi åka på klubbtävlingar och var felfri varenda gång, snabbast var vi oxå. Anton var ju inte helt lätt och det var liksom bara till att hålla i sig och försöka styra , för nån broms fanns det inte på honom när han väl fått syn på ett hinder. Vi började träna för Johan Lundh som såg stor potential i den här lilla kvicka ponnyn och jag fick hjälp att matcha honom till tävling. Vi tävlade upp till MSV B vilket är 1.20 tror jag .

Därefter var min tid på ponny slut och jag övergick till storhäst och tillbaka till unghästar och tillridningsprojekt vilket gav mig flera år borta från tävlingsbanan.

När jag sen återupptog tävlandet igen så var det med unghäst och hoppning vilket det har varit för hela slanten sen dess.

Så summa summarum, jag har tävlat

Dressyr upp till LB

Hoppning på ponny MSVB

Hoppning på storhäst 1.20

Fälttävlan debutantklass på ponny


​Vad har ni tävlat för grenar?

Gillar