Hästsporter jag har tävlat i

Det roliga med ridningen och hästar är ju att det finns så himla många olika varianter av både typ av häst samt grenar att utföra med sin häst. Det finns nåt för alla känns det som . Fantastiskt tycker jag oxå att det är att man oavsett ålder kan utöva den här sporten på elitnivå. Man blir liksom aldrig för gammal .

Jag började i väldigt tidig ålder hålla på med hästar men jag var inte så intresserad av att tävla från början . Jag var med på ridläger från att jag var 6 år gammal och då fick man ju liksom dela upp sig i olika lag och tävla mot varandra i både hopp, dressyr och gymkana.

Så småningom kom tävlingsintresset och jag började med några klubbtävlingar i hoppning på B ponnyn Rita. Hon tyckte väl inte att det var så skitlattjo direkt så våran tävlingskarriär blev kort. Jag hade ju även en äldre D ponny på foder lite senare och med henne startade jag faktiskt fälttävlan.

Snuskigt roligt var det och om inte jag hade varit så totalt talanglös vad det gällde dressyr på den tiden så hade jag nog fortsatt med fälttävlan. Adrenalinkicken man fick av att dundra fram och hoppa roliga hinder i terrängen var helt insane.

Tävlingsintresset tog fart på riktigt med min D ponny Anton. Jag red ju in honom själv och så småningom började vi åka på klubbtävlingar och var felfri varenda gång, snabbast var vi oxå. Anton var ju inte helt lätt och det var liksom bara till att hålla i sig och försöka styra , för nån broms fanns det inte på honom när han väl fått syn på ett hinder. Vi började träna för Johan Lundh som såg stor potential i den här lilla kvicka ponnyn och jag fick hjälp att matcha honom till tävling. Vi tävlade upp till MSV B vilket är 1.20 tror jag .

Därefter var min tid på ponny slut och jag övergick till storhäst och tillbaka till unghästar och tillridningsprojekt vilket gav mig flera år borta från tävlingsbanan.

När jag sen återupptog tävlandet igen så var det med unghäst och hoppning vilket det har varit för hela slanten sen dess.

Så summa summarum, jag har tävlat

Dressyr upp till LB

Hoppning på ponny MSVB

Hoppning på storhäst 1.20

Fälttävlan debutantklass på ponny


​Vad har ni tävlat för grenar?

Gillar

Kommentarer

Denise,
Missa inte del 2 av min bloppis - nu endast schabrak!
http://flingans.nu/bloppis-del-2-22882620
flingans.nu
Närstaranchen
Närstaranchen,
*Ponnytrav
*Körning
*shettisagility
*Hoppning 110cm
*Dressyr LB


nouw.com/närstaranchen
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Shettisagility? Nu får du gärna utveckla. Det lät hur kul som helst.
nouw.com/fia_jungdalen
Närstaranchen
Närstaranchen,
Det är precis som med hundagility slalom,tunnlar upp på broar över småhinder på tid 😊 det är shetlandssällskapet som anordnar på sina utställningar. Finns precisionkörning plus precisiontömkörning också. Samt hopptävlingar och dressyr endast för shettisar 😊 Jätteroligt att åka på!
nouw.com/närstaranchen
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Men Ååhh så roligt 😀 sånt skulle ju vara skitkul att vara med på. Problemet är ju att Iris inte är reggad i sss så då får man väl inte vara med gissar jag.
nouw.com/fia_jungdalen
Närstaranchen
Närstaranchen,
Vet faktiskt inte hur det är då, skulle man prata med dom skulle det nog inte vara något problem att vara med på tävlingarna, utsällningarna är dom nog mer noga med =)
nouw.com/närstaranchen
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Utställningen kan vi skippa ha ha men det skulle verkligen vara jätteroligt med agility och även körning. Jag ska försöka kolla upp det där 😊 tack för tipset
nouw.com/fia_jungdalen