Gymnastikhoppning Lima

Gårdagens hoppning var både ris och ros. Lima har precis gått in i brunst och då är hon som en jäkla grävling. Hon går liksom in i en helt egen värld och i en liten bubbla liksom. Hon blir stum och tom, hård och loj. Svårt att förklara henne men Jon går helt enkelt inte framåt, tar inte skänkel , tar inte förhållning osv osv. Aptråkig att rida.

Jag kände det direkt när jag skrittade iväg att hon var så där "borta" så mina förhoppningar på ett bra pass skänk drastiskt.

Försökte mig på lite sidförande och mjukgörande arbete men nääää hon går inte alls som man vill. Galoppfattning vad är det? Tog till och med ett spö som jag bara höll i handen och då vaknade hon till men det blir helt fel effekt så bort med det.

Hoppade sen fyra studs som var nerlagda ett par gånger för att sen hoppa dom uppsatta på ca 50 cm. Hon kändes lite kort och inte framme vilket gör att hon fick sträcka på sig en hel del . Förvisso bra för hon vaknade till lite av det. Hoppade sen min lilla serie på galoppbom och sen tre efterföljande räcken med ett språng emellan. Hon rusade lite emellan varven men tyckte att hon redde ut det hela bra. Det är jag som måste öva ner mer mer på att hålla skänkeln sluten intill och inte vrida ut vänsterfoten i sprången.

Vissa språng ser ni i slowmotion och vissa vanligt. Avslutade runt 1 meter och hon gjorde det bra och sen helt avslutade med att skutta över lilla studsserien.

Gillar