Goooodmorgon godmorgon

Godmorgon ! 
Så var det torsdag igen , har jag sagt det fört att det går undan nu? :) snart är ju februari slut och det känns som att varje helg är uppbokad till nånting nu fram till mars. Hoppas på att jag orkar bara , tur jag har vänner som står ut med att man dels inte är på topp men som oxå står ut med att jag kräks. 
Tjejerna är ute sen två timmar tillbaka och Lima får vara nakenfis även idag. Hon är ju inte rakad i år så då får det bra men i vanliga fall så är hon en riktig fryslort . Står å skakar eller ställer sig som en bergsget å kutar med ryggen, behöver man ju inte vara raketforskare för att förstå att det orsakar spänningar i   Hela hästen. Täckeshysteri i all ära , jag försöker att täcka efter temperatur och utefter min hästs förutsättningar . Jag ser till att ha täcken som sitter bra och inte orsakar skav , rörelsehämningar eller tryck och jag ser till att hålla insidan på täckena ren. Jag byter mellan inne och utetäcken, hon står alltså sällan med samma täcke ett helt dygn och jag försöker undvika att ha dubbla täcken.
Jag vill inte ha en häst som blir blöt om rygg eller kors för jag vet hur känslig hon är och jag vill inte ha några onödiga spänningar eller extra energi som går åt till att hålla värmen. Inte på Lima iaf ,iris däremot är det ju andra förutsättningar med. Hon får extremt mycket päls och hon är dessutom lite åt det rundare hållet så för hennes del är det bara bra att det går åt energi för att hålla värmen. 
Alla hästar är olika med olika förutsättningar och det gäller ju att man hittar en lösning som passar just sin häst. 
Nu tänkte jag vila en stund så frukosten får stanna i magen ett tag innan den här torsdagen drar igång , full fart framåt mot helg.
Har ni några roliga planer för alla hjärtans dag förresten?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229