Gårdagens träning

Äntligen var det min tur att få vara med på träning för Johanna Hammarstrand. När ansökningarna skulle göras till hennes träning så var inte jag och Lima såpass igång att jag vågade anmäla oss som ordinarie eftersom jag inte visste hur det skulle gå att hoppa med mitt ben. Så vi har stått som reserv tillsammans med en drös andra så det har liksom inte blivit min tur , förrän igår :)

Lima var faktiskt ganska nervös inne i transporten och stod bara och darrade där inne , ville inte ha morötter eller nånting. Väl på plats så kändes hon som vanligt , varken mer eller mindre liksom.

Vi var ganska många i gruppen och det sitter fortfarande så djupt i mig att jag vill hålla mig långt ifrån alla andra hästar. Det överför ju jag naturligtvis till Lima som spänner sig eller skyggar undan . Men vi hann skritta fram en stund innan J samlade oss på en volt i skritt där vi fick jobba dom lite medans vi pratade.

Övergick sen till en långsam trav på volten där takten var det viktiga , lite ställning och böjning på volter i volten och överlag en övning som passar Lima väldigt väldigt bra. Bara långsamt få jogga igång kroppen och hitta sin takt och balans i lugn och ro.

Därefter följde vi fyrkanten och vände in på kvartslinjerna där vi gjorde skänkelvikningar i trav och tempoväxlingar eftersom. I galopparbetet jobbade vi ganska samma lika i både lätt sits och sittande. Även svaga sidvärtsrörelser i galopp och förvänd galopp. Hon la ner mycket tid på en bra uppvärmning och det gynnar verkligen min häst , och allt var liksom så lugnt och bara harmoniskt på något vis.

Vi hade alla väldigt olika hästar men det liksom bara funkade och flöt på ändå.

Ledsen att det blir mycket text men jag har inte en endaste bild eller filmsnutt att bjuda på 😩

Sen var det dags att börja hoppa lite. En grind och sen ett räcke där vi skulle lägga en volt mellan dom här två. Lima laddade ju som vanligt och det gick lite väl fort men hon tycker det är roligt i alla fall och det är för mig väldigt positivt. Problemet blir ju lite när hon vet vart hon ska för då laddar hon jävlar i min själ och jag har inte så mycket att säga till om. Problemet med det är ju att hennes tempo blir väldigt högt och det blir egna distanser till hindren.

Nåväl , jag tyckte hon gjorde det bra. Vi hoppade sen en liten bana som bestod av grinden en volt tillbaka på en oxer , typ volt tillbaka på ett räcke eller om det var en oxer och sen en galoppsträcka ner för att vända upp tillbaka och hoppa en tvåkombination efter långsidan.

Här gick det lite väl snabbt och jag hade aningens svårt att hänga med min häst. Jag hade väldigt svårt att orka komma ner i sadeln och bromsa henne med sätet . Det blev lite att jag kämpade med låg hand och att bara hålla mig kvar ha ha. Men hon hoppade alla hinder med glädje och öronen var spikrakt framåt.

Sen la vi till ytterligare hinder och det blev en bana på 10 hinder tror jag , 11 språng. Vi kom lite nära på nåt hinder men det beror ju på att jag inte orkar sitta tillbaka mellan hindren utan hon får liksom ånga på , i synnerhet när hon vet vart hon ska för då laddar hon som sagt. Volterna var bra där för då tvingades hon bromsa upp lite och liksom ställa frågan vart hon ska.

Hoppade sen om några språng och hon hoppar som sagt med en enorm glädje, hon letar hela tiden hinder och hon hoppar fina språng. Visst blir hon flack när det går alldeles för fort men det är ändå en extrem skillnad mot för hur hon hoppade förut.

Jag var riktigt riktigt nöjd med henne och jag älskar hennes inställning till hindrena just nu. Jag vet ju vad jag måste jobba vidare på men det var en väldigt rolig, jobbig men nyttig träning .

Gillar